28 / 04 / 2024

Enerji tüketiminde alışkanlıklar değişiyor! Yenilenebilir enerjiler her geçen gün değerleniyor!

Enerji tüketiminde alışkanlıklar değişiyor! Yenilenebilir enerjiler her geçen gün değerleniyor!

Alaca Group Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Alaca, "Yenilenebilir enerji hem çevresel hem de ticari anlamda ülkemizin elindeki en büyük kozlardan biri haline gelmelidir" dedi. Yenilenebilir enerjinin ülkeler açısından öneminin her geçen gün arttığını da ekledi. İşte haberin detayları…



Yenilenebilir enerjinin ülkeler açısından öneminin her geçen gün arttığını söyleyen Hakan Alaca, "Enerji sektörü bütün dünya ticaretini, dünya politikasını, dünya ekonomisini ve dünya siyasetini başlı başına etkileyebilen  bir sektördür ve bütün dünya gündeminin en önemli konularından biridir. Çünkü baktığımızda, dünya yakın tarihinden günümüze kadar olan savaşların sebeplerinin başında enerji geliyor.”

Alaca sözlerine şu şekilde devam etti: “Ülkeler, toplumlar ve hatta büyük şirketler kendi politikalarını oluştururken enerjiye büyük önem vermişlerdir. Enerji hem üretimin hem de sürdürülebilirliğin sağlanması için, ana girdilerden ve maliyetlendirilenlerden bir tanesidir.”

Enerji tüketiminde alışkanlıklar değişiyor! Yenilenebilir enerjiler her geçen gün değerleniyor!

 Alaca kullanılan enerji çeşitlerine de değindi: “Yüzyıllardan beridir kullanılan temel enerjimizin kaynağı olarak fosil yakıtlar olmuştur, onun beraberinde hidroelektrik santralleri, jeotermal ve GES gibi yenilenebilir enerjilerinden faydalanılmıştır. Fakat şu anın dünyasına baktığımız zaman yenilenebilir enerjiler son derece önemli bir noktaya gelmekte ve her geçen gün daha da önemi artmaktadır” dedi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön