07 / 05 / 2024

yenilenebilir enerjinin ekonomiye katkısı

yenilenebilir enerjinin ekonomiye katkısı

Bakan Yardımcısı Bayraktar, Türkiye'de yenilenebilir enerji kurulu gücü 45 bin megavat olduğunu belirterek, "Yerli ve yenilenebilir kaynaklardaki her bir puanlık yükselmenin ekonomimize katkısı yaklaşık 100 milyon dolar seviyesinde." dedi.

Yenilenebilir enerjinin payı artıyor! Güneş ve rüzgar elektrik üretiminde nükleeri geçti!

Enerji Enstitüsü’nün raporuna göre yenilenebilir enerjinin payı tüm dünyada güçlü biçimde artmaya devam ediyor. Solar kaynaklı enerji üretimi geçen yıl yüzde 25, rüzgar kaynaklı üretim yüzde 13 oranında artış gösterdi.

Enerji tüketiminde alışkanlıklar değişiyor! Yenilenebilir enerjiler her geçen gün değerleniyor!

Alaca Group Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Alaca, "Yenilenebilir enerji hem çevresel hem de ticari anlamda ülkemizin elindeki en büyük kozlardan biri haline gelmelidir" dedi. Yenilenebilir enerjinin ülkeler açısından öneminin her geçen gün arttığını da ekledi. İşte haberin detayları…

Yenilenebilir enerjinin kurulu güçteki payı 2019'da yüzde 45,2’ye yükseldi!

Yenilenebilir enerji kaynaklarının 2018'de yüzde 44,7 olan toplam kurulu güçteki payı, 2019'da yüzde 45,2’ye yükseldi.

Yenilenebilir enerjideki artış ekonomiye 100 milyon dolarlık katkı sağladı!

Bakan Yardımcısı Bayraktar, Türkiye'de yenilenebilir enerji kurulu gücü 45 bin megavat olduğunu belirterek, "Yerli ve yenilenebilir kaynaklardaki her bir puanlık yükselmenin ekonomimize katkısı yaklaşık 100 milyon dolar seviyesinde." dedi.

'AVM'lerde yenilenebilir enerji kullanılsın' önerisi!

Antalya Kent Konseyi tarafından hazırlanan "2019 Yerel Seçimlerinde Kentin Öncelikleri" raporu yayımlandı. Raporda, AVM'lere yapı izni verilirken kullanacakları enerjinin bir kısmının yenilenebilir enerji kaynaklarından sağlanması zorunluluğu getirilmesi önerisi sunuldu.

Okul çatılarına güneş enerjisi panelleri gelecek!

Hükümetin, 'yerli ve milli enerji' seferberliği doğrultusunda, yenilenebilir enerjinin kamu kurumlarında yaygın kullanımı için Milli Eğitim Bakanlığı daharekete geçti. 

Düğünler ekonomiye 13 milyar liralık katkı sağlayacak!

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken "2017 düğün sezonunda 650 bin çiftimizin evlenmesi ve düğünlerin ekonomiye 13 milyar lira katkı sağlaması bekleniyor" diye konuştu.

Kantar İnşaat'tan ekonomiye ve istihdama destek!

Gaziantep'te 22 yıldan beri faaliyet gösteren Kantar İnşaat, ekonomiye destek ve istihdam seferberliği başlattı. Firma, yatırımlarına hız verecek.

Yenilenebilir enerjiye 11,5 milyar liralık destek!

Yenilenebilir Enerji Kaynaklarını Destekleme Mekanizması kapsamındaki santrallerden üretilen elektriğe, 2016'da 11 milyar 479 milyon liralık destek sağlandı.

Ertuğrul Şen: Enerjinin israf edilmemesi için ısı yalıtımı şart!

İZODER Başkan Yardımcısı Ertuğrul Şen, “Yıllık enerji tüketiminin yüzde 72’sini ithal eden Türkiye’de, tüketilen toplam enerjinin yüzde 40’a yakını binalarda kullanılıyor. Enerjinin israf edilmemesi için binalarda ısı yalıtımı yaparak yüzde 50 tasarruf sağlamak öncelikli sorumluluk ve zorunluluğumu

Biosaf Temiz Kaynaklı Yenilenebilir Enerji Limited Şirketi kuruldu!

Biosaf Temiz Kaynaklı Yenilenebilir Enerji Limited Şirketi 60 bin TL sermaye ile bugün Orhan Gönül imzasıyla kuruldu.

Sedat Bay: Kentsel dönüşüm ekonomiye can verecek!

Hızla yükselen dolar karşısında yatırımcılar yeni arayış içerisine girdi. Borbay İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Sedat Bay, "Türkiye'deki konut stokunun yüzde 65'i hızla kentsel dönüşüme tabi tutulması gerekiyor. Bu süreç hem inşaat sektörüne hem de ekonomiye can verecektir" dedi.

Başbakan Yıldırım: Temeli sağlam bir ekonomiye sahibiz!

Başbakan Yıldırım, "Temeli sağlam bir ekonomiye sahip olduğumuzu bütün vatandaşlarımızın bilmesini istiyorum." dedi.

yenilenebilir enerjinin ekonomiye katkısı Haberi

yenilenebilir enerjinin ekonomiye katkısı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Alparslan Bayraktar, Anadolu Ajansının (AA) global iletişim sponsoru olduğu, Atlantik Konseyi Türkiye ve Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası ev sahipliğinde düzenlenen "Yenilenebilir Enerji Görünümü Konferansı: Türkiye, Orta Asya, Kafkaslar ve Batı Balkanlarda Finansman, Yatırım, Yasal Düzenlemeler ve Yeni Teknolojiler"de konuştu. 

Dünya siyasetini belirleyen güvenlik kaygılarının başta enerji olmak üzere her alana yayıldığını söyleyen Bayraktar, jeopolitik riskler ve teknolojideki dönüşümün ülkelerin uzun dönemli politikalarında büyük değişikliklere sebep olduğunu aktardı.

Bayraktar, enerji sektöründe ülkelerin, oyuncuların ve rollerin değiştiği bir dönemden geçildiğini ifade ederek, "Yenilenebilir enerji, yapay zeka, depolama teknolojileri gibi yenilikler enerjide dönüşümü zorunlu kılıyor. Tüketici ve üretici kavramlarının değiştiğini görüyoruz." dedi.

Türkiye'nin "Milli Enerji ve Maden Politikası" ile yerli ve yenilenebilir kaynakların kapasitesini artırarak dışa bağımlığını azaltmak...