02 / 05 / 2024

yenikapı metro hattı açılışı

yenikapı metro hattı açılışı

İstanbul'daki raylı sistemler arası büyük entegrasyon sağlayacak "Aksaray-Yenikapı" metro hattının 9 Kasım Pazar günü açılması ile Kartal'dan yola çıkan biri, Atatürk Havalimanı'na kadar raylı sistemle seyahat edebilecek.

Ataköy-İkitelli Metro Hattı’nın inşaatında son durum!

Yapımı devam eden Ataköy-İkitelli Metro Hattı’nın, mevcut M1A Yenikapı–Atatürk Havalimanı Metrosu ile Yenibosna İstasyonu’nda entege olması için çalışmalar, 11 Eylül 2020 Cuma günü başlayacak.

Yenikapı-İncirli-Sefaköy Metro Hattı ihaleye çıkıyor!

Ulaşım yatırımlarına hız kesmeden devam eden İstanbul Büyükşehir Belediyesi Yenikapı-İncirli-Sefaköy Metro Hattı'nı ihaleye çıkarıyor.

Yenikapı-Halkalı Metro Hattı sürücüsüz olacak!

Yenikapı-Halkalı Metro Hattı, sürücüsüz metro hattı olma özelliğine sahip olacak. Metro hattının çalışmalarında sona geliniyor...

Yenikapı-İncirli-Sefaköy Metro Hattı için çalışmalar başladı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Yenikapı-İncirli-Sefaköy Metro Hattı için çalışmalara başladı.

Yenikapı-İncirli-Sefaköy Metro Hattı geliyor!

Ulaşım yatırımlarına hız kesmeden devam eden İstanbul Büyükşehir Belediyesi Yenikapı-İncirli-Sefaköy Metro Hattı için düğmeye bastı.

Yenikapı-İncirli-Sefaköy Metro Hattı imar planı tadilatı askıda!

Bahçelievler İlçesi, Yenikapı - İncirli - Sefaköy Metro Hattı'na ( Çobançeşme Depo - Triyaj Alanı ) ilişkin imar planı tadilatı askıya çıkarıldı...

Yenikapı-Sefaköy Metro Hattı durakları!

13,95 kilometre uzunluğunda planlanan Yenikapı - Sefaköy Metro Hattı projesi 1.7 milyar TL'ye mal olacak. Yenikapı-Sefaköy Metro Hattı projesi 10 istasyona sahip olacak...

Yenikapı Sefaköy raylı toplu taşıma hattı bilgileri!

Yenikapı Sefaköy Raylı Toplu Taşıma Sistemi 13.95 kilometre uzunluğunda birbirine paralel geliş ve gidiş tünellerinden oluşuyor. Yenikapı-Sefaköy Metro Hattı'nın başlangıcı, mevcut Hacıosman-Yenikapı Metro Hattı'nın devamı olacak.

Yenikapı-Sefaköy Metro Hattı istasyonları!

1.7 milyar TL'ye mal olacak Yenikapı-Sefaköy Metro Hattı projesi Fatih, Zeytinburnu, Bakırköy, Bahçelievler ve Küçükçekmece ilçelerinden geçecek. Yeni hat 13,95 kilometre uzunluğunda olacak.

Yenikapı-Sefaköy Metro Hattı güzergahı belli oldu! İşte istasyonlar!

Yaklaşık 1.7 milyar TL'ye mal olacak Yenikapı-Sefaköy Metro Hattı istasyonları belli oldu. Yenikapı - Sefaköy Metro Hattı projesi 13,95 kilometre uzunluğunda olacak...

Arnavutköy 5 ayrı metro hattı ile ulaşımın merkezi olacak!

Arnavutköy ilçesindeki tamamlanan yatırımlar; İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın katılımı ile hizmete alındı. Başkan Topbaş, yeni planladıkları 4 metro hattının da Arnavutköy’den geçeceğini müjdeledi...

Kabataş-Mecidiyeköy Metro Hattı'nın temel atma töreni gerçekleşti!

Kabataş - Mecidiyeköy arasını 9 dakikaya indirecek metro hattının temeli atıldı. Darphane, Beşiktaş, Kabataş istasyonlarından oluşacak hat 455 milyon dolara mal olacak.

1998 yılında Taksim-Yenikapı metro inşaatının temeli atılmış!

1998 yılında Taksim-Yenikapı metro inşaatının temeli Şişhane Parkı'nda düzenlenen törenle, Başkan Recep Tayyip Erdoğan tarafından atılmış. 124 milyon dolar harcanarak inşa edilecek hat, Haliç'i köprü ile geçerek Yenikapı'ya ulaşacakmış.

yenikapı metro hattı açılışı Haberi

yenikapı metro hattı açılışı


İstanbul'daki raylı sistemler arası büyük entegrasyon sağlayacak "Aksaray-Yenikapı" metro hattının 9 Kasım Pazar günü açılması ile Kartal'dan yola çıkan biri, Atatürk Havalimanı'na kadar raylı sistemle seyahat edebilecek. 


İstanbul'u dünyanın en uzun raylı sistem ağına sahip ikinci kenti yapma hedefinde olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi, pazar günü Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katılımıyla Aksaray-Yenikapı metro hattını hizmete alacak. 


Haliç Metro Geçiş Köprüsü ve Yenikapı metro istasyonunun 15 Şubat 2014'te o dönem Başbakan olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla hizmete açılmasının ardından, pazar günü de İstanbul'un raylı sistemine yeni bir halka daha eklenmiş olacak. 


Kartal ile Atatürk Havalimanı birbirine bağlanacak  


Aksaray-Yenikapı metro hattının açılmasıyla Kartal'dan yola çıkan biri, Atatürk Havalimanı'na kadar raylı sistemle seyahat etme imkanını yakalayacak. 


Bunun yanı sıra Üsküdar'dan Başakşehir'e, Maltepe'den Bağcılar'a, Göztepe'den Mahmutbey'e, Kadıköy'den Aksaray'a,...