18 / 05 / 2024

yeni evlere mimari destek

yeni evlere mimari destek

Köyden mahalleye dönüşen yerleşim alanlarında yeni yapılacak evlerin, depreme dayanıklı olması ve yerleşim alanlarının mimarisini taşıması amacıyla Efeler Belediyesi, vatandaşa mimari ve teknik destek verecek.

The Guardian, 6 Şubat'ı manşetine taşıdı: Depremzedelerin parası yeni evlere yetecek mi?

İngiliz The Guardian gazetesi, 6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremlere manşetinde yer verdi. Gazete, özellikle Hatay'da yeni yapılan konutların fiyatlarının yüksek olmasının halk arasında endişeye neden olduğunu belirtti. 

Günlük kiralık evlerle ilgili yeni yasal düzenleme yolda!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Ekim ayı ile birlikte günlük kiralık evlere yeni yasal düzenlemelerin getirileceğini açıkladı.

Yeni vergi sinyali: Günübirlik kiralanan evlere vergi yolda!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, günübirlik kiralanan evlere yönelik bakanlık tarafından vergi düzenlemesi yapıldığını bildirdi. Bu kapsamda elde edilecek gelirden vergi alınmasının ve bunun da mevzuatlara uygun şekilde yapılacağı belirtildi.

Antteras Nev satışa çıktı! Boğaz'a komşu yeni proje!

Ant Yapı’nın İstanbul Beylerbeyi’nde hayata geçirdiği yeni projesi Antteras Nev' projesindesatışlar başladı. İstanbul'un en güzel manzaralarına sahip olan projede kentin tarihi dokusunu yansıtan mimari özelliklere sahip 6 blokta 54 adet konut bulunuyor....

Konut sektöründe kredi düzenlemesi üretimi değiştirecek! Yeni projeler orta ve alt gelire yönelecek!

Son düzenlemeyle fiyatı 10 milyon TL'yi geçen evlere kredi sağlanmazken, fiyatı 2 milyondan düşük olan dairelere sağlanan destek yüzde 90'a yükseltildi. Peki sektör temsilcileri konut sektörüyle ilgili neler diyor? Konut sektörünü yeni düzenleme ile birlikte neler bekliyor? İşte ayrıntılar...

Tema İstanbul 2 ön talep topluyor! Yeni proje!

Tema İstanbul projesinin yeni etabı Tema İstanbul 2 ön talep topluyor. Proje yatay mimari anlayışıyla hayata geçirilecek.

Eski malzemeler yeni binalarda kullanılıyor!

Heavenlymade Tasarım Ofisi yeni, trend ya da moda olandan etkilenmeyen mimari projeleriyle ön plana çıkıyor.

Trabzon'da 446 riskli yapı tespit edildi!

Karadeniz bölgesinde 1950 riskli yapı tespit edildi. Trabzon'da da 46 riskli yapı olduğu belirlendi. Bölgede riskli binalarda yaşayan 2 bini aşkın ailenin, kentsel dönüşüm kapsamında yapılacak yeni evlere taşınması planlanıyor. Ancak aileler hala riskli binalarda yaşamaya devam ediyor.

Mimari tasarım ve dekorasyon çözümleri dijitale taşındı! 

Koronavirüs salgını ile birlikte okul ve ofislerin evlere taşınması, yaşam alanlarında dönüşümü kaçınılmaz hale getirdi. Mimari tasarım ve dekorasyon çözümlerinin dijitale taşınması kuşkusuz bu dönüşümün en büyük yardımcısı oldu. 

Bağcılar Belediyesi'nin yeni binası açıldı! 

İstanbul Bağcılar Belediyesi tarafından Selçuklu ve çağdaş mimari anlayışı ile inşa edilen yeni hizmet binası hizmete açıldı.

Mustafa Çiçek ile mimari yeni bakış açıları kazanıyor!

Doğru tasarımı yaratıcı fikirlerle buluşturarak yeni mimari oluşumlara imza atan Mustafa Çiçek, her kullanıcının zevklerine hitap eden estetik anlayışları, günümüz modern mimarisiyle olan uyumu ve doğru dokunuşlarla buluşturmayı sürdürüyor.

Bina yaşıyla ilgili dolandırıcılık! Bunlara dikkat!

Konut almak ya da kiralamak isteyen kişilerin birçoğu, beklenen İstanbul depremi sebebiyle yeni evlere yöneliyor. Bazı emlakçılar ve mülk sahipleri ise bu tercihi fırsata çevirerek alıcıları aldatıyor. 

Ramazan Şimşek: Gölbaşı yeni mimariyle tasarlanacak!

Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, İncek TOKİ 1'inci etap konutlarında site sakinleriyle buluştu. İncek, Gölbaşı merkezinin yeni bir ruh ve yeni bir mimari tasarımla yeniden tasarlanacağını söyledi.

yeni evlere mimari destek Haberi

yeni evlere mimari destek

Köyden mahalleye dönüşen yerleşim alanlarında yeni yapılacak evlerin, depreme dayanıklı olması ve yerleşim alanlarının mimarisini taşıması amacıyla Efeler Belediyesi, vatandaşa teknik destek verecek. Halkın kaliteli bir yaşam sürmesi için yeniliklere açık olduklarını dile getiren Belediye Başkanı Mesut Özakcan. "Yeni ev yapmak isteyen vatandaşlarımız, ev yapacakları parsellere uygun projeleri seçip Efeler Belediyesi'nden mimari, elektrik ve sıhhi tesisat projeleri desteği alabilecek. Bu profesyonel hizmetle depreme dayanıklı evler yapılacak ve yapılaşma kalitesi de artmış olacak. 


Ayrıntılı...