02 / 05 / 2024

yeni.ce hes özelleştirme

yeni.ce hes özelleştirme

Elektrik Üretim AŞ'ye ait olan Yenice Hidroelektrik Santrali ile bu Santral tarafından kullanılan taşınmazlar 10 milyon TL'ye özelleştirilecek.

Özelleştirme İdaresi'nden Ankara'da dev taşınmazın satışına onay çıktı! İşte yeni sahipleri

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), Ankara İncek'te 2 bin 680 metrekare yüzölçümlü taşınmazın 9 milyon 550 bin lira bedelle en yüksek teklifi veren Altınova Tuğra İnş. ve Şüheda Konaç Ortak Girişim Grubu'na satılmasına onay verdi.

Türkiye'de özelleştirme zamanı!

Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı ve Taşucu Limanı özelleştirilecek. Çamlıca 1 HES özelleştirmesinde son teklifler 29 Haziran'da alınacak. Yapılan bu özelleştirmelerle Türkiye'de özelleştirme çalışmaların arttığı görülüyor.

Lütfi Elvan'dan özelleştirme açıklaması!

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, gelecek dönemde küresel salgının etkilerinin azalacağı ve yeni fırsatların oluştuğu bir toparlanma dönemine girileceğine dikkat çekerek, özelleştirme çalışmalarının devam ettiğini açıkladı.

2018'de 1.3 milyon dolarlık özelleştirme yapıldı!

2002’den bu yana 273 kuruluşta hisse senedi veya varlık satış/devir işlemleri yapıldı. 15 HES'e ilişkin özelleştirme çalışmaları ise devam ediyor...

Sivas Ahiköy 1 ve 2 hidroelektrik santralleri özelleştirme kapsamına alındı!

Sivas'ın Divriği ilçesinde yer alan Ahiköy I ve Ahiköy II hidroelektrik santralleri (HES) özelleştirme kapsam ve programına alındı.

Balıkesir Manyas'ta özelleştirme ihalesi!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığından yapılan açıklamaya göre Manyas HES ile bu santral tarafından kullanılan taşınmazların özelleştirme ihalesi 12 Eylül Salı günü gerçekleşecek.

Aydın Çine'de özelleştirme kararı!

EÜAŞ'ye ait Aydın'daki Çine Hidroelektrik Santrali (HES) ile bu santral tarafından kullanılan taşınmazlar özelleştirilecek. Özelleştirme ihalesinde nihai pazarlık görüşmeleri 8 Eylül'de yapılacak.

Yenice HES özelleştirme ihalesine 130.3 milyon TL'lik teklif!

Eskişehir'de bulunan 38 megavat kapasiteli Yenice HES ve bu santral tarafından kullanılan taşınmazların özelleştirme ihalesine 8 firma teklif verdi. En yüksek en yüksek teklifi 130 milyon 300 bin lira ile Kılıç Enerji Üretim AŞ verdi.

Birleşik İnşaat Özelleştirme İdaresi’nden Bodrum'a yeni proje!

Birleşik İnşaat Özelleştirme İdaresi, Bodrum'da otel, marina ve konut projesi için harekete geçti. 370 milyon liraya satın alınan arsaya, 500 milyon Euro'luk yatırım yapılacak.

Varlık Fonu yeni özelleştirme uygulamasına dönüşmemeli!

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ) Genel Başkanı Ergün Atalay "Türkiye'de ulusal tasarruf oranının yükseltilmesi için çaba gösterilmesi olumludur. Ancak bu yaklaşım 'yeni bir özelleştirme' uygulamasına dönüşmemeli." değerlendirmesini yaptı.

Almus ve Köklüce HES özelleştirme ihalesi sonuçlandı!

Elektrik Üretim AŞ'ye (EÜAŞ) ait Almus ve Köklüce hidroelektrik santrallerinin özelleştirme ihalesinde, en yüksek teklifi, 750 milyon 500 bin lirayla Gül Enerji Elektrik Üretim Sanayi ve Ticaret AŞ verdi.

Karacaören HES projelerinin özelleştirme ihalesi son aşamada!

Karacaören I ve II Hidroelektrik Santrali (HES) ve taşınmazlarının özelleştirilmesi ihalesinde son sürece gelindi. Özelleştirme için 515 Milyon TL teklif verildi. Teklifi GAMA Enerji A.Ş. verdi.

Mersin Kadıncık 1 ve 2 HES özelleştirme ihalesi bugün!

Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, (ÖİB), Elektrik Üretim A.Ş.'ne ait Kadıncık 1 ve Kadıncık 2 Hidroelektrik Santralleri tarafından kullanılan taşınmazların özelleştirme ihalelerinin bugün 15.30'da yapılacağını duyurdu.

yeni.ce hes özelleştirme Haberi

yeni.ce hes özelleştirme

Elektrik Üretim AŞ'ye ait olan Yenice Hidroelektrik Santrali ile bu Santral tarafından kullanılan taşınmazlar "işletme Hakkının Verilmesi" yöntemi ile özelleştirilecek.



Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlık Özelleştirme idaresi Başkanlığı ("ldare")'nca, 4046 sayılı Özelleştirme Uygulamaları Hakkında Kanun hükümleri çerçevesinde; Elektrik Üretim A.Ş.ye ait Yenice Hidroelektrik Santrali ile bu Santral tarafından kullanılan taşınmazlar ("Yenice HES") "işletme Hakkının Verilmesi" yöntemi ile özelleştirilecektir. 


2) İhale, kapalı zarf içerisinde teklif almak ve görüşmeler yapmak suretiyle pazarlık usulü ile gerçekleştirilecektir, ihale Komisyonu'nca gerekli görüldüğü takdirde ihale, pazarlık görüşmesine devam edilen teklif sahiplerinin katılımı ile açık artırma suretiyle sonuçlandırıiabilecektir.


3} ihaleye yalnızca tüzel kişiler ile Ortak Girişim Grupları katılabilir. Gerçek kişiler ve özel yatırım fonları, en az bir tüzel kişinin bulunduğu Ortak Girişim Grubunda üye olarak yer alabilirler. İhalelere katılabilmek için Gizlilik...