05 / 05 / 2024

yeni zelanda adalarının resmi isimleri

yeni zelanda adalarının resmi isimleri

Yeni Zelanda hükümeti, ülkeyi oluşturan iki ana adanın isimlerini hem İngilizce hem de Maori dillerinde resmen benimsemedi. Arazi Bakanı Maurice Williamson, adaların isimlerinin resmen böyle anılacağını açıkladı..

Tottenham'ın yeni stadı bugün açılıyor! 

İngiltere Premier Lig takımlarından Tottenham'ın 1.2 milyar Euro'ya mal olan yeni stadı bugün hizmete açılıyor. Yeni stadın ilk maçı bugün oynanacak. 

Fatma Şahin yeni şehircilik anlayışını tanımladı!

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, yeni şehircilik anlayışının insana ve çevreye duyarlı bir bakışla geliştiğini söyledi.

Tarihi Kruger Han yeni kiracısını bekliyor!

İstanbul’da Beyoğlu’nun en özel noktalarından birinde konumlanan, İstanbul Sanayi Odası’na (İSO) bir dönem genel merkezlik yapan tarihi Kruger Han, yeni kiracısını bekliyor.

Kandıra Belediyesi yeni hizmet binasının inşaatı tam gaz!

Çalışmalarına devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kandıra Belediyesi için projelendirdiği yeni hizmet binasının inşaatına hız kesmeden devam ediyor.

Beykoz Belediye Meclisi yeni yılın ilk toplantısını gerçekleştirdi!

Beykoz Belediye Meclisi yeni yılın ilk toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda, gündemdeki teklifler konuşuldu.

Yeni kentsel dönüşüm yasası metni!

Çevre Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun dünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Kanun kapsamında kentsel dönüşümde de düzenlemeler yapıldı. İşte yeni kentsel dönüşüm yasası metni...

Yeni Zelanda'da yabancılara ev satışı yasaklandı!

Yeni Zelanda'da emlak fiyatlarının düşmesi için yeni bir karar alındı. Ülkedeki konut fiyatlarının düşmesi için yabancılara emlak satışı yasaklandı.

Üsküdar Meydanı yeni görünümüne kavuşuyor!

Marmaray çalışmaları nedeniyle 2004'ten beri şantiye halinde kalan Üsküdar Meydanı yeni görünümüne kavuşuyor...

20 yeni üniversite kurulmasını öngören kanun onaylandı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 20 yeni üniversite kurulmasını öngören kanunu onayladı.

5 soruda yeni kentsel dönüşüm yasası!

Kentsel dönüşüm yasasında değişikliğe giden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı hazırladığı tasarı ile dönüşümün daha da kolaylaşması amaçlıyor. Peki, yasa tasarısı ile neler değişecek? İşte 5 soruda yeni kentsel dönüşüm yasası.. 

Yeni Zelanda 41 bin evsize çözüm arıyor!

Yeni Zelanda Başbakanı Ardern, ülkedeki 41 bin evsizin bu kışı açıkta geçirmemesi için barınacak yer imkanı sağlayacaklarını söyledi...

Bingöl Belediyesi yeni hizmet binasının ihalesi yapıldı!

Bingöl Belediyesi yeni hizmet binasının ihalesi yapıldı. İhalesi süreci tamamlandıktan sonra yüklenici firma ile sözleşme imzalanarak inşaata başlanacak.

Natuzzi yeni mağazasını İzmir’de açtı!

Türkiye’de mobilya sektörünün en köklü firmalarından İtalyan mobilya markası Natuzzi yeni mağazasını İzmir’de açtı. 

yeni zelanda adalarının resmi isimleri Haberi

yeni zelanda adalarının resmi isimleri

YENİ Zelanda hükümeti, ülkeyi oluşturan iki ana adanın isimlerini hem İngilizce hem de Maori dillerinde resmen benimseme kararı aldı. İngilizce olarak adalar şu an zaten kullanımda olan şekliyle North Island (Kuzey Adası) ve South Island (Güney Adası) olarak biliniyor. Maori dilinde ise adalar, Te Ika-a-Maui ve Te Wai Pounamu olarak adlandırılacak. Arazi Bakanı Maurice Williamson, Kuzey Adası ve Güney Adası'nın artık resmen bu şekilde anılacağını açıkladı. 


Yurt...