02 / 05 / 2024

Yeniden finansman

Yeniden finansman

Konut kredisi kullandıktan, tüketiciler yeniden finansman için bankaya müracaat edebiliyor. Peki, konut kredisinde yeniden finansman koşulları nelerdir? Konut kredisi nasıl yapılandırılır?

Yeniden finansman nedir?

Konut finansmanı kuruluşu ve tüketicinin mutabakatı ile konut finansmanı sözleşmesindeki faiz oranları başta olmak üzere değişen bazı hükümler halinde yeniden finansman yapılabiliyor. Peki, yeniden finansman nedir?

Konut finansmanı nedir?

Konut edinmeleri amacıyla tüketicilere kredi kullandırılması, konutların finansal kiralama yoluyla tüketicilere kiralanması konut finansmanı olarak nitelendiriliyor. Konut finansmanı nedir? Konut finansmanı kuruluşu nedir? İşte ayrıntılı yanıtı...

Dünya bankası onayladı! Deprem bölgesi için 1 milyar dolarlık finansman

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Dünya Bankası'nın Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerin yeniden imar çalışmalarını desteklemek amacıyla 1 milyar dolar finansman sağlayacağını açıkladı. İşte detaylar...

Dünya Bankası onayladı! Deprem bölgesi için 1 milyar dolarlık finansman sağlanacak!

Türkiye'de 6 Şubat'ta meydana gelen ve 11 ilin etkilendiği depremde kırsal konutların ve temel kamu hizmetlerinin yeniden tesisine yardımcı olmak amacıyla Dünya Bankası 1 milyar dolarlık finansman sağlayacak.

Çiftçilerin beklediği finansman sağlanıyor! Bakın hangi konularda çitçilere destek var!

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, çiftçilere müjdeli haberini duyurdu: Üretimlerini yeniden verimli bir şekilde yapmaları için çiftçilere destekler verilecek. Bu destekler arasında finansman desteği de bulunuyor.

'Afet Yeniden İmar Fonu' kuruluyor!

AK Parti milletvekillerinin imzasını taşıyan Afet Yeniden İmar Fonunun Kurulması ile Kamu Finansmanı ve Borç Yönetiminin Düzenlenmesi Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Başkanlığına sunuldu.

ABD'de mortgage faizleri 20 yılın zirvesine çıktı!

ABD ipotek oranları 14 Ekim haftasında 20 yılın en yüksek seviyesine yükselirken, ev satın alma ve kredi yeniden finansman başvuruları yüzde 4.5 düşüşle 1997'den bu yana en düşük seviyesine geriledi.

Gayrimenkulde çarklar yeniden dönüyor!

TUİK verilerini değerlendiren Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, “Avantajlı konut finansmanı ile 100 bini geçen düşük maliyetli konut kredisi tahsisi ve 25 milyar liralık bir finansmanın sektöre aktarılması sektörde yeniden canlanmayı sağladı'' dedi.

Türkiye Finans konut finansmanı oranları arttı!

Türkiye Finans Bankası sıfır haricindeki konutlar için en düşük oranı sunan banka konumundayken finansman oranlarını arttırdı. Konut kredisi faizleri yeniden mi yükselecek?

10 soruda konut kredi faiz indirimi 2019!

Faiz indirimi konut alacakların yanı sıra yüksek faizden kredi alanları da heyecanlandırdı. Kamu bankaları konut kredisinde mevcut kredilerin yeniden finansmanına pek sıcak bakmıyor. Ancak yine de olanaksız değil. İşte 10 soruda yeni faiz indirimi..

Emlak Bankası konut finansmanı ne zaman kullanılabilecek?

Emlak sektörünün ve konut kredisi kullanmak isteyen vatandaşın büyük umutlarla beklediği Türkiye Emlak Katılım Bankası Şubat ayında bankacılık faaliyetlerine yeniden döndü. Emlak Bankası’nın konut finansmanı kullandırım şartları da belli oldu...

Berat Albayrak: Emlak Bankası'nı yeniden yapılandırdık!

İstanbul'da Finans Merkezi Konferansı'nda konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, ''Türkiye Emlak Bankasını gayrimenkul finansmanını yönlendirecek kapasitede bir banka haline getirecek şekilde yeniden yapılandırdık" dedi.

Trabzon Karagöz Meydanı yeniden inşa edilecek!

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisinin bugün gerçekleştirilen oturumunda, tarihi Karagöz Meydanının yeniden Trabzon’a kazandırılması için söz konusu alanda bulunan kamu binalarının başka bir alanda inşası amacıyla, finansman temini için Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’na yetki verildi.

Konut kredisinde yeniden finansman koşulları!

Konut kredisi kullandıktan, tüketiciler yeniden finansman için bankaya müracaat edebiliyor. Peki, konut kredisinde yeniden finansman koşulları nelerdir? Konut kredisi nasıl yapılandırılır?

Erdal Bahçıvan: Üretim ekonomisi için finansman sorunu çözülmeli!

İSO Başkanı Erdal Bahçıvan, "Yeniden üretim ekonomisine dönüş arzusunun fiiliyata geçmesi açısından sanayicimizin finansman sorunu çözümlenmeli” dedi.

Yeniden finansman Haberi

Yeniden finansman

Konut kredisinde yeniden finansman koşulları!

Konut edinmeleri amacıyla tüketicilere kredi kullandırılması, konutların finansal kiralama yoluyla tüketicilere kiralanması, sahip oldukları konutların teminatı altında tüketicilere kredi kullandırılması ve bu kredilerin yeniden finansmanı amacıyla kredi kullandırılmasına yönelik sözleşme, konut finansmanı sözleşmesi oluyor. 


Konut kredisi kullandıktan, tüketiciler yeniden finansman için bankaya müracaat edebiliyor. Peki, konut kredisinde yeniden finansman koşulları nelerdir?


Konut kredisinde yeniden finansman

(1) Konut finansmanı kuruluşu ve tüketicinin mutabakatı ile konut finansmanı sözleşmesinde;

a) Kredi faiz oranında değişiklik yapılması,


b) Kredinin vadesinde değişiklik yapılması,


c) Konut finansmanı sözleşmesinde belirtilen faiz türünde değişiklik yapılması,


ç) Aynı konut teminat gösterilerek birden fazla konut finansmanı sözleşmesi kurulmuşsa bunların tek bir konut finansmanı sözleşmesi ile birleştirilmesi,


d) Kredinin para biriminde değişiklik yapılması,

hususlarından en az birinin gerçekleşmesi halinde yeniden finansman söz konusu olur.


Konut finansmanı sözleşmesinde...