01 / 05 / 2024

Yepyeni Bir Varlık Sınıfı Gayrimenkul Yatırım Fonları

Yepyeni Bir Varlık Sınıfı Gayrimenkul Yatırım Fonları

AK Portföy’ün düzenlediği “Bir Yıldız Doğuyor” başlıklı toplantıda, Türkiye sermaye piyasasının yeni yatırım enstrümanı “gayrimenkul yatırım fonları” her yönüyle ele alındı.

Ak Portföy, Gayrimenkul Yatırım Fonları toplantısı yarın düzenlenecek!

Ak Portföy tarafından düzenlenen “Yepyeni Bir Varlık Sınıfı:Gayrimenkul Yatırım Fonları” konulu toplantı yarın Sabancı Center’da gerçekleştirilecek.

Tehlike çanlarının çaldığı Ankara Varlık Mahallesi sakinleri kentsel dönüşüm bekliyor!

Asrın felaketi şeklinde nitelendirilen Kahramanmaraş depremlerinin yankıları sürerken, başkent Ankara'nın bir mahallesi için de tehlike çanları çalıyor.  Varlık Mahallesi sakinleri olası bir depreme karşı kentsel dönüşüm istiyor...

Norveç Varlık Fonu'nun en çok yatırım yaptığı 8 Türk şirketi!

Son dönemlerde yaşanan düşüşlerle yatırımcılarını hüsrana uğratan Borsa İstanbul güçlü bir yükseliş yakalarken, 300,1 bin takipçili Temettü Hocam, bu kez de dünyanın en büyük varlık fonu olan Norveç Varlık Fonu'nun en çok yatırım yaptığı Türk şirketlerini yazdı.

Borsadaki düşüşün nedeni Varlık Fonu mu? 

Ekonomim Yazarı Alaattin Aktaş sosyal medya hesabı X'ten borsadaki düşüşün nedenlerini açıkladı. Kafalarda bir kuşku olduğunu söyleyen Aktaş, düşüşün nedeninin Varlık Fonu mu olup olmadığını takipçilere sordu. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Türkiye Varlık Fonu’ndan, 3 büyük kamu bankasına milyarlarca lira geliyor!

Türkiye Varlık Fonu, kamu bankalarının sermayelerini güçlendirmek için bir hamle daha yapıyor. Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank’ın sermaye yapılarını güçlendirmek için yeni bir para takviyesi geliyor.

Türkiye’de bir ilk… Yepyeni bir lezzet: Az Şekerli Uludağ Portakallı Gazoz

Sıcak yaz günlerinde kim buz gibi bir gazoza hayır diyebilir ki… Gazoz deyince akla gelen marka da tabii ki Uludağ… Efsane Uludağ Gazozu’nu sevenler için artık yepyeni bir lezzet seçeneği daha var: Az Şekerli Uludağ Portakallı Gazoz…

Altını, doları, eurosu olanlar buraya! Yeni Varlık Barışı’nın detayları belli oldu! Vergi oranı sıfır olacak

Yurtdışında olan para, altın ve döviz gibi varlıkların Türkiye’ye getirilmesi ile ilgili yeni Varlık Barışı düzenlemesi ile ilgili detaylar belli oldu. Getirilen varlıklar bir yıl bankada tutulur ise eğer vergi oranı sıfır olacak. İşte detaylar...

Varlık barışından yararlanma süresi 30 Haziran'da sona eriyor!

Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavir Emre Özerçen, mükelleflere herhangi bir mali yükümlülük getirmeden işletmelerinin mali yapısını düzenleme imkanı sağlayan varlık barışı ile ilgili önemli bilgiler verdi. İşte o açıklamalar...

Emlak Katılık Varlık Kiralama'nın kira sertifikası ihracına onay!

Emlak Katılık Varlık Kiralama yatırımcıya satılmak üzere bir adet 100 milyon TL, iki adet 200 milyon TL, üç adet 300 milyon TL ve bir adet 400 milyon TL nominal tutarında kira sertifikaları ihracı için SPK başvurusu yaptı.

Emlak Katılım Varlık Kiralama'nın 1.3 milyar TL'lik kira sertifikaları ihracına onay!

Emlak Katılım Varlık Kiralama'nın 5 yıl vadeli, üç adet 300 milyon TL ve bir adet 400 milyon TL nominal tutarında kira sertifikaları ihracı için SPK'ya yaptığı Tertip İhraç başvurusu onaylandı.

Emlak Katılım Varlık Kiralama'dan 550 milyon TL'lik kira sertifikası ihracı!

Emlak Katılım Varlık Kiralama'nın 5 yıl vadeli, bir adet 50 milyon TL, iki adet 100 milyon TL ve bir adet 300 milyon TL nominal tutarında kira sertifikaları ihracı Sermaye Piyasası Kurulu'nca onaylandı. 

Emlak Katılım Varlık Kiralama'nın 1.2 milyar TL'lik kira sertifikası ihracına onay!

Emlak Katılım Varlık Kiralama'nın beş adet 300 milyon TL, bir adet 400 milyon TL ve bir adet 500 milyon TL nominal tutarında kira sertifikaları ihracı için SPK'ya yaptığı başvuru onaylandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrıda bulunduğu 'varlık barışı'nda sıfır vergi fırsatı!

Yeni varlık barışı uygulamasında diğerlerinden farklı olarak varlıklarını yurt dışından getirenlerin, bunlar nedeniyle herhangi bir vergi ödemesi gerekmeyecek.

Varlık barışında büyük avantaj! Vergi ödemesi yok!

Meclis’e sunulan torba yasada yer alan ‘varlık barışı’ düzenlemesiyle yurtdışındaki ve yurtiçindeki kayıt dışı varlıkların kayıtlı hale getirilerek ekonomiye katılması sağlanacak. Yeni yasa teklifinde varlık barışından yararlanacakların herhangi bir vergi ödemesi gerekmiyor.

Yepyeni Bir Varlık Sınıfı Gayrimenkul Yatırım Fonları Haberi

Yepyeni Bir Varlık Sınıfı Gayrimenkul Yatırım Fonları

“Bir Yıldız Doğuyor - Yepyeni bir varlık sınıfı: Gayrimenkul yatırım fonları” toplantısı gayrimenkul ve finans sektörü temsilcilerinin katılımıyla Sabancı Center’da yapıldı. AK Portföy’ün düzenlediği organizasyonda yeni regülasyon ile birlikte kurulmasının önü açılan Gayrimenkul Yatırım Fonları çeşitli başlıklarda ele alındı.


Bloomberg TV Haber Koordinatörü Cüneyt Başaran’ın moderatörlüğünde düzenlenen panele; AK Portföy Genel Müdürü Dr. Alp Keler, JLL Türkiye Başkanı Avi Alkaş, AMSTAR Türkiye Kıdemli Başkan Yardımcısı Zafer Baysal, PwC Partneri Avukat Umurcan Gago, ve Türkiye Değerleme Uzmanları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Yener Yıldırım panelist olarak katıldılar. SPK Daire Başkanı Esra Ada Vural’da konuklar arasındaydı.


Finans sektörünün uzmanlığı  gayrimenkul’deki fırsatlarla birleşiyor!

Ak Portföy Genel Müdürü Dr. Alp Keler açılış konuşmasında, gayrimenkul’ün bir varlık sınıfı olarak Türkiye’de oldukça talep görmesine karşın, buna dayalı finansal...