06 / 05 / 2024

yenilebilir enerji nedir

yenilebilir enerji nedir

Limak Enerji Üst Yöneticisi Ergüven, yenilenebilir enerji kullanımını desteklediklerini ancak ülkenin tüm enerji ihtiyacının buradan karşılanmasının mümkün olmadığını belirtti.

Partiler seçim öncesi yeşil enerjide birleşiyor!

Seçim öncesi çeşitli alanlarda farklı vaatlerde bulunan partiler, yerli ve yenilenebilir kaynakların kullanımı ile enerji verimliliği konusunda birleşiyor.

Enerji Yoksulluğu, Avrupa'yı kıskacına aldı! Enerji Yoksulluğu nedir? Neden kaynaklanıyor?

Temel ihtiyaçlarımızın karşılanmasında enerjinin rolü her geçen gün katlanarak artarken "Enerji Yoksulluğu" Avrupa'yı kıskacına aldı! Günümüzde enerji tüketiminin büyüme hızına yakın bir oranda arttığını görüyoruz. Peki, "Enerji yoksulluğu" kavramı ne ifade ediyor? Enerji yoksulluğu nedir? İşte ayrı

Konut kredilerinde enerji sınıfının önemi nedir? Konut kredilerinde enerji sınıfı neden önemli?

Konut kredilerinde enerji sınıfının önemi giderek artıyor. Konut teminatlı kredilerde neden enerji sınıfı önemli? Gelin birlikte bakalım!

Isı pompası nedir, nasıl çalışır, evlerde nasıl kullanılır?

AB ülkelerinin Rusya'ya enerji bağımlılığından kurtulmak için kullanımının yaygınlaştırmayı düşündüğü ısı pompası nedir, nasıl çalışır, evlerde nasıl kullanılır? İşte detaylar...

Enerji Kimlik Belgesi için son günler!

Enerji Kimlik Belgesi nedir? Enerji Kimlik Belgesi ne zamana kadar alınmalı? Enerji Kimlik Belgesi hangi binalara için zorunlu? İşte detaylar...

Enerji Kimlik Belgesi ne zaman alınır?

Enerji Kimlik Belgesi 1 Ocak 2020 itibarıyla zorunlu hale gelecek. Peki Enerji Kimlik Belgesi nedir? Enerji Kimlik Belgesi ne zaman alınır?

Enerji kimlik belgesi ücreti!

Enerji Kimlik Belgesi , 1 Ocak itibariyle Türkiye'de tüm binalarda zorunlu olacak. Peki Enerji kimlik belgesi nedir? Enerji kimlik belgesi ücreti ne kadardır?

Enerji kimlik belgesi nasıl alınır?

Türkiye’deki tüm binaların yıl sonuna kadar ‘Enerji Kimlik Belgesi’ alması gerekiyor. Peki Enerji kimlik belgesi nedir? Nasıl alınır?

Enerji Kimlik Belgesi nedir?

Enerji kaynaklarının verimli kullanılmasını, enerji israfının önlenmesini sağlamak amacıyoa çıkarılan enerji kimlik belgesi 2020 yılı itibariyle zorunlu hale geldi. Peki, Enerji Kimlik Kartı nedir?

6 soruda Enerji Kimlik Belgesi!

Enerji Kimlik Belgesi nedir? Başvuruda istenen belgeler nelerdir? Hangi kuruluştan alınır? Başvuruyu kim yapacak? Daire başına ücreti ne olacak? Geçerlilik süresi kaç yıl olarak belirlendi? İşte 6 soruda Enerji Kimlik Belgesi...

Enerji Kimlik Belgesi için son tarih ne zaman?

Enerji Kimlik Belgesi nedir? Enerji Kimlik Belgesi için son tarih ne zaman, Enerji Kimlik Belgesi nasıl alınır? İşte merak edilen tüm cevaplar...

Enerji Kimlik Belgesi 10 soruda tüm detaylarıyla!

Binalarda zorunlu hale getirilen “Enerji Kimlik Belgesi” için son tarih 1 Ocak 2020. Peki Enerji Kimlik Belgesi nedir? Enerji kimlik belgesi nereden ve nasıl alınır? Enerji Kimlik Belgesi için hangi belgeler gerekli? Enerji Kimlik Belgesi alınmazsa ne olur? İşte tüm merak edilenler...

Royal Enerji Anonim Şirketi kuruldu!

Royal Enerji A.Ş yenilebilir enerji sektöründe faaliyet göstermek üzere kuruldu.

Türkerler İnşaat'tan Ankara Çukurambar'a yeni proje!

50 yıl önce Ankara'da küçük bir mağazayla başlayan Türkerler Holding, konut, baraj, tünel, yenilebilir enerji gibi her alanda varlığını güçlendirerek yoluna devam ediyor. Türkerler İnşaat, Ankara Çukurambar'da yeni konut projesine hazırlanıyor.

yenilebilir enerji nedir Haberi

yenilebilir enerji nedir

Limak Enerji Üst Yöneticisi (CEO) Birol Ergüven, yenilenebilir enerji kullanımını desteklediklerini ve şirket olarak kendilerinin de bu alanda yatırım yaptığını belirterek, "Ama ülkenin tüm enerji ihtiyacının buradan karşılanması Türkiye gibi ülkelerde mümkün değil. Nükleer enerji santrali, teknik açıdan da ticari açıdan da gerekli, bunu da kullanmak zorundayız" dedi.


Ergüven, Türkiye'deki yenilenebilir enerji kapasitesi, nükleer enerji, Limak Enerji bünyesinde yapılan çalışmalar ve şirket hedeflerini AA muhabirine değerlendirdi.


Türkiye'nin hiç değişmeyen, sürekliliği olan bir enerji tüketimi olduğuna işaret edip, bunun politika değil fizik kanunu olduğunu ifade eden Ergüven, kaynağı, şu an için yenilenebilir enerjiyle karşılamanın mümkün olmadığını anlattı.


Yenilenebilir enerjinin baz yük elektrik için yeterli olmadığını vurgulayan Ergüven, şöyle devam etti:


Yenilenebilir enerji kullanılmalıdır, destekliyoruz. Biz de yenilenebilir enerjiye yatırım yapıyoruz. Buna karşın bir ülkenin...