03 / 05 / 2024

Yenişehire Otomotiv Test Merkezi mi yapılacak

Yenişehire Otomotiv Test Merkezi mi yapılacak

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Ersan Aslan, Türkiye açısından çok önemli olan ve Yenişehir'de yapılacak Otomotiv Test Merkezinin temelini yıl sonuna kadar atacaklarını söyledi.

Fiat Fiorino'nun Nisan 2024 yeni fiyat listesi açıklandı, hem kampanya hem de 25 bin TL'lik yeni indirim geldi!

Otomotiv devi Fiat'ın en sevilen modelleri arasında yer alan Fiorino'nun Nisan 2024 fiyatları açıklandı. Fiat tarafından açıklanan yeni fiyat listesine Fiorino'ya hem 25 bin TL indirim hem de yeni bir kampanya geldi.

İstiklal Caddesi'nde yeni dönem başlıyor! Caddede bataryalı tramvaylar sefer yapacak...

İstiklal Caddesi'nin simgelerinden biri olan nostaljik tramvayların yerine hizmete alınacak olan yeni elektrik enerjisi ile çalışan bataryalı tramvaylar, test sürüşlerinin ardından seferlerine başlayacaklar.

Opel'den Nisan 2024'ün ilk kampanyası geldi! Düşük faiz fırsatlı Crossland'in yeni ve indirimli fiyatları şaşırttı! 

Otomotiv devi Opel tarafından açıklanan Nisan 2024 fiyat listesi kapsamında en sevilen modeller arasında yer alan Opel Crossland'in de yeni fiyatları belli oldu. İşte düşük faiz fırsatlı Crossland'in yeni fiyatları...

Chery'nin yeni markası Jaecoo Türkiye'de!

Çinli otomobil markası Chery,'premium' ligde konumlandırmak istediği yeni markası olan Jaceoo'yu Türkiye'ye getirdiğini duyurdu. Buna göre, test için ülkeye giriş yapan modellerin yaz aylarında satışına başlanacağı kaydedildi.

Ahlatçı Otomotiv İnşaat'tan Konya'ya 167 konut ve 94 ofislik yeni karma proje geliyor!

Ahlatçı Otomotiv İnşaat, Konya'daki yeni projesi için düğmeye bastı. Selçuklu'da yükselecek olan projede 88 dükkan, 167 konut ve 94 ofis yer alacak.

Yeni BMW iX2 eDrive20 yollara çıkıyor! M Sport tasarım paketiyle 2 milyon 744 bin 500 liradan satışta!

Borusan Otomotiv'in Türkiye distribütörü olduğu BMW'nin tamamen elektrikli kompakt Spor Aktivite Coupe (SAC) modeli Yeni BMW iX2 eDrive20 yollara çıkıyor. Yeni BMW iX2 eDrive20, M Sport tasarım paketiyle 2 milyon 744 bin 500 TL liste fiyatı ile satışa sunuldu. 

Honda Civic'in en yeni fiyat listesi açıklandı! Civic'e tam 100 bin TL'lik Mart 2024 indirimi geldi!

Otomotiv devi Honda yeni bir otomobil sahibi olmak isteyenlerin merakla beklediği Mart 2024 fiyat listesini açıkladı. En sevilen modeller arasında yer alan Civic'e tam 100 bin TL'lik Mart 2024 indirimi geldi...

Fiat Panda'ya Mart 2024'te tam 10 bin TL indirim geldi! Yeni bir sıfır otomobil almak isteyenler dikkat! 

Otomotiv devi Fiat merakla beklenen yeni fiyat listesini resmi internet sitesi üzerinden peş peşe açıkladı. Fiat'ın en sevilen modelleri arasında yer alan Panda'ya 10 bin TL indirim geldi. 

Yeni Volkswagen Passat Türkiye’de satışa çıktı. İşte 2024 model Passat'ın fiyatı ve özellikleri!

Otomotiv devi Volkswagen'in en iddialı modelleri arasında yer alan Passat Türkiye’de satışa sunuldu. İşte yeni bir otomobil sahibi olmak isteyenlerin radarına giren modeller arasında yer alan 2024 model Passat'ın fiyatı ve özellikleri...

Fiat'tan tam 75 bin TL'lik Mart 2024 indirimi geldi! Doblo'nun yeni fiyatlarını görenler şaşırdı!

Otomotiv devi Fiat merakla beklenen yeni fiyat listesini resmi internet sitesi üzerinden açıkladı. Tam 75 bin TL indirim gelen Doblo'nun yeni fiyatlarını görenler şaşırdı...

Otomobil satışları rekor kırarken, bundan sonra yeni bir araç alamayacaklar açıklandı!

Otomobil satışları şubat ayında rekor kırarken, otomotiv yazarı Emre Özpeynirci, yeni bir otomobil alamayacakları açıkladı ve seçimden sonrayı işaret etti.

Chery'den 2024'ün 3. kampanyası da geldi! Omoda 5, Tiggo ve Tiggo 7 Pro'nun yeni fiyatları şaşkınlık yarattı!

Otomotiv devi Chery merakla beklenen Mart ayı fiyatlarını peş peşe açıkladı. Omoda 5, Tiggo ve Tiggo 7 Pro'nun yeni fiyatları şaşkınlık yarattı...

Fiat'tan 4 yeni SUV! Fiat yeni tasarım harikası modellerini görücüye çıkardı!

Otomotiv alanında devrim niteliğinde tasarım haberi Fiat'tan geldi. Fiat yeni 4 muhteşem modeli ile piyasadaki yerini alıyor. Tasarım harikası olan bu modeller son teknoloji ile yapıldı. İşte Fiat'ın yeni modelleri.

Yenişehire Otomotiv Test Merkezi mi yapılacak Haberi

Yenişehire Otomotiv Test Merkezi mi yapılacak

Yenişehir'de kurulacak olan Otomotiv Test Merkezinin yapılacağı alanda Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik ve TSE yetkilileri ile inceleme yapan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Ersan Aslan, "Otomotiv Test Merkezi Türkiye'nin gündemine bundan 6-7 yıl önce girdi. 2011 yılında otomotiv strateji belgesine otomotiv test merkezi kurulacak diye bir eylem maddesi konuldu. 2013 yılından itibaren de hummalı bir çalışma içine girildi" dedi. 


YIL SONUNDAN ÖNCE TEMEL ATILACAK 

Şu anda gelinen noktada kamulaştırma ve projelendirme işlemleri gerçekleştirildiğini belirten Müsteşar Ersan Aslan, "Mühim olan avam projesinin hazırlanması idi. Avam projesinin ihalesi de yapıldı. Önümüzde çok kısa bir sürede 2 ay içinde proje tamamlanacak. Sonra fiili olarak bütün işler başlayacak. Fiili olarak başlaması ile birlikte bu yıl sonuna varmadan temel atmayı ümit ediyoruz. Yaptığımız değerlendirmelerde...