01 / 05 / 2024

Yeni İmar Yönetmeliğinin uygulanması esasları

Yeni İmar Yönetmeliğinin uygulanması esasları

Ekim 2017 tarihi itibari ile yürürlükte olacak Yeni İmar Yönetmeliğinin uygulanmasına ilişkin esaslar nelerdir? Yönetmelik hükümleri hangi hallerde uygulanmayacak?

Aman dikkat! Bina yapım yönetmeliği baştan aşağı değişiyor! 1 Temmuz’da uygulama başlıyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği’nde yeni düzenleme yaptı. Bu kapsamda, 1 Temmuz 2023’ten itibaren geçerli olacak düzenlemeye göre, içerisinde ev bulunan ve zemin hariç 4 kat ve üzeri olan binalarda kapalı çıkma inşası yasaklanacak.

Parklara yürüyüş ve koşu yolu zorunluluğu getirildi! İmar Yönetmeliği Resmi Gazete'de yayımlandı! 

“Planlı Alanlar İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” ile beraber parklara yürüyüş ve koşu yolu yapılması, doğalgaz tesisatı ve tadilat ruhsatı için yeni kurallar gündeme geldi. İşte ayrıntılar ve yönetmeliğin tüm detayları...

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı İhale Yönetmeliğinin Yürürlükten Kaldırılmasına Dair Yönetmelik!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı İhale Yönetmeliğinin Yürürlükten Kaldırılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31664 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Turizm Tesisleri Uygulama Yönetmeliğinin Yürürlükten Kaldırılmasına Dair Yönetmelik!

Turizm Tesisleri Uygulama Yönetmeliğinin Yürürlükten Kaldırılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31207 Sayılı Resmi Gazete'te yayımlandı.

Planlı alanlar imar yönetmeliğinde değişiklik 2020!

Planlı Alanlar İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31065 Sayılı Resmi Gazete'de yer aldı. Yönetmelikte yapı projelerini inceleyecek kişinin tanımlamasına yer verildi..

Yeni asbest yönetmeliğinin çıkacağı tarih TBMM'de!

Ülkemizdeki asbest maruziyeti oranının yüksekliği ve yeni asbest yönetmeliğinin çıkacağı tarih meclis gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Hukuk Müşavirliği, Avukatlık Sınav ve Atama Yönetmeliğinin Kaldırılmasına Dair Yönetmelik!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Hukuk Müşavirliği ve Avukatlık Sınav ve Atama Yönetmeliğinin Yürürlükten Kaldırılmasına Dair Yönetmelik bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Didim'de imar yönetmeliğindeki değişiklikler konuşuldu!

Didim Ticaret Odası, İmar yönetmeliğinin getirdiği yeni düzenlemelerle ilgili sektör temsilcilerini bilgilendirdi.

Ekrem İmamoğlu: İstanbul İmar Yönetmeliği'ni yeniden düzenleyeceğiz!

CHP İBB Başkan Adayı İmamoğlu, "İstanbul İmar Yönetmeliği'ne getireceğimiz yeni düzenlemeyle 10 bin metrekare üzerindeki parsellerde yapılacak site tipi konut projelerinde, kamu-özel ortaklığı ile 100 çocuklu kreş yapmak zorunlu hale getirilecek" dedi...

Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği'nde değişiklik yapıldı!

Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği'ne yeni düzenleme yapıldı. Yönetmelikte bazı önemli esaslar yer aldı. Planlı Alanlar İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Ali Bahar: Yeni OSB yönetmeliği yatırımcıyı rahatlatacak!

Yeniden düzenlenerek sadeleştirilen Organize Sanayi Bölgeleri Uygulama Yönetmeliği, 2 Şubat'ta Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Antalya OSB Başkanı Ali Bahar, yeni yönetmeliğin sanayicileri rahatlattığını dile getirdi.

İnşaat sektöründe Otopark Yönetmeliği endişesi!

İZTO Meclis Üyesi Levent Bendeş, 30 Haziran 2019'da yürürlüğe girmesi beklenen yeni otopark yönetmeliğinin inşaat sektörünü zora sokacağını ileri sürdü.

İstanbul İmar Yönetmeliği'nde değişiklik yapıldı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından sene başında yürürlüğe konulan İmar Yönetmeliği'nde yeni düzenleme yapıldı. İstanbul İmar Yönetmeliği Değişiklik Yönetmeliği, bugünkü Resmi Gazete'de yer aldı..

Yeni İmar Yönetmeliğinin uygulanması esasları Haberi

Yeni İmar Yönetmeliğinin uygulanması esasları

3 Temmuz 2017 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan Yeni İmar Yönetmeliği, plan, fen, sağlık ve sürdürülebilir çevre şartlarına uygun yapı ve yapılaşma ile projelendirmeye ve denetime ilişkin usul ve esasları belirliyor.


Uygulama imar planı bulunan alanları kapsayan yönetmelik Ekim 2017 tarihi itibari ile yürürlükte olacak.


2/11/1985 tarihli ve 18916 mükerrer sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği 1/10/2017 tarihinde yürürlükten kalkacak. Peki, Yeni İmar Yönetmeliğinin uygulanmasına ilişkin esaslar nelerdir?


Yönetmeliğin uygulanmasına ilişkin esaslar

Büyükşehir belediyeleri ile il belediyeleri, ikinci fıkrada belirtilen değiştirilemeyen hükümler dışında kalan hususlarda, beldenin tarihi ve yöresel şartlarını gözetmek kaydıyla Bakanlık onayına sunulmak üzere imar yönetmeliği hazırlayabilirler. İdarelerin imar yönetmelikleri yürürlüğe girinceye kadar uygulamalar bu Yönetmeliğe göre yapılır.


Bu Yönetmeliğin birinci, ikinci, altıncı, yedinci, sekizinci, dokuzuncu bölümleri, geçici maddeleri ile...