03 / 05 / 2024

Piyasalar Mehmet Şimşek ismini fiyatlamaya başladı!

Piyasalar Mehmet Şimşek ismini fiyatlamaya başladı!

Yeni kabine yarın akşam saatlerinde belli olacak. Eski bakan Mehmet Şimşek'in kabinede yer alabileceğine dair beklentiler piyasaları olumlu etkiledi. Borsa bu hafta yüzde 12 yükseldi.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçimleri yeniden kazanmasının ardından yeni kabine yarın belli olacak. Erdoğan’ın ekonominin başına getireceği iddia edilen isimlerden biri eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek.

Piyasa analistlerine göre, Şimşek'in hükümette görev alıp ekonomiyi yöneteceği ile ilgili iddialar piyasalara olumlu şekilde yansıdı.

DOLARDA KADEMELİ ARTIŞ

Borsa İstanbul'da seçim sonrası sert yükseliş devam ederken, endeks 5 bin 100 puanın üzerine çıktı. Borsa bu seviyenin üzerini en son nisan ayı ortasında görmüştü. Dolar cephesinde ise kademeli yükseliş sürüyor. Hafta başından bu yana artış yüzde 5'i geçti. Dolar kuru 20,90 liranın üzerini gördü.

Piyasalar Mehmet Şimşek ismini fiyatlamaya başladı!

NTV'ye konuşan Akademisyen Doç. Dr. Levent Yılmaz, politika faizi tarafında doğrudan faiz olmayan yeni bir adım görebileceğimizi belirterek, “Geçmişte faiz koridoru şeklinde bir uygulama yapılmıştı. Faiz sabit kalıyordu ama koridorun üst bandından piyasaya bir fonlama oluyordu. Hükümet göreve başladıktan sonra süreci daha net şekilde göreceğiz" ifadesini kullandı.

GRAM ALTIN REKOR TAZELEDİ

Dolardaki yükselişle birlikte hareket eden gram altın da bu hafta yükseliş yaşadı. Yurt dışında ons altın fiyatı da gram altınının yükselişini destekledi. Gram altın 1330 liranın üzerine çıkarak rekor tazelerken altın fiyatı hafta boyunca yüzde 6,5 oranında artış gösterdi.

 


 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön