19 / 05 / 2024

Yenikapı Metro İnşaat Alanı

Yenikapı Metro İnşaat Alanı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, uluslararası ulaşım uzmanlarını ulaşım yatırımlarını finanse edebilecek yeni yöntemlerin konuşulduğu çalıştayda bir araya getirdi

Metro Hırdavat İnşaat Metal Elektronik Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Metro Hırdavat İnşaat Metal Elektronik Sanayi Ticaret Limited Şirketi Pendik'te 500 bin TL sermaye bedeli ile İbrahim Talaş tarafından kuruldu.

Murat Ongun'dan 'İBB metro inşaatına beton döktü' iddialarına yanıt!

'İBB Metro inşaatına beton döktü' şeklinde basında çıkan haberlere İBB Sözcüsü Murat Ongun'dan yanıt geldi. Ongun, "O metro hattı değil bir çukur. Metro hattı nedir diye öğrenmek isterseniz eğitim verebiliriz" diye konuştu.

Ankara Güvenpark'taki metro inşaatı TBMM'de!

Ankara Güvenpark'ta devam eden metro inşaatına ve inşaatta oluşan göçük TBMM gündemine taşındı. CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, konuya ilişkin soru önergesi sundu.

Sancaktepe metro inşaatında göçük: 1 ölü, 1 yaralı!

Sancaktepe metro inşaatında göçük meydana geldi. Meydana gelen göçükte, 1 işçi yaşamını yitirirken 1 işçi de yaralandı.

Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü'den metro tepkisi!

Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü İBB'nin Sancaktepe Metro İnşaatı'na hafriyat döktüğünü öne sürerek tepki gösterdi. 

Pendik'teki metro inşaatı şantiyesinde patlama!

Pendik'te metro inşaatı şantiyesinde patlama oldu. Kaynarca Mahallesi Tevfik İleri Caddesi'nde yer alan metro şantiyesinde patlama yaşanması üzerine olay yerine itfaiye, polis ve sağlık ekibi gönderildi. 

Bursa Emek-Şehir Hastanesi Metro Hattı ihalesini Söğüt İnşaat kazandı!

Ulaştırma Bakanlığı’nın milyarlarca TL'lik Bursa Emek-Şehir Hastanesi Metro Hattı ihalesini Söğüt İnşaat ve Taşyapı İş Ortaklığı kazandı. 

Gayrettepe İstanbul Yeni Havalimanı Metrosu'nun ihalesi TBMM'de!

Gayrettepe İstanbul Yeni Havalimanı Metro İnşaatı ihalesine dair bazı veriler meclis gündemine taşındı. CHP'li Baltacı, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Göztepe-Ümraniye metro inşaatında kaza: 2 yaralı!

Kadıköy Sahrayı Cedid Mahallesi'ndeki Göztepe Ümraniye metro inşaatında vinç halatı boşaldı, aşağıda çalışma yapan iki işçi yaralandı.

Doğuş İnşaat Bulgaristan’da ikinci metro projesini hayata geçirdi!

Bulgaristan’da 2003 yılından bu yana faaliyet gösteren Türk Doğuş İnşaat’ın başkent Sofya’da hayata geçirdiği 8 kilometrelik metro hattı açıldı.

İzmir'de metro inşaatı sebebiyle iş yerinde hasar meydana geldi!

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Narlıdere ilçesinde yürütülen metro inşaatı nedeniyle iş yerinde hasar meydana geldi...

Gebze-Darıca Metro inşaatında üzerine demir düşen işçi hayatını kaybetti! 

Kocaeli'de Gebze-Darıca Metro Hattı inşaatında çalışan bir işçi, vincin taşıdığı demirlerin üzerine düşmesi sonucunda hayatını kaybetti.

Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metro Hattı inşaatında konser!

İstanbul Valiliği tarafından gerçekleştirilecek olan '1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü özel konseri' yerin 70 metre altında, metro inşaat alanında düzenlenecek. Düzenlenecek özel konserde Kıraç sahne alacak.

Yenikapı Metro İnşaat Alanı Haberi

Yenikapı Metro İnşaat Alanı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, “İstanbul Uluslararası Finans Merkezi (İFM)” projesi kapsamında düzenlediği çalıştayda uluslararası ulaşım uzmanlarını İstanbul’da bir araya getirdi.


“Ulaşım Yatırımlarının Finansmanı” konulu çalıştaya İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Kapaklıkaya, Raylı Sistem Daire Başkanı Dursun Balcıoğlu, Etüd ve Projeler Daire Başkanı Atilla Alkan,  Mali Hizmetler Daire Başkanı Kenan Kırtıl ile Hazine Müsteşarlığı, Kalkınma Bakanlığı, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, ülkemizde faaliyet gösteren yerli ve yabancı finansman ve altyapı geliştirici kuruluşları katıldı. Londra, Newyork ve Tokyo’nun ulaşımla ilgili kurumlarından uzman kişilerin de katılımıyla gerçekleştirilen çalıştayda, İBB Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Hülya Kaya açılış konuşmasını yaptı.


Açılış konuşmasının ardından İstanbul’un ulaşım altyapısının niteliğinin arttırılması için inşası devam eden ya da planlanan yatırımların finansmanı ve bu konudaki stratejiler...