16 / 05 / 2024

Yeni Zelanda depremler

Yeni Zelanda depremler

Yeni Zelanda'nın güneyinde 5,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi.ABD Jeolojik Araştırmalar Merkezi, merkez üssü Wanaka kentinin 30 kilometre kuzeybatısında olan depremin yerin 10 kilometre derinliğinde kaydedildiğini açıkladı.

Ünlü Fransız jeolog Le Pichon'un öğrencileri yeni büyük depremler hakkında bilgi verdi!

Ünlü Fransız deprem bilimci Xavier Le Pichon'un öğrencileri, jeofizikçi Pierre Henry ve Romain Bousquet Türkiye'de meydana gelebilecek olan yeni  depremler ve aktif fay hatları ile ilgili açıklamalar yaptı. 

Yeni Zelanda'da konut piyasası canlanacak!

Yeni Zelanda'da Ekim ayında konut fiyatlarında değişiklik yaşanmazken konut piyasanın, seçimlerin geride kalmasıyla birlite genel olarak daha hareketli olduğu kaydedildi.

Uzman isimler bölge vererek tek tek açıkladı: Deprem için şanssız konumdalar! Yeni büyük depremler olacak mı?

Uzmanlar, son günlerde meydana gelen depremler ve tetiklenebilecek başka faylar ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. İşte o açıklamalar...

Netflix, ABD'de şifre paylaşımına yönelik baskı başlattı

Netflix kullanıcıları, yayın devinden bir kez daha rahatsız olmaya başladı. Netflix'in ücretsiz hesap paylaşımını ortadan kaldırmak için tasarlanan ücretli paylaşım planı, bu yılın başlarında Kanada, Yeni Zelanda, Portekiz ve İspanya olmak üzere dört ülkede daha uygulandı.

Yapay zeka gelecekte seçimlere damgasını vuracak!

ABD, Yeni Zelanda ve Japonya gibi ülkelerde seçim çalışmalarında artık yapay zeka uygulamalarından yararlanılıyor. Özellikle seçim güvenliğinin sağlanmasında önemli rol oynayan bu uygulamaların gelecekte ülkemizde de yavaş yavaş yer bulması bekleniyor.

Yeni Evim Kampanyası'nda deprem etkisi: Satışlar iptal ediliyor! 

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremler 16 Ocak’ta başlayan "Yeni Evim Konut Finansman Programı" kampanyasını da etkiledi. 6 Şubat'ta meydana gelen depremler kampanyada satış iptallerine neden oldu. İşte ayrıntılar...

Naci Görür'den yeni fay uyarısı! O bölgede depremler olacak! Peş peşe korkutan açıklamalar...

Türkiye'de meydana gelen peş peşe depremler vatandaşları tedirgin ediyor. Naci Görür'den yeni fay uyarısı! O bölgede depremler olacak! Peş peşe korkutan açıklamalar...

Bölgede yaşayanlar dikkat! Uzmanlardan yeni deprem uyarısı!

Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerle ilgili konuşan uzmanlar, ardı ardına gelen böylesi iki büyük depremin Türkiye’de ilk kez meydana geldiğini belirtirken, yeni depremler olabileceği konusunda da uyarı yaptı.

Maraş depreminde yeni yapılar da yıkıldı: Yönetmelik yıkımı engellemedi! Deprem için atılması gereken çok adım var!

İlk olarak Kahramanmaraş Pazarcık ve ardından Elbistan'da meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler oldukça büyük bir yıkıma neden oldu. Maraş depreminde yeni yapılar da yıkıldı! Yönetmelik yıkımı engellemedi! Deprem için atılması gereken çok adım var!

Türkiye'de ev fiyatları neden yükseliyor?

Dünyada ev fiyatlarının en fazla yükseldiği ilk üç ülke belli oldu buna göre; Türkiye'de 29,2, Yeni Zelanda'da yüzde 25,5 ve ABD'de yüzde 18,6 artış kaydedildi. Peki konut fiyatları neden artıyor?

Milyarderler arazi avında!

Sustainability dergisinde yayımlanan bir araştırmada, başta Yeni Zelanda olmak üzere, İzlanda, Birleşik Krallık, Tazmanya ve İrlanda küresel toplumsal çöküşten kurtulmak için sığınılacak en iyi yerler arasında bulunuyor.

Antarktika üssünün yeniden inşası için 247 milyon dolar harcanacak!

Yeni Zelanda Maliye Bakanı Grant Robertson yaptığı açıklamada Antarktika üssünün yeniden inşa çalışmaları için toplamda 247 milyon dolar harcanacağını söyledi.

Yeni Zelanda'daki 12 konteynerden yapılan ev dikkat çekiyor!

Yeni Zelanda'nın Waikato bölgesinde geniş bir arazide yapılan konteyner ev, alışılmışın dışındaki tasarımıyla dikkat çekiyor. 12 adet konteynerin birleşiminden inşa edilen evde 6 adet yatak odası ve havuz yer alıyor. 

Yeni Zelanda depremler Haberi

Yeni Zelanda depremler

Yeni Zelanda'nın güneyinde 5,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi.ABD Jeolojik Araştırmalar Merkezi, merkez üssü Wanaka kentinin 30 kilometre kuzeybatısında olan depremin yerin 10 kilometre derinliğinde kaydedildiğini açıkladı.


Yaklaşık 6 bin 500 nüfusa sahip Wanaka kentinde paniğe yol açan depremde ölen ya da yaralanan olmadı.


Yerel saatle 14.30'da meydana gelen depremde bazı binaların camlarının kırıldığı gelen haberler arasında.


Yeni Zelanda, "Pasifik Ateş Çemberi" deprem ve volkan kuşağında yer...