29 / 04 / 2024

Çiftçilerin beklediği finansman sağlanıyor! Bakın hangi konularda çitçilere destek var!

Çiftçilerin beklediği finansman sağlanıyor! Bakın hangi konularda çitçilere destek var!

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, çiftçilere müjdeli haberini duyurdu: Üretimlerini yeniden verimli bir şekilde yapmaları için çiftçilere destekler verilecek. Bu destekler arasında finansman desteği de bulunuyor.



Çiftçiler arasında büyük bir sevinç yaratan bu haberden sonra finansal gereksinimlerini daha rahat şekilde karşılayabilecekler ve istemedikleri herhangi bir olumsuz durumla karşılaşmayacaklar. Bakanlık tarafından çiftçilere yönelik fırsat dolu kampanyalar da düzenlenmeye devam ediyor.

Bakan Kirişçi, çiftçilerin doğan maddi yüklerini hafifletmek için özel finansmanlar sağlanacağını açıkladı. Bu özel finansmanlar sayesinde ödemelerin çok daha kolay bir şekilde yapılması hedefleniyor. Ayrıca, kırsal kalkınmaya da destek olacak özel çözümler de sunulacak. Çiftçilerin hesaplarına artık istedikleri meblağ kolaylıkla yatırılacak ve maddi gereksinimleri daha rahat şekilde karşılanacak.

Çiftçilerin beklediği finansman sağlanıyor! Bakın hangi konularda çitçilere destek var!

Depremzede çiftçilerine ödeme yapılacak

Tarım ve Orman Bakanlığı, depremzede çiftçilerin yeniden üretim yapmalarına yardımcı olmak amacıyla bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, depremden etkilenen çiftçilerin tüm yatırımlarının heba olduğu ve kırsal kesim kalkınma planı ile üretim yapmalarının sağlanacağı müjdelendi.

Afet bölgesi olarak nitelendirilmiş illerdeki çiftçi üretimi yapanların mali ihtiyaçları da artık sorunsuz şekilde giderilecek. Toplamda yapılacak finansal ödemelerle ilgili de bilgi verildi ve 142 bin ton ürün satın alınarak yeniden üretimin verimli şekilde yapılması planlandığı belirtildi. Ayrıca, depremden zarar gören üreticiler için yapılan ödeme tutarı hakkında da bilgi verildi. Toplam ödeme tutarının 810 milyon TL olduğu açıklandı. Bu sayede, depremden zarar gören çiftçilerin yeniden üretim yaparak ekonomik açıdan da güçlenmeleri hedefleniyor.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön