28 / 04 / 2024

1999 yılında Büyükdere'de ikinci adliye binası yapılıyormuş!

1999 yılında Büyükdere'de ikinci adliye binası yapılıyormuş!

1999 yılında Büyükdere'de küçük bir binada hizmet veren Sarıyer Adliyesi ikinci bir binaya kavuşmaya hazırlanıyormuş. Adliye binasının yanında bulunan tarihi bir yapı, 140 milyar liraya restore edilerek hizmete girecekmiş.



1999 yılında Büyükdere de ikinci adliye binası yapılıyormuş!


Büyükdere'de ikinci adliye binası yapılıyor


SARIYER


    Büyükdere'de 27 yıldır eski ve küçük bir binada hizmet veren Sarıyer Adliyesi sonunda ikinci binasına kavuşuyor. Adliyenin yanındaki, Hasan Hüsnü Paşa Vakfı'na ait 150 yıllık tarihi yapı, restore edildikten sonra ek bina olarak hizmet verecek. 

    Yeniköy'deki adliye binasının 1971'de yanması üzerine, Büyükdere'de otel olarak kullanılan üç katlı binayı satın alan Adalet Bakanlığı burayı adliye haline getirdi. Ancak bina zamanla eleman ve dosya yükünü taşıyamaz hale geldi. Yoğun günlerde, bazı duruşmaların hakim odasında yapıldığı binada arşiv için kullanılacak alan da kalmadı. Sarıyer Cumhuriyet Başsavcısı Veli Engin Arslan'ın başvurusu üzerine Adalet Bakanlığı, adliye yanındaki yapınun kiralanarak restore edilmesi için 140 milyar lira ödenek çıkardı. Vakıflardan aylık 83 milyon liraya kiralanan binanın restorasyonu ihaleyle Enka'ya verildi. Şu an kullanılan bina da onarım gördü. Şubatta tamamlanması beklenen yeni binada ceza mahkemeleri ve savcılık hizmet verecek. Hukuk mahkemeleri ise eski binada görevlerine devam edecek. Hazırlanan projeye göre yeni binada altı savcı, altı hakim, baro, polis ve basın, adli tabip, santral odasının yanı sıra, muhabere, hazırlık, infaz kalemleri ile tuvalet ve yemekhane bölümleri bulunacak.


Yasemin TOPOĞLU

Hürriyet 12 Ocak 1999



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön