30 / 04 / 2024

yeni kabine 2015

yeni kabine 2015

AKP’nin Genel Başkanlığına seçilen Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşerek yeni hükümet kabinesini sundu. Yeni Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki oldu.

Yeni bakandan modern şehirleşme bekleniyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı olarak göreve gelen ismin Adana Milletvekili Fatma Güldemet Sarı olması inşaat sektöründe de yankı bulurken, sektör temsilcileri kentlere ‘kadın eli’ değmesinin olumlu olacağını belirtiyor.

64. Hükümet programında inşaat ve müteahhitliğe yer verildi!

64. Hükümet programında, hükümetin inşaat sektörüne bakışının sağlam, güvenli ve estetik yapıların üretildiği, güçlü bir sektörel alt yapı kazandırmak yoluyla Türkiye'yi dünyaya ihracat yapabilecek konuma getirmek yönünde olduğu vurgulandı.

Fatma Güldemet Sarı, Çevre ve Şehircilik Bakanı oldu!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Davutoğlu tarafından kurulan 64. Cumhuriyet Hükümetini onayladı. 64. Hükümette Çevre ve Şehircilik Bakanlığına Fatma Güldemet Sarı oldu.

Yeni kabine sonrası dolarda korkutan senaryo! İslam Memiş'ten kötü haber geldi!

İslam Memiş, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek olmasından sonra ekonominin nasıl ilerleyeceğine dair yorumda bulundu. İşte detaylar!

Türkiye'nin risk primi 500 puanın altına düştü: Dolar, Euro, gram altında son dakika! 

Borsa, yeni kabine sonrası haftaya yüzde 2'nin üzerinde primle başlarken, yukarı yönlü hareketine devam ediyor. Türkiye'nin CDS'i ise, 500 puanın altına indi ve seçim öncesine döndü. İşte dolar, Euro, gram altında son dakika gelişmeleri... 

Avrupa Merkez Bankası açıkladı! Euro 10 gün sonra böyle olacak! 

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan yeni kabine sonrası Euro güne rekorla başladı. Avrupa Merkez Bankası'ndan ise kritik açıklama geldi. Euro 10 gün sonra böyle olacak. 

Borsada ‘Mehmet Şimşek’ coşkusu! Endeks yeniden 5 bin puanı aştı! İşte en çok kazandıran hisseler!

Yeni kabine heyecanı ve Mehmet Şimşek’in yeniden ekonomi yönetimine geçeceğine ilişkin haberler borsayı coşturdu. Borsa İstanbul BIST 100 endeksi yüzde 3’ün üzerinde kazançla uzun bir aranın ardından yeniden 5 bin puanın üzerine tırmandı.

Yeni Kabine öncesi dolar yeni rekora koşuyor! 

28 Mayıs seçimi sonrasında ekonomi yönetiminde imlerin olacağı merak konusu olmaya devam ediyor. Piyasalar oldukça hareketli geçerken yeni Kabine öncesi dolar yeni rekora koşuyor! 

Piyasalar Mehmet Şimşek ismini fiyatlamaya başladı!

Yeni kabine yarın akşam saatlerinde belli olacak. Eski bakan Mehmet Şimşek'in kabinede yer alabileceğine dair beklentiler piyasaları olumlu etkiledi. Borsa bu hafta yüzde 12 yükseldi.

Piyasalarda kritik tarih 2 Haziran’a dikkat! Borsada çıkış sürer mi? Endeks ne olur? İşte uzmanların beklentileri…

Ekonomi yönetimine Mehmet Şimşek’in geçeceğine ilişkin haberler piyasalarda olumlu hava yaratırken, piyasa çevreleri yeni kabine için kritik tarih olan 2 Haziran’a dikkat çekti. Uzmanlar, 2 Haziran Cuma gününe kadar borsada yukarı yönlü ivmenin devam edeceğini öngörüyor.

Yeni kabine yapı alanında kapsamlı reform ihtiyacını karşılayacak!

Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Ferdi Erdoğan, Türkiye’nin lokomotif sektörlerinden inşaat ve inşaat malzemesi sanayisinin, özellikle yapı alanında kapsamlı bir reform ve ekonomi planı beklentisini, yeni kabinenin karşılayacağına inandıklarını belirtti..

İnşaatın sorunları hızla çözülecek!

Yeni kabine sisteminde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na Murat Kurum'un atanması gayrimenkul sektörüne umut ışığı oldu. Gayrimenkul sektöründe şimdi daha köklü değişimler bekleniyor. Sektör temsilcileri sorunların daha hızlı çözüleceğini düşünüyor.

Altan Elmas: Yeni kabine Türkiye'ye umut verdi!

Konutder Yönetim Kurulu Başkanı Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, yeni kabine sistemini değerlendirdi. Elmas, "Yeni sistemle birlikte bürokratik işlemler hızlanacak, karar mekanizmaları daha hızlı ve etkin işleyecek. Her alanda yeni yatırımlar hayata geçirilecek" açıklamasında bulundu.

Feyzullah Yetgin'den yeni kabine açıklaması!

GYODER Başkanı Doç. Dr. Feyzullah Yetgin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan yeni kabineye ilişkin yazılı bir açıklama yaptı...

Mithat Yenigün'den yeni kabine açıklaması!

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Mithat Yenigün, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dün açıkladığı yeni kabinesi ile ilgili değerlendirme yaptı. 

İNTES Başkanı Celal Koloğlu'ndan yeni kabine açıklaması!

Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası (İNTES) Yönetim Kurulu Başkanı Celal Koloğlu yeni kabineye ilişkin açıklama yaptı. 

yeni kabine 2015 Haberi

yeni kabine 2015

AK Parti Genel Başkanlığı ve Başbakanlık'tan Ahmet Davutoğlu'nun ayrılmasından sonra düzenlenen AK Parti 2. Olağanüstü Kongresi'yle Genel Başkan seçilen Binali Yıldırım, Bakanlar Kurulu listesini Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a sunmak üzere Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne gitti.


Yıldırım,  Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşerek yeni hükümet kabinesini sundu. Kabinenin onaylanmasının ardından kameralar karşısına geçen Yıldırım yeni kabineyi açıkladı.


65. Hükümet Bakanlar Kurulu listesi!



İşte 65. Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti

Başbakan: Binali Yıldırım

Başbakan Yardımcısı: Nurettin Cannikli

Başbakan Yardımcısı: Mehmet Şimşek

Başbakan Yardımcısı: Numan Kurtulmuş

Başbakan Yardımcısı: Yıldırım Türkeş

Başbakan Yardımcısı: Veysi Kaynak

Adalet Bakanı: Bekir Bozdağ

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı: Fatma Betül Sayan Kaya

Avrupa Birliği Bakanı: Ömer Çelik

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı: Faruk Özlü

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı: Süleyman Soylu

Çevre ve Şehircilik Bakanı: Mehmet Özhaseki

Dışişleri Bakanı: Mevlüt Çavuşoğlu

Ekonomi Bakanı: Nihat Zeybekçi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı: Berat...