08 / 07 / 2024

Yeniköy tamamı 2-B projesi

Yeniköy tamamı 2-B projesi

Kamuoyunda 2-B olarak adlandırılan orman vasfını yitirmiş hazine arazilerinin satışının yürürlüğe girmesi Bursa'nın Gemlik ilçesine bağlı Yeniköy sakinlerini kara kara düşündürüyor

Akdeniz’de 4.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi!

Akdeniz'de Girit Adası açıklarında 4,2 büyüklüğünde deprem meydana geldiği açıklandı. Kandilli Rasathanesi’nin yayımlamış olduğu verilere göre Akdeniz’de 4.2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Son dakika! Tokat'ta 4.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi!

Tokat'taki 5.6 büyüklüğündeki depremden sonra kentte artçı depremler de olmaya devam ediyor. Kandilli Rasathanesi, Tokat Turhal'da 4.2 büyüklüğünde deprem olduğunu açıkladı. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ise depremin büyüklüğünü 4.1 olarak kaydedildi.

SON DAKİKA: Antalya'da 4.2 büyüklüğünde deprem!

AFAD'ın sitesinde yer alan bilgilere göre; Antalya'nın Kaş ilçesinde 4,2 büyüklüğünde bir deprem oldu. İşte ayrıntılar...

Prof. Dr. Okan Tüysüz 7.2 büyüklüğünde deprem uyarısı verdi! O fay hattını işaret etti

Elazığ'daki 4.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. . Depremin ardından Prof. Dr. Okan Tüysüz, bölgeyle ilgili önemli değerlendirmelerde bulunarak, 7,2 büyüklüğünde deprem uyarısı verdi.

Son dakika! Malatya'da 5,2 büyüklüğünde deprem! 

AFAD, Malatya'da 5.2 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini açıkladı. Merkezi Battalgazi ilçesi olan deprem pek çok ilde de hissedildi.

İzmir açıklarında 4.2 büyüklüğünde deprem!

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), İzmir'in Aliağa ilçesi açıklarında 4.2 büyüklüğünde ve yerin 9.18 kilometre derinliğinde bir deprem yaşandığını açıkladı.

Son Dakika! Ege Denizi'nde 5,2 büyüklüğünde deprem

Ege Denizi'nde, Yunanistan'ın Eğriboz Adası yakınlarında 5,2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

SON DAKİKA! Kahramanmaraş'ta 4,2 büyüklüğünde deprem meydana geldi

AFAD ve Kandilli Rasathanesi'nin açıklamış olduğu son dakika verilerine göre, Kahramanmaraş'ın Göksun İlçesinde 4.2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. İşte haberin ayrıntısı ve 30 Ekim 2023'te meydana gelen son depremler listesi...

SON DAKİKA! 4.2 büyüklüğünde deprem!

AFAD ve Kandilli Rasathanesi'nin açıkladığı son dakika verilerine göre, Akdeniz'de 4.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. İşte Kandilli Rasathanesi tarafından yayımlanan son depremler listesi...

SON DAKİKA İzmir’de 4,2 büyüklüğünde korkutan deprem!

AFAD tarafından son dakika aktarılan bilgiye göre İzmir'de deprem meydana geldi. Deprem, İzmir’in Bayındır ilçesinde saat 15.55’te 4,2 büyüklüğünde oldu.

SON DAKİKA DEPREM: Bingöl 4.2 büyüklüğünde deprem oldu!

Son dakika: Bingöl'de 4.2 büyüklüğünde deprem oldu. AFAD ve Kandilli Rasathanesi son depremler listesine göre Bingöl'ün Sarıbudak ilçesinde 4.2 şiddetinde bir deprem meydana geldi. İşte son dakika deprem listesi...

ASCE GYO'nun halka arz büyüklüğü 2,08 milyar TL oldu!

27-28 Temmuz 2023 tarihlerinde talep toplama sürecini tamamlayan ASCE Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın halka arz büyüklüğü 2,079 milyar Türk Lirası şeklinde gerçekleşti.

Kaleseramik halka arzının büyüklüğü 2,73 milyar TL oldu! Planlananın 3,3 katı talep geldi!

Kaleseramik'in halka arzda planlanan tahsisatın toplam 3,3 katı talep gelirken, halka arzının büyüklüğü 2,73 Türk Lirası olarak açıklandı. İşte ayrıntılar...

Yeniköy tamamı 2-B projesi Haberi

Yeniköy tamamı 2-B projesi

Tamamına yakını 2-B arazisi içinde yer alan köyde vatandaşlar yaşayanlar her parsel için 2 bin TL'lik başvuru bedellerini nasıl ödeyeceğini düşünüyor. 1952 yılında satın aldıkları arazilere yeniden para ödeyeceklerini ifade eden köylüler, 10 ayrı bahçesi olandan sadece 20 başvuru için 20 bin TL isteniyor. Kaldı ki biz arsanın parasını ödeyeceğiz" dediler. 


Orman vasfını kaybetmiş arazilerin satışını öngören yasanın yürürlüğe girmesiyle birlikte 2B arazilerinin listesi de askıya çıktı. Kanunun yürürlüğe girmesiyle birlikte alanlar, hak sahiplerine doğrudan satılacak. Taşınmazların satış bedeli, rayiç bedelin yüzde 70'i olacak. Başvuru sahipleri ise, satış bedellerine mahsup edilmek üzere belediye ve mücavir alan sınırları içinde olan yerler için 2 bin lira, dışında olan yerler için bin lira bedel ödeyecek.


Tamamına yakını 2-B arazisi olarak kayıtlarda yer alan Gemlik...