27 / 04 / 2024

Yenikapı Aksaray metro hattı

Yenikapı Aksaray metro hattı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Aksaray-Yenikapı metro hattı açılış törenine katıldı. 13 ilçeyi birbirine bağlayacak olan Aksaray - Yenikapı metro hattı açılışında Başbakan Davutoğlu'nun konuşmasından satır başları...

Yenikapı Aksaray metrosu!

Yenikapı Aksaray metrosu 2014 yılının ilk metro projesi olarak hizmete alınacak. Yenikapı Aksaray metro hattı ile 0,7 kilometre olan hat uzunluğu bir dakikalık sürede katedilebilecek...

İstanbul'da metro projeleri!

2019 yılı için İstanbul'da metro projelerinde 33 kilometrelik uzunluğu ile Halkalı Arnavutköy 3.Havalimanı raylı sistem hattı, 6,5 kilometrelik Kabataş Beşiktaş Mecidiyeköy metro hattının hizmete alınması planlanıyor...

İBB'den metro seferlerinde değişiklik: Yenikapı etkinlikleri nedeniyle saatler uzatıldı!

Metro İstanbul, İstanbul metrosunu kullanan milyonlarca vatandaşı etkileyecek olan yeni sefer düzenlemesini duyurdu. Açıklamada, değiştirilen metro seferlerinin tarihleri de belirtildi. İşte, İstanbul metrosunun güncellenmiş tarifesi...

Ataköy-İkitelli Metro Hattı’nın inşaatında son durum!

Yapımı devam eden Ataköy-İkitelli Metro Hattı’nın, mevcut M1A Yenikapı–Atatürk Havalimanı Metrosu ile Yenibosna İstasyonu’nda entege olması için çalışmalar, 11 Eylül 2020 Cuma günü başlayacak.

İBB iptal ettiği metro ihalesini yeniden açtı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 23 Haziran'daki İstanbul Seçimi'nden 16 gün sonra iptal ettiği, 'Yenikapı - Atatürk Havalimanı Hafif Metro Hattı Hemzemin İstasyonları Kapasite Artışı' ihalesini, yeniden açtı. İhalenin 3 Aralık'ta tekrarlanacağı duyuruldu.

Beylikdüzü'ne metro projesi yola çıktı!

İBB tarafından Beylikdüzü'nde metrobüs hattı altına yapılması planlanan yeni metro projesi, İstanbul 4 Numaralı Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu'na sunuldu. Metrobüs hattının altına yapılacak olan Tüyap-Yenikapı Metro Hattı'nın detayları belli oldu.

Yenikapı-İncirli-Sefaköy Metro Hattı ihaleye çıkıyor!

Ulaşım yatırımlarına hız kesmeden devam eden İstanbul Büyükşehir Belediyesi Yenikapı-İncirli-Sefaköy Metro Hattı'nı ihaleye çıkarıyor.

Yenikapı-Atatürk Havalimanı metrosuna 2 yeni durak geliyor!

İstanbul’un ilk metro hattı olarak 1989’da hizmete giren Yenikapı-Atatürk Havalimanı metro hattı, sürücüsüz metro hattı olacak şekilde dönüştürülecek. 

Yenikapı-Halkalı Metro Hattı sürücüsüz olacak!

Yenikapı-Halkalı Metro Hattı, sürücüsüz metro hattı olma özelliğine sahip olacak. Metro hattının çalışmalarında sona geliniyor...

Yenikapı Atatürk Havalimanı metrosu tamamen yenileniyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), modern metro sistemine geçişinin ilk adımı olacak olan ve 30 yıl önce hizmete giren M1 Yenikapı-Atatürk Havalimanı hattının kapasitesini artırmak için bir proje geliştirdi. 

Yenikapı-İncirli-Sefaköy Metro Hattı için çalışmalar başladı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Yenikapı-İncirli-Sefaköy Metro Hattı için çalışmalara başladı.

Sefaköy-Başakşehir Metro hattı hangi hatlarla entegre olacak?

Sefaköy-Başakşehir Havaray Hattı’nı iptal edip yerine metro yaptıklarını söyleyen İBB Başkanı Mevlüt Uysal, "Bu hattı Aksaray–İkitelli Hattıyla Mimar Sinan İstasyonu’nda, Kirazlı–Halkalı hattıyla Halkalı Merkez’de Mecidiyeköy-Mahmutbey Hattıyla Mehmet Akif İstasyonu’nda birleştiriyoruz." dedi

Yenikapı-İncirli-Sefaköy Metro Hattı geliyor!

Ulaşım yatırımlarına hız kesmeden devam eden İstanbul Büyükşehir Belediyesi Yenikapı-İncirli-Sefaköy Metro Hattı için düğmeye bastı.

Bu bölgelerde gayrimenkul yatırımcısı için fırsat var!

Yenikapı-Aksaray-Laleli hattı ve Sultanahmet bölgesindeki ticari gayrimenkullerin değerinin yeniden canlanması bekleniyor. Laleli Ordu Caddesi üzerindeki ticari gayrimenkuller, hala popüleritesini koruyor.

Hacıosman - Yenikapı metro hattı Aralık ayında açılacak!

Günde 450 bin insanın kullanacağı Hacıosman - Yenikapı metrosu hakkında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, bilgi verdi. İşte detaylar..

Yenikapı Aksaray metro hattı Haberi

Yenikapı Aksaray metro hattı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Buradan bir kez daha söylüyoruz. Kudüs'ün taşının toprağının biz hizmetkarıyız, Kudüs'ün de hadimiyiz ve Kudüs'ü yıkmak isteyenler, tahrip etmek isteyenler, Mescid-i Aksa'yı, ilk kıblemizi tahrip etmek isteyenler bilsinler ki; bizim için Mescid-i Aksa ile Kabe arasında bir fark yoktur, onları korumak bizim için ilahi bir görevdir" dedi.


Davutoğlu, Aksaray-Yenikapı metro hattı açılış töreninde, İstanbul'un tozunun bile bereket, rahmet olduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:


"Selam olsun bu aziz şehrin mübarek sakinlerine, İstanbullular'a selam olsun. Eğer bize sorsalar ve deseler ki 'size Rabbimizin ve tarihimizin en büyük emaneti nedir' diye sorsalar hiç tereddüt etmeden 'İstanbul' deriz. İstanbul'un güzelliğini korumak bize ilahi bir emanettir. İstanbul'un tarihi, kadim başkent özelliğini korumak bize tarihi bir emanettir. Biri Rabbimizden biri ecdadımızdan. Bu emaneti korumak...