02 / 05 / 2024

Netflix şifre paylaşımını yasakladı, abonelikte artış yaşandı!

Netflix şifre paylaşımını yasakladı, abonelikte artış yaşandı!

Netflix kısa süre önce şifre paylaşımına kısıtlama getirmişti. Bu kısıtlamaların sonucunda, Netflix aboneliklerinin artışı gözden kaçmadı. Dünya çapında dizi ve film platformu olan Netflix, getirdiği yasakların sonucunu olumlu bir şekilde almaya başladı. 



Netflix kısa süre önce birçok ülkede şifre paylaşımını engellemek amacıyla kısıtlama getirmişti. ABD'de bu kısıtlamanın işe yaradığını gösteren bazı sonuçlar var. Veri analiz şirketi Antenna, bu kısıtlamanın ardından 23 Mayıs'tan sonra abonelerin çok daha fazla arttığını gözlemledi. İşte Netflix'in şifre paylaşım yasağı ve hangi ülkelerde uygulanmaya başladığına dair önemli detaylar haberimizde...

Beklenenin aksine Netflix abone sayısı çok kısa süre içinde 73.000’e yükseldi

Netflix'in şifre paylaşımına yasak getirmesinin ve özellikle de 23 Mayıs 2023 tarihinin ardından şimdiye kadar abone sayısı 73.000'e kadar yükseldi. Veri analizlerine göre bu durumun, 60 gün öncesine göre yüzde 102'lik bir artış olduğu kabul ediliyor. 27 Mayıs'ta bu artış sayesinde Netflix 100.000 abone kazandı. Dikkat çeken bir diğer nokta ise bu artışın pandemi kısıtlamaları döneminden bile fazla olmasıdır. Kabul edilen diğer bir konu ise bu yasak, Netflix’in abone sayısını artırarak büyük bir kazanç elde etmesine yardımcı oldu. 


Geri Dön