12 / 05 / 2024

Sarıyer Adliye binası

Sarıyer Adliye binası

1999 yılında Büyükdere'de küçük bir binada hizmet veren Sarıyer Adliyesi ikinci bir binaya kavuşmaya hazırlanıyormuş. Adliye binasının yanında bulunan tarihi bir yapı, 140 milyar liraya restore edilerek hizmete girecekmiş.

Koç Üniversitesi Sarıyer’de yeni okul binası yaptı!

Koç Üniversitesi, yabancı diller okulu ve yeni fakülte binası için Sarıyer Mavramoloz Ormanı’ndaki arazileri kullandı…

Malatya'ya yeni adliye binası talebi!

Malatya Barosu Başkanı Av. Enver Han, Malatya’ya yeni bir adliye binasının kazandırılması noktasında biran önce çalışmalara başlanılması gerektiğini belirterek, “Beylerderesinde yer alan eski köy hizmetleri arsasında ısrarcıyız” diye açıklama yaptı. 

Sarıyer Belediyesi hizmet binası açıldı!

Sarıyer Belediyesi'nin yeni hizmet binası açıldı. Yeni hizmet binasıyla ilgili bilgi veren Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç "Bina, büyüklüğü, içerdiği fonksiyonları, engelsiz, çevreci, ilk yeşil kamu binası olmasıyla sadece Türkiye'de değil, dünyada bir ilktir" dedi.

Sarıyer Belediyesi'nin yeni binası yarın açılıyor!

Sarıyer Belediyesi yeni hizmet binası yarın gerçekleştirilecek törenle hizmete açılacak. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu açılışa katılacak.

Sarıyer Belediyesi Hizmet Binası 1 Nisan'da açılıyor!

Sarıyer Pınar Mahallesi'nde inşa edilen Sarıyer Belediyesi Hizmet Binası 1 Nisan'da açılışa hazırlanıyor. Bina, dünyanın ilk yeşil sertifikalı kamu binası olacak.

Dünyanın ilk yeşil binası Sarıyer'de!

Sarıyer Belediyesi, 33 yıl sonra hizmetlerini tek çatı altında toplayacak yeni hizmet binasına 1 Nisan’da kavuşacak. Böylelikle Sarıyer Belediyesi Ana Hizmet Binası, dünyanın ilk yeşil kamu binası ünvanını da Türkiye’ye kazandırmış olacak.

Çatalca eski adliye binası yıkılıyor!

Çatalca Belediyesi mülkiyetinde olan ve Atatürk Parkı içinde yer alan, eski adliye binası ve Dilek Düğün Salonu olarak kullanılan, ömrünü tamamlayarak kullanılamaz hale gelen binanın proje kapsamında yıkımı gerçekleştiriliyor.

Sarıyer'in en büyük problemi mülkiyet!

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, yeni belediye binasının şantiyesinin kapılarını Yurt Gazetesi'ne açtı. Yakında bu binada hizmet vermeye başlayacaklarını belirten Genç, binanın Avrupa standartlarında olduğunu söyledi.

Dünyanın ilk yeşil sertifikalı binası Sarıyer'de!

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, ''Son dönemde beni en çok heyecanlandıran yeni hizmet binamız oldu. Dünyanın ilk yeşil sertifikalı binası. Tam bir yaşam alanı olacak. ''dedi.

Sarıyer Belediyesi yeni hizmet binası tanıtıldı!

Sarıyer Belediyesi tarafından 2011 yılında temeli atılan Bream sertifikalı ‘Yeşil Bina’ Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç tarafından Sarıyer İlçe Protokolü, Muhtarlar, Sivil Toplum Kuruluşları, Ulusal ve Yerel basına tanıtıldı.

Çatalca eski adliye binası yıkılıyor!

Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, Atatürk Parkının yanında yer alan ve eski adliye binası başta olma üzere düğün salonu ve diğer dükkanların yer aldığı iki parseldeki mevcut binaların yıkılacağını, yerine daha modern binalar yapılacağını söyledi

1999 yılında Büyükdere'de ikinci adliye binası yapılıyormuş!

1999 yılında Büyükdere'de küçük bir binada hizmet veren Sarıyer Adliyesi ikinci bir binaya kavuşmaya hazırlanıyormuş. Adliye binasının yanında bulunan tarihi bir yapı, 140 milyar liraya restore edilerek hizmete girecekmiş.

1995 yılında Sarıyer Belediyesi, Büyükdere Fidanlığı'na talip olmuş!

1995 yılında Sarıyer Belediyesi, Atatürk'ün emriyle oluşturulan 263 dönüm büyüklüğündeki Büyükdere Fidanlığı'na kaymakamlık, belediye ve adliye sarayı yapmak için talip olmuş. Devir için son sözü Vali Kozakçıoğlu verecekmiş.

Sarıyer Adliye binası Haberi

Sarıyer Adliye binası



Büyükdere'de ikinci adliye binası yapılıyor


SARIYER


    Büyükdere'de 27 yıldır eski ve küçük bir binada hizmet veren Sarıyer Adliyesi sonunda ikinci binasına kavuşuyor. Adliyenin yanındaki, Hasan Hüsnü Paşa Vakfı'na ait 150 yıllık tarihi yapı, restore edildikten sonra ek bina olarak hizmet verecek. 

    Yeniköy'deki adliye binasının 1971'de yanması üzerine, Büyükdere'de otel olarak kullanılan üç katlı binayı satın alan Adalet Bakanlığı burayı adliye haline getirdi. Ancak bina zamanla eleman ve dosya yükünü taşıyamaz hale geldi. Yoğun günlerde, bazı duruşmaların hakim odasında yapıldığı binada arşiv için kullanılacak alan da kalmadı. Sarıyer Cumhuriyet Başsavcısı Veli Engin Arslan'ın başvurusu üzerine Adalet Bakanlığı, adliye...