28 / 04 / 2024

yeniden inşa edilen binaların emlak vergisi

yeniden inşa edilen binaların emlak vergisi

Emlak vergisi, taşınmazın türüne göre belirlenen oranlarda hesaplanıyor. Peki, evinizin bulunduğu binanın yıkılarak yeniden inşa edileceğini düşünelim. Bu durumda yeniden inşa edilen binaların emlak vergisi nasıl ödenecek?

Dereli ilçesindeki sel felaketinin ardından yeniden inşa edilen TOKİ konutları sahiplerine teslim edildi!

Giresun'da 22 Ağustos 2020 tarihinde meydana gelen sel felaketinin ardından tekrar inşa edilen konut, iş yerleri ve kamu binalarıyla Dereli ilçesi modern bir görünüme kavuştu. İnşa edilen konut ve iş yerleri sahiplerine teslim edildi.

Samsun'da 4 milyon 70 bin TL'ye inşa edilen Gazi Halk Kütüphanesi ilgi odağı!

Samsun'da 14 ayda yeniden inşa edilen ve 4 milyon 70 bin TL'ye mal olan Gazi Halk Kütüphanesi, modern ve ferah yapısı ile ilgi odağı oldu. 

İstanbul'da 283 okul yıkılıp yeniden inşa edildi!

İstanbul Valisi Yerlikaya, "İstanbul’da 1999'dan önce inşa edilen ve Deprem Güvenlik Analizleri'ne göre riskli bulunan 283 okulu yıkıp yeniden inşa ettik. Bu okulların 800'ünü güçlendirdik. 47 okulumuzun yapımı devam ediyor" dedi...

Kocaeli'deki 125 yıllık konak yeniden inşa ediliyor!

Kocaeli’nin Derince ilçesinde 1892 yılında inşa edilen ve Marmara Depremi sonrası yıkılan Beş Divanlı Rıza Bey Konağı, yeniden ayağa kaldırılıyor.

Nepstadion Stadyumu yeniden inşa ediliyor!

UEFA Avrupa 2020 için hazırlıklar hız kesmeden devam ediyor. Zor, farklı tasarımıyla yeniden inşa edilen Népstadion Stadyumu Doka’nın mühendislik bilgisi ile ilerliyor..

Üsküdar Kavak İskelesi Camii yeniden inşa edilecek!

Üsküdar'da yer alan 1699 yılında inşa edilen ama daha sonra 1959 yılında yıktırılan Kavak İskelesi Camii yeniden inşa edilecek.

Bosna Hersek’teki Osmanlı camisi yeniden inşa edilecek!

1495'te Bosna Hersek'te inşa edilen Osmanlı camisi ''Arnaudija Camisi'' yeniden yapılacak. Banja Luka'da bulunan caminin temeli 22 Nisan'da atılacak.

İsveç'teki bu otel her kış yeniden inşa ediliyor!

Her bahar bozup her kış yeniden inşa edilen ve yapımında 10 bin ton donmuş su kollanılan İsveç’in Jukkasjarvi köyünde yer alan Buz Otel, dünyanın en ilginç otelleri arasında yer alıyor.

Ali İhsan Su: Şırnak'ı yeniden inşa edeceğiz!

Şırnak Valisi Su, "Şırnak'ı yeniden inşa edeceğiz. Yapacağımız 6 bin konutun yanı sıra konutların yapıldığı alanlarda taziye evleri, alışveriş merkezi, gençlik merkezleri, park ve bahçeler olacak." dedi.

Sur yeniden inşa ediliyor!

PKK'lı teröristlerin saldırıları sonucu ağır hasar gören Diyarbakır'ın tarihi Sur ilçesini yeniden inşa edecek büyük projelerin temeli Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki'nin katıldığı törenle atıldı.

Reşat Nuri Sahnesi yeniden inşa edilecek!

Fatih’te Bozdoğan kemerlerinin bitişiğinde bulunan Şehir Tiyatroları’na bağlı Reşat Nuri Sahnesi yıkılarak yeniden inşa edilecek. Camdan yapılacak olan tiyatro binası 370 seyirci kapasiteli olacak.

Ayasofya'nın Fatih Medresesi'nde yeniden inşa tartışmaları!

Ayasofya’nın avlusundaki kazılarda temelleri ortaya çıkan Fatih Medresesi, yeniden inşa projesiyle farklı tepkilere yol açtı. ICOMOS, “Sahte eski eser inşa etmek Ayasofya’yı ‘Dünya Miras’ı listesinden çıkarır” diyor.

İngiltere'de bir günde inşa edilen bina geliştirildi!

İngiltere'de bir şirket sadece bir günde inşa edilen bina geliştirdi. Willerby Innovations adlı şirket inşaat bittikten sonra 4 kişilik bir ailenin hemen taşınabileceğini belirtti.

yeniden inşa edilen binaların emlak vergisi Haberi

yeniden inşa edilen binaların emlak vergisi

Yeniden inşa edilen binaların emlak vergisi!

Emlak vergisi için ödenecek bedel, taşınmazın türüne göre belirlenen oranlarda hesaplanıyor. Bir bina ile arsanın emlak vergisi oranları aynı olmuyor.


Peki, evinizin bulunduğu binanın yıkılarak yeniden inşa edileceğini düşünelim. Bu durumda yeniden inşa edilen binaların emlak vergisi nasıl ödenecek?


Gelir İdaresi Başkanlığının Emlak Vergisi Beyanı hakkındaki özelgesi gereğince, yeniden inşa edilen bina veya binaların vergisinin, arsasının vergisinden az olmamasını sağlamak için yapılacak karşılaştırma sadece arsa üzerine yeni inşa edilmesi halinde değişiklik nedeniyle emlak (bina) vergisi beyannamesi verilmesi gereken hallerde yapılıyor.


T.C.

MALİYE BAKANLIĞI

Gelirler Genel Müdürlüğü


ilindiği üzere 1319 sayılı Emlak Vergisi Kanununun 23/b maddesinde, yeni inşa edilen binalar için inşaatın sona erdiği veya inşaatın sona ermesinden evvel kısmen kullanılmaya başlanmış ise her kısmın kullanılmaya başlandığı bütçe yılı içerisinde, bina...