30 / 04 / 2024

Yeni havalimanı projesi

Yeni havalimanı projesi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu, 3. Havalimanı inşaatında yolsuzluk yapıldığı iddiasıyla, müteahhit firmalar ve ilgili kamu görevlileri hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı. 

3'üncü Havalimanı projesi ne zaman bitiyor?

3'üncü Havalimanı CEO'su Akçayoğlu, projeyi 2018'in ilk çeyreğinde tamamlayacaklarını belirterek, "Şu anda projede 7 bin 500 kişi çalışıyor" dedi

Eczacıbaşı 3’üncü köprü ve yeni havalimanı projelerine odaklandı!

Eczacıbaşı şirketlerinden Askaynak, 3’üncü köprü ve yeni havalimanı projelerine odaklandı. Şirket çılgın projelerin kaynak işlerini almayı hedefliyor. Eczacıbaşı Topluluğu kuruluşlarından ‘Eczacıbaşı-Lincoln Askaynak’ 40 yaşına girdi...

Yeni havalimanı 22 milyar euro’nun üzerinde bir kira tutarına ihale edildi!

Geçtiğimiz ay İstanbul’un adı henüz konulmamış “yeni havalimanı” 22 milyar euro’nun üzerinde bir kira tutarına ihale edildi. Havalimanı beş şirketli ortak girişim grubu tarafından inşa edilip 25 yıl boyunca işletilecek...

Meksika'da yeni havalimanı projesi iptal edildi!

Meksika'da başkent Mexico City'de yapılması planlanan 13,3 milyar dolarlık yeni havalimanı projesi referandumla iptal edildi.

7 maddede İstanbul Yeni Havalimanı!

Türkiye'nin en pahalı projesi olan yeni havalimanı bugün açılıyor. Şu ana kadar alanın ismi dışında projeyle ilgili kafalarda bir soru işareti yok. İşte iş cinayetleri, tartışmalı yer seçimi ve devasa pistleriyle İstanbul Yeni Havalimanı hakkında bilmeniz gereken 7 Madde....

İstanbul Yeni Havalimanı rakiplerinin önünde!

Açılışına son 2 gün kalan Türkiye'nin en yeni mega projesi İstanbul Yeni Havalimanı, sahip olduğu özellikleri ile rakiplerinin önünde yer alıyor.

Yeni Havalimanı hakkında bilmeniz gereken 6 şey!

Türkiye'nin en pahalı projesi olan yeni havalimanı pazartesi günü açılıyor. Şu ana kadar alanın ismi dışında projeyle ilgili herhangi bir soru işareti yok. İşte Yeni Havalimanı hakkında bilmeniz gereken 6 şey...

İstanbul Yeni Havalimanı'na ulaşım nasıl sağlanacak?

Türkiye'nin dev projesi İstanbul Yeni Havalimanı'nın açılmasına sayılı günler kaldı. 29 Ekim'de kapılarını açacak İstanbul'un 3'üncü havalimanına farklı ulaşım alternatifleri bulunuyor.

Yeni havalimanına yakın 12 konut projesi!

29 Ekim günü resmi açılışı yapılacak yeni havalimanında hazırlıklar devam ediyor. İstanbul'un Karadeniz olarak nitelendirilen bölgesine inşa edilen proje lokasyonuyla ön plana çıkıyor. Peki Yeni havalimanına yakın konut projeleri neler?

İstanbul Yeni Havalimanı metro bağlantıları!

Ulaştırma Bakanlığı, İstanbul Yeni Havalimanı metroları tamamlama projesi kapsamında yer alan işleri yayınladı...

Yeni Havalimanı ile havacılıkta yeni bir sayfa açılıyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Turhan, "İlk fazı Cumhurbaşkanı tarafından 29 Ekim'de hizmete açılacak İstanbul Yeni Havalimanı, Türkiye'nin havacılık tarihinde yeni bir sayfa açacak." yorumunda bulundu...

Yeni Havalimanı'na 1.000 kişi aranıyor!

Dünyanın sıfırdan inşa edilen en büyük havalimanı olacak olan İstanbul Yeni Havalimanı’nın güvenliğinden sorumlu olacak güvenlik timi için işe alımlar hızla sürüyor.

Yeni Havalimanı-Gayrettepe Metro Hattı'nda son durum!

Gayrettepe - Yeni Havalimanı Metro Hattı'nda çalışmalar hız kesmeden sürüyor. 3. Havalimanını şehir merkezine bağlayacak olan metro hattının ilk etabının 2019 yılında, ikinci etabnın ise 2021 yılında açılması planlanıyor.

İstanbul yeni havalimanıyla bilet fiyatları düşecek!

Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Bilal Ekşi, İstanbul Yeni Havalimanı'nın rekabeti artıracağını dile getireren ''Rekabetin artmasına bağlı olarak sefer sayıları da artacak. Bu da bilet fiyatlarının göreceli düşmesini sağlayacak.'' diye konuştu.

İstanbul yeni havalimanının bayram filmi yayınlandı!

İstanbul yeni havalimanının bayram filmi yayınlandı... Bayram tatiline saatler kala yeni havalimanı için hazırlanan yeni reklam filmi İGA tarafından paylaşıldı.

İstanbul Yeni Havalimanı'nda hazırlıklar hızlandı!

DHMİ Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Funda Ocak, inşaat çalışmaları devam eden Yeni Havalimanı ile ilgili açıklamalarda bulundu. İstanbul Yeni Havalimanı'nın açılışına yönelik hazırlıkların tüm hızıyla sürdüğünü söyledi.

Yeni havalimanı projesi Haberi

Yeni havalimanı projesi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu, 3. Havalimanı inşaatında yolsuzluk yapıldığı iddiasıyla, müteahhit firmalar ve ilgili kamu görevlileri hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını bildirdi. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre Aykut Erdoğdu, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, 3. Havalimanı'nın "yap-işlet-devret" modeliyle yapılan ihalesini 5 şirketin aldığını ifade etti. 

Bu havalimanının inşaat süresini takiben, 25 yıllığına ihale edildiğini belirten Erdoğdu, 3 Mayıs 2013'te ihalesi yapılan havalimanının yer tesliminin 2 yıl sonra gerçekleştiğini de açıkladı. Yer teslimi yapılmadığı için hem inşaat hem işletme süresinin 2 yıl haksız olarak kamunun aleyhine, işletmecilerin lehine uzatıldığını anlatan Erdoğdu, bununla 2 milyar 90 milyon avronun halkın cebinden alınarak, bu müteahhitlerin cebine konulduğunu da iddia etti.

Erdoğdu, ihalenin en büyük bedelini hafriyat ve dolgu malzemelerinin oluşturduğunu, havalimanı yerleşkesinin 90...