07 / 05 / 2024

İstanbul Uluslararası Ulaşım Çalıştayı’na ev sahipliği yaptı!

 İstanbul Uluslararası Ulaşım Çalıştayı’na ev sahipliği yaptı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, uluslararası ulaşım uzmanlarını ulaşım yatırımlarını finanse edebilecek yeni yöntemlerin konuşulduğu çalıştayda bir araya getirdi



İstanbul Büyükşehir Belediyesi, “İstanbul Uluslararası Finans Merkezi (İFM)” projesi kapsamında düzenlediği çalıştayda uluslararası ulaşım uzmanlarını İstanbul’da bir araya getirdi.


“Ulaşım Yatırımlarının Finansmanı” konulu çalıştaya İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Kapaklıkaya, Raylı Sistem Daire Başkanı Dursun Balcıoğlu, Etüd ve Projeler Daire Başkanı Atilla Alkan,  Mali Hizmetler Daire Başkanı Kenan Kırtıl ile Hazine Müsteşarlığı, Kalkınma Bakanlığı, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, ülkemizde faaliyet gösteren yerli ve yabancı finansman ve altyapı geliştirici kuruluşları katıldı. Londra, Newyork ve Tokyo’nun ulaşımla ilgili kurumlarından uzman kişilerin de katılımıyla gerçekleştirilen çalıştayda, İBB Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Hülya Kaya açılış konuşmasını yaptı.


Açılış konuşmasının ardından İstanbul’un ulaşım altyapısının niteliğinin arttırılması için inşası devam eden ya da planlanan yatırımların finansmanı ve bu konudaki stratejiler değerlendirildi. Altısı yabancı toplam 14 konuşmacının yer aldığı çalıştayda, ulaşım projelerine yönelik küresel finansman kaynakları ve yatırım sürecinde kamu-özel sektör işbirliği konularında, yatırımcı ve geliştirici uzmanlarla birlikte karşılıklı bilgi ve deneyim paylaşımında bulunuldu.

 

Çalıştay kapsamında ayrıca, İstanbul’da en doğru ve en uygun finansman modeli kullanılarak ulaşım yatırımlarının yapılabilmesi için dünyanın en önemli finans merkezlerinden olan New York, Londra ve Tokyo kentlerinin mevcut ulaşım sistemleri, ulaşım yatırımları ve uyguladıkları finansman çözümleri incelendi.


Çalıştayın ardından Halkla İlişkiler Müdürlüğü’ne bağlı Beyaz Gezi kapsamında yabancı katılımcılara yönelik teknik gezi düzenlendi. Düzenlenen programda, Yenikapı Metro İnşaat Alanı ile Arkeolojik Kazı Alanı, Taksim-Yenikapı Metro Hattı Haliç Köprü İnşaat Alanı ve Üsküdar’daki  Marmaray  Proje Ofisi ziyaretleri gerçekleştirildi.


Çalıştay,  küresel finans merkezleri ile bilgi ve deneyim paylaşımında bulunulmasına ve ulaşım başta olmak üzere altyapı yatırımlarının finansmanı için yenilikçi finansman modellerinin geliştirilmesine önemli ölçüde katkı sağladı.

İBB


Geri Dön