01 / 05 / 2024

The Guardian, 6 Şubat'ı manşetine taşıdı: Depremzedelerin parası yeni evlere yetecek mi?

The Guardian, 6 Şubat'ı manşetine taşıdı: Depremzedelerin parası yeni evlere yetecek mi?

İngiliz The Guardian gazetesi, 6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremlere manşetinde yer verdi. Gazete, özellikle Hatay'da yeni yapılan konutların fiyatlarının yüksek olmasının halk arasında endişeye neden olduğunu belirtti. 



İngiliz The Guardian gazetesi, 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremlerin yıldönümü öncesinde manşetinde önemli bir habere yer verdi. 

The Guardian tarafından “6 Şubat’ta en büyük kaybı Hatay yaşadı” başlığıyla yer verilen analiz haberde bölge halkının da yorumları yer aldı. 

The Guardian, 6 Şubat ı manşetine taşıdı: Depremzedelerin parası yeni evlere yetecek mi?

Ekonomimcom'un aktardığına göre; bölgeye giden gazetenin ekibi, mezarların bazılarının üstünde ‘deprem şehidi’ yazdığını ve depremlerde konutlarını kaybeden yüzbinlerce insan için hükümetin yeni konutlar inşa etmeye başladığını aktardı. 

Depremzedelerin görüşlerinin de yer aldığı haberde, özellikle yeni konutların fiyatlarının yüksek olmasının halk için büyük bir endişe yarattığna dikkat çekildi. 

Haberde, depremin etkilediği tüm şehirlerde moloz yığınlarının olduğu ve tahmini olarak 148,8 milyar dolarlık hasarın olduğu bilgisi verildi. Bu hasarın, Türkiye'nin GSYİH'nın neredeyse yüzde 10'una denk olduğunun da altı çizildi. 

The Guardian, 6 Şubat ı manşetine taşıdı: Depremzedelerin parası yeni evlere yetecek mi?

Gazetede yer alan haberde, Hatay'ın Antakya ilçesinde yaşayanların depremin ardından farklı kentlere yerleşmek zorunda kaldığının altı çizildi. 

Ayrıca, harap olmuş antik camilerin, hamamların ve kapalı çarşıların yer aldığı bölgelerde yavaş yavaş yeniden inşa çalışmalarının başladığına da dikkat çekildi. 

The Guardian, 6 Şubat ı manşetine taşıdı: Depremzedelerin parası yeni evlere yetecek mi?

Tüm bunların yanı sıra, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinin birinci yılı dolayısıyla bir açıklama yaptı. Cevdet Yılmaz, söz konusu açıklamasında 11 kenti ve 14 milyon vatandaşı doğrudan etkileyen, "asrın felaketi"  şeklinde belirtilen depremlerde hayatını kaybedenleri bir kez daha rahmetle andığını, yakınlarına ve Türk milletine başsağlığı dilediğini söyledi. 

Ayrıca, bu sene merkezi yönetim bütçesinden deprem yaralarının sarılması ve Türkiye Yüzyılı'nda daha dirençli şehirlerin inşası için 1 trilyon TL'den fazla kaynak tahsis ettiklerinin altını çizen Yılmaz, bölgenin yeniden ihyası için yapılan çalışmaların ağırlıklı kısmını 2024'te bitirmeyi hedeflediklerine de vurgu yaptı. 

Depremzedeler ev beklerken konutlar açık artırma ile satılmış!

Ocak 2024 Borsa İstanbul analizi! Yerli ve yabancı yatırımcı ne yaptı? Kim para kazandı?

Gerçek kişi, şirket ihtiyacı nedeniyle tahliye talep edebilir mi?

'Şehitliğin üzerine villa yapıldı' iddiasına Büyükçekmece Belediye Başkanı Akgün'den yanıt: Yazıklar olsun! 

İzmir Büyükşehir'in deprem hazırlığı tam gaz: Bornova’da 61 bin 673 binanın kimlik belgesi tamam!


Geri Dön