18 / 05 / 2024

Netflix şifre paylaşımını yasakladı, abonelikte artış yaşandı!

Netflix şifre paylaşımını yasakladı, abonelikte artış yaşandı!

Netflix kısa süre önce şifre paylaşımına kısıtlama getirmişti. Bu kısıtlamaların sonucunda, Netflix aboneliklerinin artışı gözden kaçmadı. Dünya çapında dizi ve film platformu olan Netflix, getirdiği yasakların sonucunu olumlu bir şekilde almaya başladı. 



Netflix şifre paylaşımını yasakladı, abonelikte artış yaşandı!

Netflix'in yeni şifre paylaşım politikası ilk günden bu yana dikkat çeken konulardan biri. Bu politikaya göre aboneler, hesaplarını artık ev hanesi dışında yaşayan kişilerle paylaşamayacak. Eğer paylaşırsa fazladan ücret ödenecek.  Netflix, platformunda yaşanan değişiklikler nedeniyle potansiyel bir "iptal fırtınası" konusunda yatırımcılarına uyarıda bulunmuş olsa bile, ironik bir şekilde, durum tamamen tersine döndü. İptaller yerine, yeni aboneliklerin patlama yaptığı bir dönemle karşı karşıya kalındı.

Netflix şifre paylaşım yasağı nedir, hangi ülkelerde uygulanmaya başladı?

Netflix’in şifre paylaşım yasağı, kullanıcıların hane dışındaki kişilerin de aboneliğe dahil olarak bundan yararlanmalarını engellemektedir. Özelleştirilmiş hizmet sunmayı hedefleyen Netflix, bu yasağı ABD ve Peru gibi ülkelerde uygulamaya başladı. Artık hane dışından biriyle şifre paylaşmak suç sayılacak. Dolayısıyla dijital yayın devi olan Netflix, şifre paylaşım yasağı ile kullanıcı sayılarında azalma bekleyenleri hayrete düşürdü. 

Netflix şifre paylaşımı yapanın faturasına yansıma yapacak! Bakın şifre paylaşan ne kadar ödeyecek?

Netflix şifre paylaşımına yönelik önlemler başladı

Netflix, şifre paylaşımına karşı önlemlerini genişletiyor ve ABD'den ücret talep ediyor!


Geri Dön