15 / 05 / 2024

Yenikapı vapur İskelesi

Yenikapı vapur İskelesi

1988 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Eminönü ve Sirkeci meydanlarını rahatlatmak için vapur iskelelerini Yenikapı Sahili'ne nakledecekmiş. Yenikapı'yı kent merkezi yapacak proje, 30 milyar liraya gerçekleştirilecekmiş.

1967 yılında Yenikapı'da vapur iskelesi kurulacakmış!

1967 yılında Karaköy İskelesi'nin trafik yükünü azaltmak için Yenikapı'da vapur iskelesi kurulacakmış. Sirkeci'deki tren garı da kaldırılacakmış ve Ulaştırma Bakanlığı'da tren garı inşası için Yenikapı'yı en uygun bölge olarak seçmiş.

Yenikapı-İncirli-Sefaköy Metro Hattı geliyor!

Ulaşım yatırımlarına hız kesmeden devam eden İstanbul Büyükşehir Belediyesi Yenikapı-İncirli-Sefaköy Metro Hattı için düğmeye bastı.

Karşıyaka’ya 6 ahşap iskele geliyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bostanlı Vapur İskelesi'nden Alaybey Tersanesi'ne kadar uzanan kıyı şeridinde yapacağı altı adet ahşap iskele için 23 Kasım'da ihaleye çıkacak.

Hacıosman - Yenikapı metro hattı Aralık ayında açılacak!

Günde 450 bin insanın kullanacağı Hacıosman - Yenikapı metrosu hakkında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, bilgi verdi. İşte detaylar..

Yenikapı Transfer Merkezi imar planı tadilatı askıda!

İstanbul Fatih, Yenikapı Transfer Merkezi ve Yakın Çevresi Düzenleme Avan Projesine ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli nazım ve uygulama imar planı tadilatı askıya çıkarıldı...

Yenikapı Yenileme Projesi imar planı tadilatı askıda!

İstanbul Fatih İlçesi, Yalı Mahallesi'nde belirlenen adalarda Yenikapı Yenileme Projesi'ne ilişkin hazırlanan nazım imar planı tadilatı bugün askıya çıkarıldı...

Yenikapı-İncirli-Sefaköy Metro Hattı imar planı tadilatı askıda!

Bahçelievler İlçesi, Yenikapı - İncirli - Sefaköy Metro Hattı'na ( Çobançeşme Depo - Triyaj Alanı ) ilişkin imar planı tadilatı askıya çıkarıldı...

Karaköy Şehir Hatları Vapur İskelesi ve İskele Binası ihaleye çıkıyor!

24 yıllık batan Karaköy Vapur İskelesi için 23 Mart'ta ihaleye çıkılacak. Karaköy Şehir Hatları Vapur İskelesi ve İskele Binası Yapım Projesi 1 milyon liraya mal olacak.

Yenikapı 3.Etap Yenileme Alanı imar planı askıda!

İstanbul Fatih İlçesi, Yedikule - Yenikapı 3. Etap Yenileme Avan Projesi'ne ilişkin 1/5000 ölçekli imar planı tadilatı askıya çıkarıldı...

Güzelyalı Vapur İskelesi'nin platforumu 3. kez söküldü!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yaptırdığı Güzelyalı Vapur İskelesi önündeki platform, 1 yıl içinde 3. kez söküldü. Kalitesiz malzeme kullanıldığını belirten vatandaşlar belediyeye tepki gösterdi

Yenikapı Balıkçılar Çarşısı'nın ihalesi 22 Aralık'ta!

Geçen yıl yıkılan Yenikapı Balıkçılar Çarşısı için, yeniden inşa edilmek üzere 22 Aralık’ta ihaleye çıkılıyor. Bin 41 metrekare alana sahip yeni çarşı inşasının 1 yılda bitmesi hedefleniyor.

Yenikapı Dolgu Alanı imar planına onay!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisinde, Yenikapı Dolgu Alanı imar planı teklifleri oy çokluğuyla kabul edildi

Yenikapı Mühendislik Elektrik İnşaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Yenikapı Mühendislik Elektrik İnşaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Kenan Çelik, İlker Güçlü ve Ahmet Kıdeyş ortaklığında 60 bin TL sermaye bedeli ile Sancaktepe'de kuruldu.

Yenikapı'daki kentsel dönüşümde son durum ne?

İstanbul Yenikapı’daki kentsel dönüşüm alanında bir apartmanın bodrum katındaki tarihi eser içler acısı halde. Su sarnıcı olarak inşa edilen eserin içi çöplüğü andırıyor.

Yenikapı vapur İskelesi Haberi

Yenikapı vapur İskelesi



Eminönü-Sirkeci alana rahatlıyor


İskeleler Yenikapı'ya


Trafik sorununu çözümlemek amacıyla Eminönü ve Sirkeci'deki vapur iskelelerinin Yenikapı'ya nakledilmesi için 30 milyar lira harcanacağı belirtildi. 


Hazırlanan projenin ilk aşamasını oluşturan 1300 metre uzunluğundaki mendireğin 500 metrelik bölümü tamamlandı.


Emin DEMİRCİOĞLU


   SİRKECİ'den Eminönü'ne kadar sıralanan iskeleler nedeniyle kilitlenen trafiğe çözüm getirmek amacıyla, vapur iskelelerinin Yenikapı'ya nakledilmesi konusundaki çalışmalar hızla ilerliyorlar. Bugünkü fiyatlarla 30 milyar liraya gerçekleştirilecek projeye göre Yenikapı Sahili'nde 5 deniz otobüsü, 2 araba vapuru, 2 şehir hatları vapuru, bir feribot iskelesi, bakım-onarım üniteleri ile işletme binaları ve 500 araçlık bir de otopark yapılacak. Anakent Belediye Başkanı Bedrettin