03 / 05 / 2024

yeni evde ilk 5 yıl emlak vergisi muafiyeti

yeni evde ilk 5 yıl emlak vergisi muafiyeti

Emlak vergisi ile ilgili yasal hükümler, 1319 sayılı kanun kapsamında düzenleniyor. Kanun gereğince, vergide bazı muafiyet ve indirimler bulunuyor. Peki, ilk 5 yıl emlak vergisi muafiyeti nedir?

Tarım Kredi 7-14 Ocak fiyat listesi! Kooperatif marketlerinden 1 alana 2. ürün yüzde 50 indirim kampanyası! 

Tarım Kredi Kooperatif Marketleri, vatandaşların ekonomik alışveriş yapabilmesi için yeni senenin ilk haftasına özel indirimler ile karşımıza çıkıyor. İşte kampanya ve haberin detayları...

Kentsel dönüşümde rant iddiası! 3 il için mi çıkarıldı?

Kentsel dönüşümü hızlandıracak yeni kanunun ilk hedefinde İstanbul, Hatay ve Antalya’nın olduğu ifade edildi. Üç ilde ranta ayrılacak yerlerin önceden belirlendiği öne sürüldü.

Evde bakım maaşları Temmuz 2023 zammında son dakika! Zamlı ve yeni evde bakım maaşları yatırıldı mı?

Evde bakım maaşları Temmuz 2023 zammında son dakika! Zamlı ve yeni evde bakım maaşları yatırıldı mı? Hemen yeni ve zamlı Temmuz 2023 maaşlarına bakın...

Yeni kabinede ilk gündem asgari ücret! Refah payı dahil masada 4 formül var! İşte o formüller...

Temmuz ayı yaklaşırken yeni kabinede ilk gündem asgari ücret maaş zammı olacak. Milyonlarca asgari ücretli maaşlara yapılacak ara zammın detaylarını sorguluyor. 

İslam Memiş; altın, Euro ve Dolar konusunda yeni tahminlerini ilk kez paylaştı!

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, altın, Euro ve Dolar kuruna yönelik yeni tahminlerde bulundu. Gram altın, ons altındaki geri çekilmeden sonra Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'ten çok dikkat çeken bir döviz yazısı geldi.

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parası yeni zamla resmen buz kestirdi! Bir bir açıklandı! Hemen bakın!

Binlerce ihtiyaç sahibi ve dar gelirli vatandaş sosyal yardım tutarlarını merak ediyor. 65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parası yeni zamla resmen buz kestirdi! Bir bir açıklandı! Hemen bakın!

Hyundai'nin yeni makyajlı Elantra modeli ortaya çıktı! İşte ilk görüntüleri...

Hyundai Elantra'nın yeni makyajlı görüntüsü ortaya çıktı. İşte Güney Kore'de sessiz sedasız bir şekilde tanıtılan yeni 2023 Elantra'dan ilk görüntüler...

Altın uzmanı İslam Memiş yeni gözde yatırım aracını ilk kez açıkladı! Dünya bunu konuşacak! 

Altın uzmanı İslam Memiş, yeni gözde yatırım aracını ilk kez açıklayarak ''dünya bunu konuşacak'' diyerek yatırıcıları şaşkına çevirdi...

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parası yeni zamla resmen bu kadar oldu! Peş peşe açıklandı! Hemen bakın!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık'ın açıklamaları sonrasında sosyal destek ödemeleri araştırılmaya başlandı. 65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parası yeni zamla resmen bu kadar oldu! Peş peşe açıklandı! Hemen bakın!

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım maaşı peş peşe duyuruldu! Yeni zamlı rakamlar şok etti! Hemen bakın!

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım maaşı peş peşe duyuruldu! Yeni zamlı rakamlar şok etti! Hemen bakın!

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım maaşı yeni zamla tam bu kadar oldu! Peş peşe rakamlar geldi! Hemen bakın!

Binlerce vatandaşın merak ettiği 65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım maaşı yeni zamla tam bu kadar oldu! Peş peşe rakamlar geldi! Hemen bakın!

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım maaşı ne kadar? Şimdi peş peşe açıklanan yeni zamlı maaşlara bakın! 

Binlerce vatandaşın merakla beklediği zamlı maaşlar peş peşe açıklandı. 65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım maaşı ne kadar? Şimdi peş peşe açıklanan yeni zamlı maaşlara bakın!

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parası Ocak zammıyla tam bu kadar oldu! Yeni maaşını merak eden hemen baksın!

Binlerce vatandaş devlet tarafından sağlanan sosyal desteklerden faydalanıyor. 65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parası Ocak zammıyla tam bu kadar oldu! Yeni maaşını merak eden hemen baksın!

yeni evde ilk 5 yıl emlak vergisi muafiyeti Haberi

yeni evde ilk 5 yıl emlak vergisi muafiyeti

İlk 5 yıl emlak vergisi muafiyeti nedir?

Emlak vergisi ile ilgili yasal hükümler, 1319 sayılı kanun kapsamında düzenleniyor. Kanun gereğince Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm taşınmaz mallar vergiye tabi tutuluyor.


Ancak vergide bazı muafiyet ve indirimler bulunuyor. Kanun kapsamında "İlk 5 yıl emlak vergisi muafiyeti" bulunuyor. Peki, İlk 5 yıl emlak vergisi muafiyeti nedir? İlk 5 yıl emlak vergisi muafiyeti ne zaman ve hangi hallerde uygulanır?


Emlak Vergisi Kanunu’nun 5. maddesine göre, yeni inşa edilen binalardan konut alanlarda, iktisap tarihini izleyen 5 yıl boyunca, konutun emlak vergisi değerinin 1/4’ü, beş yıl süre ile emlak vergisinden muaf tutuluyor.


Örnek..

Ali Bey, 1.5.2013 tarihinde inşaatı tamamlanan apartmandan dairesini, 20.10.2013 tarihinde satın almıştır. 


Dairenin 2014 yılı emlak vergisi değeri 200 bin TL'dir. Bu durumda, Ali Bey 2014-2018...