05 / 05 / 2024

Yenikapı-Taksim

Yenikapı-Taksim

İBB, metrobüsten sonra, otobüsler için de 6 yeni tercihli yol geleceğini duyurdu

1936 yılında Yenikapı ile Taksim arasına tramvay hattı kurulacak!

1936 yılında Yenikapı ile Taksim arasına tramvay hattı kurulacakmış. Aynı yıl inşasına başlanacak Gazi Köprüsü'nden geçecek tramvay hattı sırasıyla Meyit Yokuşu'ndan Şişhane'ye, oradan da Taksim'e uzatılacakmış.

2007 yılında metro hattı için Ceneviz Surları taşınacak!

2007 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Yenikapı - Taksim Metrosu'nu Haliç'ten geçirebilmek için Galata bölgesindeki 700 yıllık Ceneviz Surları'nın bir kısmını keserek başka bir yere taşıyacakmış.

2004 yılında 500 metrelik metro tüneli çarşıya dönüştürülecekmiş!

2004 yılında inşası devam eden Yenikapı-Taksim Metro Hattı'na Anıtlar Koruma Kurulu onay vermeyince, 20 milyon dolara mal olan 500 metrelik tünel, Kadir Topbaş'ın talimatıyla çarşıya dönüştürülecekmiş.

2000 yılında Taksim - Yenikapı metro çalışmaları durmuş!

2000 yılında Taksim - Yenikapı metro güzergahında yapılan metro çalışmaları Tünel'deki Fransız Sarayı olarak bilinen binada çatlamalar meydana getirmiş. Fransız Konsolosluğu mahkemeye başvurması üzerine İBB metro çalışmalarını durdurmuş.

1998 yılında Taksim-Yenikapı metro inşaatının temeli atılmış!

1998 yılında Taksim-Yenikapı metro inşaatının temeli Şişhane Parkı'nda düzenlenen törenle, Başkan Recep Tayyip Erdoğan tarafından atılmış. 124 milyon dolar harcanarak inşa edilecek hat, Haliç'i köprü ile geçerek Yenikapı'ya ulaşacakmış.

1997 yılından İstanbul Metrosu Yenikapı'ya kadar uzatılacakmış!

1997 yılında Taksim-4. Levent arasında yapımı süren İstanbul Metrosu, Yenikapı'ya kadar uzatılacakmış. Şişhane üzerinden Tünel'e ve oradan Haliç'e yapılacak köprü üzerinden geçerek Yenikapı'ya ulaşacak olan metro hattı 5.5 kilometre uzunluğunda olacakmış.

İSPARK'tan Yenikapı İstasyonu'na 400 araçlık otopark!

İSPARK, Aksaray-Yenikapı metro hattının Yenikapı istasyonunda Park Et Devam Et otoparkını hizmete açtı. Aracını park eden vatandaşlar Üsküdar’a, Kartal’a, Atatürk Havalimanı’na, Taksim’e, Bağcılar’a ve Başakşehir’e devam edebilecek.

Aksaray Yenikapı metro hattı bugün açılıyor!

Atatürk Havalimanı'nı Marmaray ve Taksim Metrosu'na bağlayacak olan Aksaray - Yenikapı metro hattı bugün saat 11:00'de açılıyor. Açılış törenine, Başbakan Ahmet Davutoğlu da katılacak.

Aksaray-Yenikapı metro hattı ile Esenler-Üsküdar 30 dakika!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Aksaray-Yenikapı Metro Hattı açılışını Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katılacağı bir törenle gerçekleştirecek. Yeni hatla Esenlerliler, Taksim'den Hacıosman’a, Üsküdar'dan Kartal'a kadar raylı sistemle ulaşabilecek.

Taksim Yenikapı metrosu!

Haliç metro geçiş köprüsünü de içine alan Taksim Yenikapı metrosunda hat uzunluğu 5,2 kilometre olarak inşa edildi. 4 istasyondan oluşan Taksim Yenikapı metrosu ilk hareketine Taksim Meydanı'ndan başlayacak...

Taksim-Yenikapı Metro Hattı projesinde sona yaklaşıldı!

Taksim-Yenikapı Metro Hattı projesinde sona yaklaşıldı. Haliç Metro Geçiş Köprüsü'nün gövdesi tamam. Başbakan 29 Ekim'de deneme seferi yapacak. 2011'de yeniden başlanan Haliç Metro Geçiş Köprüsü görücüye çıkıyor...

Taksim-Yenikapı Metro Hattı'nda 29 Ekim'de deneme seferi yapılacak!

Geçmişi 1950'li yıllara dayanan ve yapımı kördüğüme dönen Taksim-Yenikapı Metro Hattı projesinde sona yaklaşıldı. Metro Geçiş Köprüsü'nün gövdesi tamam. Başbakan 29 Ekim'de deneme seferi yapacak.

Haliç Metro Köprüsü nerede? Havadan görüntüleri!

Yenikapı Taksim metro hattında Haliç geçişini sağlayacak olan Haliç Metro Köprüsü www.havadanemlakvideo.com ekibi tarafından görüntülendi

Yenikapı-Taksim Haberi

Yenikapı-Taksim

Metrobüsten sonra, otobüsler için de 6 yeni tercihli yol geliyor  
 
Büyükşehir, otobüsler için toplam 90 km'lik tercihli yol uygulaması için proje ihalesine çıktı. Avrupa yakasında 4 ve Anadolu yakasında 2 bölgede olmak üzere toplam 6 yeni tercihli yol sayesinde toplu ulaşım daha cazip hale gelecek. 
 
Kent içi ulaşımı rahatlatmak ve vatandaşı toplu ulaşıma özendirmek için 1980'li yıllardaki tercihli yol uygulamasının bir benzeri yeniden hayata geçiriliyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde toplam 90 kilometrelik tercihli yol uygulaması için proje ihalesine çıktı. Belirlenen 6 güzergahtaki çalışmalar sonucunda uygun görülen bölgelerde otobüslere öncelik sağlanacak tercihli yol düzenlemesi yapılacak. Avrupa yakasında 4 ve Anadolu yakasında 2 bölgede olmak üzere toplam 90 kilometrelik yeni tercihli yol sayesinde toplu ulaşım daha cazip hale gelecek. Büyükşehir Aksaray-Millet ve...