12 / 05 / 2024

Yeniköy adliye binası

Yeniköy adliye binası

1999 yılında Büyükdere'de küçük bir binada hizmet veren Sarıyer Adliyesi ikinci bir binaya kavuşmaya hazırlanıyormuş. Adliye binasının yanında bulunan tarihi bir yapı, 140 milyar liraya restore edilerek hizmete girecekmiş.

Adalet Bakanlığı 2019'da 2 cezaevi ve 94 adliye binasına kira ödüyor!

Adalet Bakanlığı, 2019 Yılı Faaliyet Raporu’nda gayrimenkul bilgilerini yayınlandı. Rapora göre, bakanlık 2 ceza ve infaz kurumu, 94 adliye binasına kira ödüyor.

Yüreğir'deki adliye binasının inşaatı TBMM gündeminde!

Adana Yüreğir'de 2014 yılında yapımına başlanan adliye binasının ne zaman hizmete açılacağı meclis gündemine taşındı. CHP'li Bulut, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Bursa Hürriyet Mahallesi Adliye Binası yıl sonunda tamamlanacak!

Bursa Hürriyet Mahallesi Taşkıranlar Mevkiinde inşaatı süren yeni Adliye Binasının inşaatının yıl sonunda tamamlanması planlanıyor.

Malatya'ya yeni adliye binası talebi!

Malatya Barosu Başkanı Av. Enver Han, Malatya’ya yeni bir adliye binasının kazandırılması noktasında biran önce çalışmalara başlanılması gerektiğini belirterek, “Beylerderesinde yer alan eski köy hizmetleri arsasında ısrarcıyız” diye açıklama yaptı. 

Çatalca eski adliye binası yıkılıyor!

Çatalca Belediyesi mülkiyetinde olan ve Atatürk Parkı içinde yer alan, eski adliye binası ve Dilek Düğün Salonu olarak kullanılan, ömrünü tamamlayarak kullanılamaz hale gelen binanın proje kapsamında yıkımı gerçekleştiriliyor.

Sarıyer Poligon ve Yeniköy'e yeni park!

Sarıyer Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü baştan aşağı yenilenen Poligon ve Yeniköy mahallelerindeki parkları törenle hizmete açtı.

Küçükçekmece Gölü ve Yeniköy'e Kanal İstanbul bereketi!

Kanal İstanbul projesinin güzergahı henüz açıklanmadı ancak muhtemel güzergahın belli kısımlarında gayrimenkul fiyatları katlanmış durumda. ‘Çılgın proje’ için şu an en güçlü aday ise Küçükçekmece Gölü ile Karadeniz’e kıyısı olan Yeniköy hattı...

Başiskele Belediyesi, Yeniköy'deki arsayı satamadı!

Başiskele Belediyesi, sahibi olduğu Yeniköy Sepetlipınar mevkiindeki 4.333 metrekare büyüklüğündeki değerli arazi ile ilgili dün 3'üncü kez satış ihalesine çıktı.

Manisa Yeniköy'de alt yapı çalışmaları başladı!

MASKİ, Alaşehir’in Yeniköy mahallesini kanalizasyon hattına kavuşturmak için çalışmalarına başladı. Alaşehir ilçesinde toplam 25 bin metrelik kanalizasyon ana hattını yenileyecek olan MASKİ ekipleri, Yeniköy’deki 5 bin metrelik kanalizasyon şebekesi döşeme işlemlerine başladı.

Diyarbakır Yeniköy Mezarlığı’nda yeni idare binası inşa edilecek!

Büyükşehir Belediyesi, Yeniköy Mezarlığı’nda yurttaşların ihtiyaçlarını karşılayacak idare binası inşa ediyor. İdare binasının, eylül ayında tamamlanması hedefleniyor.

Rize'de eski adliye binası yıkıldı!

Rize'de eski adliye binası olarak hizmet veren, daha sonra sağlık ocağı olarak kullanılan bina, Meydan Projesi kapsamında yıkıldı.

Nilüfer OSB yönetim binasının temeli atıldı!

Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi yönetim binasının temeli atıldı. NOSAB Başkanı Mehmet Fikri Ünal, yeni binanın önümüzdeki yılın ilk aylarından itibaren sanayicilerin hizmetine sunulacağını dile getirdi.

Melikgazi Yeniköy'de kentsel dönüşüm şart!

Yeniköy Mahallesi'nde Cuma namazı sonrası esnaf ziyaretinde bulunan Başkan Memduh Büyükkılıç, bölgenin artık kentsel dönüşüme açık olduğunu çünkü birçok binanın 50 yaşın üstünde olduğunu kaydetti.

Yeniköy adliye binası Haberi

Yeniköy adliye binası



Büyükdere'de ikinci adliye binası yapılıyor


SARIYER


    Büyükdere'de 27 yıldır eski ve küçük bir binada hizmet veren Sarıyer Adliyesi sonunda ikinci binasına kavuşuyor. Adliyenin yanındaki, Hasan Hüsnü Paşa Vakfı'na ait 150 yıllık tarihi yapı, restore edildikten sonra ek bina olarak hizmet verecek. 

    Yeniköy'deki adliye binasının 1971'de yanması üzerine, Büyükdere'de otel olarak kullanılan üç katlı binayı satın alan Adalet Bakanlığı burayı adliye haline getirdi. Ancak bina zamanla eleman ve dosya yükünü taşıyamaz hale geldi. Yoğun günlerde, bazı duruşmaların hakim odasında yapıldığı binada arşiv için kullanılacak alan da kalmadı. Sarıyer Cumhuriyet Başsavcısı Veli Engin Arslan'ın başvurusu üzerine Adalet Bakanlığı, adliye...