14 / 05 / 2024

Enerji tüketiminde alışkanlıklar değişiyor! Yenilenebilir enerjiler her geçen gün değerleniyor!

Enerji tüketiminde alışkanlıklar değişiyor! Yenilenebilir enerjiler her geçen gün değerleniyor!

Alaca Group Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Alaca, "Yenilenebilir enerji hem çevresel hem de ticari anlamda ülkemizin elindeki en büyük kozlardan biri haline gelmelidir" dedi. Yenilenebilir enerjinin ülkeler açısından öneminin her geçen gün arttığını da ekledi. İşte haberin detayları…



Yenilenebilir enerjinin öneminin Rusya-Ukrayna savaşında sırasında bir kez daha anlaşıldığını dile getiren Alaca, “Aslında bu savaşla birlikte de yenilebilir enerji tarafına çok ciddi bir eğilim olduğunu görüyoruz. Daha önce ded söylediğim gibi ülkeler kendi politikalarını oluştururken enerji konusu çok ciddi bir önem arz ediyor.”

Enerji tüketiminde alışkanlıklar değişiyor! Yenilenebilir enerjiler her geçen gün değerleniyor!

Küresel ısınma ile birlikte dünyanın enerji tüketimi konusunda değişime gidildiğini ve bu sorun ile ilgili önlem alınması gerektiğini de sözlerine ekleyen Alaca,: "Son dönemde özellikle nüfus artışı ile birlikte içinde bulunduğumuz yerküre çok fazla yıprandı. Küresel ısınma sorunu ile birlikte iklim değişiklikleri gerçekleşiyor, var olan iklimler bozuluyor. Örneğin; Kuraklık gibi bir sorunu beraberinde getiriyor ve günümüze değin olan düzeni değiştirip dünyayı daha farklı bir yapıya adapte etmek zorunda bırakıyor. Bu gibi sorunların yaşanmaması için de yenilenebilir enerji konusu hem dünya açısından hem de ülkemiz açısından daha fazla desteklenmesi gereken önemli bir konu haline geliyor" diyerek sözlerini tamamladı. 

Türk müteahhitlik firmalarının yurt dışı pazarına girmesinin önü açılıyor..

Yerli ve milli İHA’mız ihracatta rekordan rekora koşuyor..

Anadolu Üniversitesi 2022-2023 yılı Açıköğretim Öğretim Giderleri 1 Eylül 2022 Fiyat listesi…

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön