09 / 05 / 2024

yeraltı doğalgaz projesi

yeraltı doğalgaz projesi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’ nda geçen ay yapılan toplantıda, muhtemel kesintinin önüne geçmek için Tuz Gölü’nün altına inşa edilecek yeraltı doğalgaz projesinin hızlandırılması kararlaştırıldı...

Tavas doğalgaz bağlantı hattı projesi için acele kamulaştırma!

Tavas doğalgaz bağlantı hattı projesi için acele kamulaştırma kararı alındı. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı...

Konutların doğalgazının yarısı Tuz Gölü'nde depolanacak!

Tuz Gölü Yeraltı Doğalgaz Depolama Tesisi'nde açılan ilk kavernalarda (suni mağara) dolum işlemi yapılıyor. 

Reşadiye doğalgaz projesi için yer teslimi yapıldı!

Tokat Reşadiye'ye yapılacak olan doğalgaz projesinde arazi-etüt harita ve kamulaştırma mühendislik işi için ihaleyi alan şirkete yer teslimi yapıldı.

Türkiye-İsrail doğalgaz boru hattı projesi için ilk temas!

Türkiye ile İsrail arasında inşa edilmesi öngörülen doğalgaz boru hattı projesini tartışmak üzere kurulan çalışma grubu, ilk toplantısını geçen hafta İstanbul'da yaptı.

Tuz Gölü Yeraltı Doğalgaz Depolama Tesisi'nin ilk etabı 17 Ocak'ta tamam!

BOTAŞ Genel Müdürü Burhan Özcan, Tuz Gölü doğalgaz yeraltı depolama projesinde ilk gaz bazma işlemi için tarih verdi.

Türkiye, Türk Akımı ile Avrupa'nın doğalgaz merkezi olacak!

DNV GL Petrol ve Doğalgaz İş Geliştirme Müdürü Rosenbaum, "Teknik olarak Türk Akımı projesi çok olgun ve mantıklı. Şuna şüphe yok ki Türkiye Avrupa için önemli bir doğalgaz merkezi olacak." dedi.

Tuz Gölü Yeraltı Doğalgaz Depolama Tesisi incelendi!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, yapımı devam eden Tuz Gölü Yeraltı Doğalgaz Depolama Tesisinde incelemelerde bulundu.

Doğalgazda depolama kapasitesinin artırılması için 3 projeye dikkat çekildi!

Doğalgazda depolama kapasitesinin artırılması için 3 projeye dikkat çeken Enerji Bakanı Albayrak: "Tuz Gölü Yeraltı Doğalgaz Depolama Projesi tamamlanıyor.

Türkiye'nin yer altı depolarında 16 günlük doğalgaz stoğu bulunuyor!

Uçak krizi nedeniyle Rusya’nın doğalgazı kesmesi halinde Türkiye’nin yeraltı depolarında 16 günlük stok bulunuyor. Tuz gölü ve Mersin’deki depolar ise en erken 2017’de tamamlanacak.

Kuzey Akım-2 Doğalgaz Boru Hattı projesinde son durum ne?

Rusya’nın Kuzey Akım-2 Doğalgaz Boru Hattı Projesi, Avrupa Birliği (AB) içerisindeki tüm itirazlara rağmen özellikle Almanya’nın desteğiyle ilerleyişini sürdürüyor.

Türk Akımı Doğalgaz Boru Hattı inşaatı bu ay başlayacak!

ENERJİ Bakanı Taner Yıldız, Karadeniz'in altından geçerek Trakya'ya gidecek olan Türk Akımı Doğalgaz Boru Hattı Projesi'nde Rusya'nın bu ay inşaata başlayabileceğini söyledi.

Doğalgaz bağlantısı için acele kamulaştırma!

Bursagaz İznik Şehir RMA Doğalgaz Bağlantı Hattı Projesi kapsamında bazı taşınmazlar acele kamulaştırılacak. Bakanlar Kurulu Kararı'na göre açıklama yapıldı.

Silivri'de Doğalgaz Depolama projesi için halk toplantısı düzenlenecek!

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı tarafından Silivri'de Kuzey Marmara ve Değirmenköy Doğalgaz Depolama kapasite artırımı projesi için 30 Mart 2015 günü saat 11:00'de halk toplantısı düzenlenecek.

yeraltı doğalgaz projesi Haberi

yeraltı doğalgaz projesi

Aşırı soğuklar sebebiyle tüketimin artması doğalgazda darboğaza yol açarken, gözler yapılması geciken yeraltı depolarına çevrildi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nda geçen ay yapılan toplantıda, muhtemel kesintinin önüne geçmek için Tuz Gölü’nün altına inşa edilecek yeraltı doğalgaz projesinin hızlandırılması kararlaştırıldı.



Son günlerde aşırı soğuklar sebebiyle doğalgazda yaşanan kriz, yeraltı depolama konusunu yeniden gündeme taşıdı. Enerji Bakanlığı, geçen ay Ankara’da yaptığı  toplantıda krizi masaya yatırdı. Toplantıda mevcut durum ayrıntılı bir şekilde konuşuldu. Projenin ilk bölümünün 2016’da, ikinci bölümünün ise 2019 yılında devreye alınması için çalışmalar hızlandırılacak. Bakanlıkta yapılan toplantıda günlük doğalgaz tüketiminin 180 milyon metreküpü geçmesi halinde Ege ve Marmara Bölgesi’nde sıkıntı yaşanabileceği uyarısı yapıldı. Uzmanlara göre, krizlerin olumsuz etkilerini azaltmak için uzun süredir gündemde olan yeraltı doğalgaz depolama projeleri bir an...