21 / 05 / 2024

Yeni okullar depreme dayanıklı mı

Yeni okullar depreme dayanıklı mı

Yeni okul binalarının yapımında, estetik görünümlü, depreme dayanıklı ve kullanışlı eğitim ortamları oluşturan projelerin hayata geçirilmesi hedeflenirken, mevcut olan okul binalarının da depreme dayanıklılığı ölçülecek.

Nebi Bozkurt: Yeni inşa edilen okulların hepsi depreme dayanıklı!

AK Parti Mersin Milletvekili ve Meclis Milli Eğitim Komisyonu üyesi Nebi Bozkurt yaptığı açıklamada, devletin yeni yaptırdığı okulların hem depreme dayanıklı hem de hızlı yapıldığını dile getirdi...

Kentsel dönüşümde yapılan yeni binalar da depreme dayanıksız çıktı! 

Bahçelievler'de kentsel dönüşüm kapsamında yıkılan binaların yerine yapılan yeni yapı, inşaat halindeyken hak sahiplerinin şikayeti üzerine yapılan incelemeler sonucu depreme dayanıksız olduğu tespit edildi.

Kıbrıs'ta okul binalarının analiz raporları sır gibi saklanıyor! Okullar depreme ne kadar dayanıklı?

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) Başkanı Selma Eylem okulların depreme karşı dayanıklılığı konusunda hükümetin bir adım dahi atmadığını belirtti. 

Uğur Okulları'ndan 13 yeni kampüs geliyor!

Türkiye'nin 52 ilinde eğitim veren Uğur Okulları, 13 yeni kampüs için düğmeye bastı.

TOKİ Ordu Akkuş okul projeleri 7 Haziran'da ihaleye çıkıyor!

TOKİ Ordu'da yeni okullar inşa edecek. Projenin ihalesi 7 Haziran Pazartesi günü gerçekleştirilecek.

TOKİ Balıkesir Altıeylül ve Edremit'te 4 yeni okul inşa edecek!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Balıkesir'in Altıeylül ve Edremit ilçelerinde yeni okullar inşa edecek.

TOKİ, harp okullarına 3 yeni cami yapacak!

TOKİ, Milli Savunma Üniversitesi bünyesinde yer alan Kara, Hava ve Deniz harp okullarına 3 yeni hastane yapımına başlayacak.

Kanada Okulları'ndan Sakarya Karasu'ya yeni kampüs!

franchising çalışmalarına devam eden Kanada Okulları, Sakarya’nın Karasu ilçesinde yeni kampüs açtı.

Çorum'da inşa edilen yeni üniversite binası depreme dayanıksız çıktı!

Çorum'un İskilip ilçesinde Hitit Üniversitesi bağlı Meslek Yüksek Okuluna vatandaşların bağışlarıyla yeni bina inşa edildi. Devralınan binanın depreme dayanaksız olduğu öğrenildi. Yaklaşık 1.5 milyon TL harcanarak güçlendirilen binanın inşaatı bilinmeyen bir nedenden dolayı öylece bırakıldı.

Konut tercihinde yeni dönem: Depreme dayanıklılık!

İzmir depremi ardından gayrimenkul sektörünün gündemi yeniden deprem oldu. Evinin güvenli olmadığını düşünenler yeni ev arayışına girerken, ev tercihinde evin konumu, oda sayısı, sosyal olanakları gibi özelliklerin en başına depreme karşı güvenli olup olmaması yer aldı. 

Marmaris İçmeler'de okul inşaatı tartışması!

Marmaris İçmeler'de 1987'de İnayet Coşkun Kodak ile 1993 yılında Kamil Acarer’in yaptırdığı 1000 öğrencinin okuduğu 2 okul depreme dayanıksız olması sebebiyle kapatılmıştı. Peki yeni okulların inşaatı ne zaman başlayacak?

Giresun'daki okullar yeni eğitim-öğretim yılı açılışına yetişecek!

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk yaptığı açıklamada, "İnşaat Emlak Dairesi ekiplerimiz, afetten etkilenen kurumlarımızda incelemelerini tamamladı. El birliğiyle bölgedeki okullarımızı yeni eğitim-öğretim yılının açılışına hazır hale getiriyoruz" diye konuştu.

Depreme kentsel dönüşümle hazırlanmalıyız!

Büyük şehirlerdeki yapıların depreme dayanıksız olmasının deprem açısından en büyük risk olduğunu söyleyen AKUT Başkanı Recep Şalcı, “Kentsel dönüşümler tamamlanmadan yeni bir depreme hazır olmuş sayılmayız'' dedi.

Uğur Okulları'ndan 500 milyon liralık yeni yatırım!

Uğur Okulları Genel Müdürü Nevzat Kulaberoğlu, 2019-2020 eğitim öğretim yılı için toplamda yaklaşık 500 milyon liralık yeni yatırım yaptıklarını söyledi.

Yeni okullar depreme dayanıklı mı Haberi

Yeni okullar depreme dayanıklı mı


Milli Eğitim Bakanlığı, bu seneden itibaren her yıl 200 okulun depreme karşı dayanıklı olup olmadığını araştıracak. 

MEB, Türk eğitim sisteminin fiziksel kapasitesinin artırılması ve nitelikli eğitim öğretim ortamının hazırlanması kapsamında çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. 


Bu çerçevede yeni okul binalarının yapımında, estetik görünümlü, depreme dayanıklı ve kullanışlı eğitim ortamları oluşturan projelerin hayata geçirilmesi hedeflenirken, mevcut okul binalarının da depreme dayanıklılığı ölçülecek. 

Bu seneden itibaren her yıl 200 okulun deprem tahkiki yapılacak. Bu okullardan güçlendirme ihtiyacı olacağı tahmin edilen 128'inin güçlendirme inşaatının planlanması, mevcut projelerde yapılması öngörülen değişikliklerin belirlenmesi ve revizyon tasarımlarının hazırlanması da amaçlanıyor. 


Bakanlık, okulların güvenliğini sağlamak amacıyla 2012'de 427 okulun deprem tahkikini yaparken, 129 okulu da depreme karşı güçlendirmişti. 

Geçen yıl ise tahkiki yapılan 200 okuldan 128'inde güçlendirme inşaatı yapılmıştı. 

Okulların deprem tahkiki ve depreme...