19 / 05 / 2024

yeni eczane yerleri

yeni eczane yerleri

Eczanelerle ilgili kanunun yürürlüğe girdiği 31 Mayıs 2012 sonrasında eczanesini kapatan ancak yeniden işyeri açmak ya da eczanesini başka ilçeye nakletmek isteyenler nüfusa göre planlamaya tabi oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçim beyannamesini açıkladı: Afetlere dayanıklı yerleşim yerleri kurulacak!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi yeni konferans salonunda AK Parti'nin seçim beyannamesini açıkladı ve "Yeni dönemde, afetlere dayanıklı, dirençli ve sağlam yerleşim yerleri kuracağız, şehirlerimizi iklim değişikliğine uyumlu hale getireceğiz" dedi. İşte Erdoğan'ın o açıklamaları...

Prof. Dr. Ahmet Ercan, her an deprem olabilecek yerleri bir bir açıkladı! Deprem sinyalleri nerelerden geliyor? 

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, yeni deprem sinyali olan yerleri bir bir açıkladı. Peki deprem sinyalleri nerelerden geliyor? 

E-Devletten yeni hizmet! Kapı kapı dolaşmaya son…

E-devlet son hizmetiyle vatandaşa eczane bulma konusunda kolaylık sağlıyor. Eczane kullanımına yönelik vatandaşa yeni bir hizmet sunan e-devlet, Nöbetçi Eczane Sorgulama Hizmetini e-Devlet'te hayata geçirdi. Böylelikle vatandaş tek tıkla sisteminden bilgiye kolayca ulaşabilecek.

Müze ve ören yerlerine yüzde 45'e varan zam! 1 Temmuz'dan itibaren geçerli! İşte yeni fiyat listesi...

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 1 Temmuz tarihinden itibaren geçerli olan yeni müze ve ören yerleri fiyatları açıklandı. Galata Kulesi, Göbeklitepe, Efes Antik Kenti, Göreme Ören Yeri giriş ücretleri ne kadar? İşte müze ve ören yerleri yeni zamlı fiyatları...

Kara yolu kenarında açılacak iş yerleri için yeni dönem!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan "İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik"e göre; kara yolu kenarında açılacak iş yerleri için "Geçiş Yolu İzin Belgesi" alınması zorunluluğu getirildi.

Tapuda konut olan iş yerleri değerli konut vergisi ödeyecek mi?

2021'in yeni vergisi yeni yılla birlikte hayatımıza girdi. Peki tapuda konut görünen iş yerleri değerli konut vergisi ödeyecek mi? Tapuda iş yeri görünen konutlar değerli konut vergisinden muaf mı? İşte detaylar...

AB, İsrail'den yeni yerleşim inşaatı kararından geri dönmesini istedi!

Avrupa Birliği (AB), İsrail'e işgal altındaki Batı Şeria'da yeni yerleşim yerleri inşa etme kararından dönmesi çağrısı yaptı.

Bursa Yenişehir Belediyesi'nden kiracılara yüzde 60 indirim!

Bursa Yenişehir Belediyesi, koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında  faaliyetlerinde azalma olan iş yerleri ve taşınmaz kiralarında yüzde 60 indirim yaptı.

İş yeri kiracıları dikkat! Yeni düzenleme devrede!

2012’de yürürlüğe giren yeni Borçlar Kanunu’ndaki beş önemli madde konuttan sonra şimdi de iş yerleri için geçerli sayılacak. Kira sözleşmelerinde bulunan ve ödeme güçlüğü çeken kiracıları zor durumda bırakan düzenlemeler bugünden itibaren geçersiz olacak...

Turizm bölgelerinde 'örnek kentsel dönüşüm' başlıyor!

Kapadokya’da doğal yapıyı bozan kaçak dükkânlar yıkıldı, yerine yöresel mimariye uygun yeni iş yerleri yapıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, “Sadece Kapadokya’da değil turizmin yoğun olduğu tüm bölgelerde bu tip örnek kentsel yenileme çalışmalarımıza ağırlık vereceğiz” diye konuştu.

Kapanan iş yerleri ve esnafın kira harcamaları Hazine ve Maliye Bakanlığınca karşılanmalı!

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, yeni tip koronavirüsle mücadeleye ilişkin açıklamalarda bulundu. Karamollaoğlu, kapanan iş yerleri ve esnafın kira harcamalarının Hazine ve Maliye Bakanlığınca karşılanması önerisini sundu.

Japonya'nın Okuma kasabasında yeni yerleşim yerleri inşa edildi!

Japonya'da 2011 yılında meydana gelen Büyük Doğu Japonya depremi, Fukushima Nükleer Santrali'nde sızıntıya sebep olmuştu. Okuma kasabasında, izin verilen yerlerde yeni yerleşim yerleri kuruldu...

Erciyes'e yeni iş yerleri inşa ediliyor!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin yatırımlarıyla dünyanın sayılı kış spor merkezlerinden birisi haline gelen ve yaz mevsiminde de büyük ilgi gören Erciyes’e 8 iş yeri daha inşa ediliyor.

yeni eczane yerleri Haberi

yeni eczane yerleri

Sağlık Bakanlığı, ilk kez nüfusa göre planlama yaparak yeni açılacak eczaneleri ve bunlar için hak sahiplerini, eczacının yerleştirme puanı ve tercih sıralamasını göz önüne alarak belirleyecek.


31 Mayıs 2012'de yürürlüğe giren kanun, yeni açılacak eczane sayılarının, ilçe sınırları içindeki nüfusa göre en az 3 bin 500 kişiye bir eczane olacak şekilde düzenlenmesini öngörüyor. 


Buna göre Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu tarafından her yıl eczane açılması uygun ilçeler ve açılabilecek eczane sayıları Türkiye İstatistik Kurumunun açıkladığı nüfus bilgileri esas alınmak suretiyle belirlenecek ve yılda en az iki kez Kurumun resmi internet sitesinde ilan edilecek.


Söz konusu kanunun yürürlüğe girdiği tarihte eczacılık yapma hakkına sahip eczacılarla eczacılık fakültelerinde okuyanlar ve fakülteyi yeni kazananlar bir defaya mahsus bu sınırlamaya tabi değil. Aynı...