02 / 05 / 2024

Netflix, ABD'de şifre paylaşımına yönelik baskı başlattı

Netflix, ABD'de şifre paylaşımına yönelik baskı başlattı

Netflix kullanıcıları, yayın devinden bir kez daha rahatsız olmaya başladı. Netflix'in ücretsiz hesap paylaşımını ortadan kaldırmak için tasarlanan ücretli paylaşım planı, bu yılın başlarında Kanada, Yeni Zelanda, Portekiz ve İspanya olmak üzere dört ülkede daha uygulandı.



Akış hizmeti, Salı günü yaptığı kazanç açıklamasında, haber kaynaklarına göre, ilk çeyrekte erteledikten sonra ikinci çeyrekte şifre paylaşımına yönelik baskı planlarının "geniş bir sunumu" ile ilerlemeye hazırlandığını söyledi.

Erken lansmanlarda "yeterli iyileştirme fırsatı bulduktan" sonra geniş çapta genişlememeyi seçmiş olsa da .

Netflix daha önce bir mektupta "1. Çeyrek'te dört ülkede ücretli paylaşımı başlattık ve sonuçlardan memnunuz" dedi. "2. çeyrekte ABD de dahil olmak üzere geniş bir lansman planlıyoruz."

NBC News'in bildirdiğine göre, Şubat ayında Netflix, birincil hesap sahiplerinin birlikte yaşamadıkları iki adede kadar kişiye erişim sağlamak için ek bir aylık ücret ödemelerine olanak tanıyan bir "fazladan üye satın al" seçeneğini bile başlattı .

Netflix, ABD de şifre paylaşımına yönelik baskı başlattı

Ek seçenek, kullanıcıları hizmeti tamamen bırakmaya teşvik ederek kullanıcılar için darbeyi gidermeyebilir.

Aynı şekilde Netflix, ücretli paylaşım seçeneğiyle ilgili "haberleri açıkladığımızda her pazarda iptal tepkisine" tanık olarak kısa vadeli bir mali darbe alacağını, ancak ardından "artan satın alma ve gelir" gördüğünü söyledi.

Netflix, ABD'de şifre paylaşımına yönelik baskı başlattı


Geri Dön