30 / 04 / 2024

Yenikapı Archaeo Park

Yenikapı Archaeo Park

Marmaray projesi için Yenikapı'da yapılan arkeolojik kurtarma çalışmalarının yapıldığı alanda Arkeopark projesi hayata geçirilecek. 60 bin metrekare alana yayılan kazı çalışmalarında bir çok arkeolojik kalıntı bulunmuştu...

Tarabya Therra Park ödeme planı!

Tarabya Therra Park ödeme planı kapsamında 12 ay vade imkanı sağlanıyor. Toplamda 49 adet konutun yer aldığı proje Yenikapı İDO İskelesi'nde 40 dakikalık mesafede bulunuyor.

1998 yılında Taksim-Yenikapı metro inşaatının temeli atılmış!

1998 yılında Taksim-Yenikapı metro inşaatının temeli Şişhane Parkı'nda düzenlenen törenle, Başkan Recep Tayyip Erdoğan tarafından atılmış. 124 milyon dolar harcanarak inşa edilecek hat, Haliç'i köprü ile geçerek Yenikapı'ya ulaşacakmış.

İSPARK'tan Yenikapı İstasyonu'na 400 araçlık otopark!

İSPARK, Aksaray-Yenikapı metro hattının Yenikapı istasyonunda Park Et Devam Et otoparkını hizmete açtı. Aracını park eden vatandaşlar Üsküdar’a, Kartal’a, Atatürk Havalimanı’na, Taksim’e, Bağcılar’a ve Başakşehir’e devam edebilecek.

Yenikapı Şehir Parkı'ndaki Ramazan Şenlikleri'ne 25 bin kişi katıldı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Yenikapı Şehir Parkı’nda modern itfaiyeciler ile eski dönem tulumbacıları vatandaşlarla buluşturdu. Pistonlu tulumbadan su çekerek yangın tatbikatına katılan vatandaşlar geçmiş dönemleri yeniden yaşadı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ramazan şenlikleri yoğun ilgi görüyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Yenikapı Şehir Parkında düzenlediği Ramazan şenlikleri vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor. Vatandaşlar 134 stantta yiyecekten hediyelik eşyaya; kitap, hobi ve el sanatları ile buluşuyor.

Yenikapı Transfer Noktası ve Arkeo Park projeleri ödül aldı!

MIPIM ile Architectural Review dergisinin ortaklaşa düzenlediği MIPIM Art Future Awards 2013 Ödülü, Yeni Transfer Noktası projesi ve Arkeo Park Projesi'ne verildi...

Arkeo Park, MIPIM'de En İyi Büyük Ölçekli Kentsel Proje seçildi!

Yenikapı Transfer Noktası ve Arkeo Park Projesi Cannes’da ‘En İyi Büyük Ölçekli Kentsel Proje’ seçildi: MIPIM’de büyük ödül, Tabanlıoğlu Mimarlık’ın...

Sanko Park'ta 1 Haziran'a kadar kira yok!

Sanko Holding ve Rönesans Holding ortaklığıyla Gaziantep'te 20 Mart'ta açılacak olan Sanko Park Alışveriş Merkezi'nde 1 Haziran'a kadar yatırımcılardan kira alınmayacak.

Park Orman Evleri'nde 4+1 dubleks 190 bin TL'ye!

Demo İnşaat tarafından İstanbul Taşdelen'de yapılan Park Orman Evleri'nde fiyatlar 155 bin TL ile 190 bin TL arasında değişiyor.

Agena Park'ta 99 bin TL'ye! Sıfır faizle!

Esenyurt'ta yapılan Agena Park Evleri'nde fiyatlar 99 bin ile 420 bin TL arasında değişiyor.

Royal Park Evleri 2. etap satışları başladı

Dinamik Group tarafından Çorlu' da inşa edilen Royal Park Evleri'nin 2. etap satışları başladı.

Aktaş Park'ın temeli atılıyor

Göztepe Aktaş Park projesinin "Temel Atma Töreni" 24 Ocak Cumartesi günü saat 12:00'de gerçekleşecek.

Dora Park'ta 259 bin TL'ye son 10 konut!

Sur Yapı tarafından Ümraniye'de inşa edilen Dora Park'ta satışta bulunan son 10 daire kaldı.

Yenikapı Archaeo Park Haberi

Yenikapı Archaeo Park


Yenikapı arkeolojik kazı alanlarının yapıldığı alanda Yenikapı Arkeopark projesi hayata geçirilecek. 60 bin metrekareye yayılmış olan kazı alanının olduğu yerde Marmaray Yenikapı İstasyonu bulunuyor.


Yenikapı Dolgu Alanı olarak bilinen Yenikapı Meydan projesi ile Yenikapı Arkeopark projesini Kennedy Caddesi ayırıyor. Marmaray projesi esnasında Yenikapı'da yapılan arkeolojik kurtarma çalışmalarında Neolitik, Helenistik, Roma ve Bizans İmparatorluğu dönemlerine ait bir çok arkeolojik kalıntı bulunmuştu.


Yenikapı Arkeopark projesi ile Yenikapı kazı çalışmaları esnasında bulunan tüm bulgu ve arkeolojik kalıntılar  Arkeolojik Kent Müzesi içerisinde sergilenecek. Yenikapı Arkeopark projesinin ne zaman başlayacağı henüz belli değil.