02 / 05 / 2024

yeni Hasankeyf yapımı

yeni Hasankeyf yapımı

Ilısu Barajı'nın tamamlanmasıyla sular altında kalacak olan Hasankeyf'te yaşayan vatandaşlar için inşa edilen yeni yerleşim yerinin yüzde 80'i tamamlandı.

Borsada yeni yatırım yapacaklar dikkat! Sektörel olarak nasıl dağılım yapılmalı?

Uzun vade hisse senedi yatırımcısı Onur Demir resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda borsada yeni yatırım yapacaklara kendi portföyü üzerinden sektörel olarak nasıl dağılım yapılması gerektiğini portföy yönetmenin nasıl yapılacağını anlattı. İşte Onur Demir'in o paylaşımı...

2024 Bütçe Kanunu Teklifi görüşmeleri yarın başlıyor! Yapım işleri ek fiyat farkı ve inşaat malzeme fiyatları gündemde!

Yeni torba yasa maddeleri vatandaşların gündeminde yer alıyor. İşte Meclis’ten geçen 86 maddelik torba teklifi görüşmelerindeki yapım işleri ek fiyat farkı, deprem bölgesinde inşaat malzeme fiyatlarını yüksek fiyattan satanlara verilecek ceza ve kentsel dönüşüm detayı...

Nevşehir Belediyesi'nden yeni konut hamlesi! Kat karşılığı bina yapım ihalesi yapılacak!

Nevşehir Belediyesi, kat karşılığı bina yapım ihalesi yapılacağını duyurdu. İşte ihaleye ilişkin merak edilen tüm detaylar...

Benzin, motorin, LPG'ye yeni zam var mı? Son dakika akaryakıt fiyatlarında deprem! Sürücüler aman dikkat! 

En son motorine 13 Eylül'de 2,03 TL, benzine de 14 Eylül'de 1,64 TL zam zam yapılmıştı. Peki benzin, motorin, LPG'ye yeni zam var mı? İşte BP, PO, Opet, Total, Shell 17 Eylül 2023 fiyat listesi...

Dul ve yetim maaşı kaç lira oldu? Mayıs 2023 maaşlarında son dakika! Yeni zam var mı, ikramiye ödenecek mi? 

Emekli maaşlarında taban ücretin 7.500 TL yapılmasının ardından dul ve yetim maaşları merak konusu oldu. Peki dul ve yetim aylıklarına yeni zam var mı, ikramiye ödenecek mi? 

Benzin ve motorine yeni indirim var mı? Akaryakıtta son dakika! BP, Opet, PO, Total 15 Nisan 2023 fiyat listesi

Sürücüler, akaryakıt fiyatlarında indirim beklerken, geçtiğimiz günlerde önce benzine ardından da motorine zam yapıldı. Peki benzin ve motorine yeni indirim var mı? Akaryakıtta son dakika! BP, Opet, PO 15 Nisan 2023 fiyat listesi

e-Devlet'ten başvurana PTT'den anında veriliyor! Çocuk destek parasına yeni zam yapılacak mı? Şimdi bakın! 

Aile Bakanlığı dar gelirli haneler için çocuk başına sosyal destek ödemesi sağlıyor. Peki çocuk yardımı 2023 kaç lira? Çocuk destek parasına yeni zam yapılacak mı?

Aile Bakanlığı'ndan sosyal destek alanlar şimdi bakın! Başvuran 3 bin 38 lira alıyor! SED yardımına yeni zam yapıldı mı?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından, yoksul ailelere çocuklarının masraflarının giderilebilmesi için SED yardımı sağlanıyor. Peki SED yardımına yeni zam yapıldı mı? 

Depremin etkilediği 11 şehirde telaşla konut yapımına başlanması yeni felaketler getirebilir!

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Başkanı Hasan Aksungur, Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin yaşandığı 11 şehirde, telaşlı davranarak bir ay içinde konut yapımına başlanmasının, ileride doğabilecek yeni felaketlere zemin hazırlayabileceği uyarısını yaptı.

Aile Bakanlığı 1250 TL'lik desteğe yeni zam yapacak mı? Okkalı zam ne zaman geliyor? Şubat Aile Destek ödemesinde şok!

Aile Destek Programı ödemelerine zam yapılıp yapılmayacağı merak ediliyor. Aile Bakanlığı 1250 TL'lik desteğe yeni zam yapacak mı? Okkalı zam ne zaman geliyor? Şubat Aile Destek ödemesinde şok!

Bekçi alımlarında yeni yıl müjdesi peş peşe geldi! 2023 yılı bekçi alımları ne zaman yapılacak? Sakın kaçırmayın!

Bekçi alımlarında yeni yıl müjdesi peş peşe geldi... 2023 yılı bekçi alımları ne zaman yapılacak? Sakın kaçırmayın...

Bakırcı Yapı Topkapı projesinin yeni blokları Kasım'da satışta! Yeni proje! 

Bakırcı Yapı Topkapı projesi İstanbul Cevizlibağ'da yükseliyor. 3 blok halinde inşa edilen projenin yeni blokları Kasım'da satışa sunuluyor. İşte Bakırcı Yapı Topkapı projesiyle ilgili tüm detaylar...

Belediyeden kat karşılığı inşaat yapım işi fırsatı!

Zonguldak İli Çaycuma Belediye Başkanlığı, Zonguldak Çaycuma Yeni Mahallesi'nde kat karşılığı inşaat yapım işi ihale edecek. İşte detaylar...

yeni Hasankeyf yapımı Haberi

yeni Hasankeyf yapımı

Yapımı süren Ilısu Baraj Gölü altında kalacak olan Batman'ın Hasankeyf ilçesinin yeni yerleşim yerinin yüzde 80'i tamamlandı.


Hasankeyf'in yeni yerleşim yeriyle ilgili çalışmalar aralıksız sürüyor. Belediye ve İlçe Jandarma Komutanlığı dışında bütün kurumların taşındığı yeni yerleşim yeri, eski ilçenin yaklaşık üç katı büyüklükte olacak. Baraj gölü altında kalacak olan ilçedeki tarihi yapıların bir kısmı da buraya taşınacak.


Türkiye'nin en uzun 4. köprüsü ile tarihi yapıya uygun turizm fakültesi, 25 yataklı devlet hastanesi ve kaymakamlık binaları ile sosyal, kültürel ve spor alanlarının yer alacağı yeni ilçe bölgenin gözdesi olacak.


İlçedeki 40 metrekarelik evlerde yaşamlarını sürdürmek zorundan kalan Hasankeyfliler, yeni ilçede daha rahat ve modern yaşama kavuşacak. 


- "Türkiye'ye yakışır bir sahil kenti olacak"

Hasankeyf Kaymakamı Faruk Bülent Baygüven AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölgede yaşanan terör...