13 / 05 / 2024

yeraltı su kaynağı nasıl kullanılır

yeraltı su kaynağı nasıl kullanılır

Jeoloji Mühendisi Volkan Kara, en acil şekilde, yüzey ve yeraltı su kaynaklarımız ile ilgili etki ve uzun vadeli bir hidrolojik bütçe hesabının iligili kuruluşların öncülüğünde yaptırılması ve uzun vadeli önlemlerin alınması gerektiğini belirtti...

Madran dağındaki 4 su kaynağı 5 yıllığına kiraya veriliyor! 17 Ocak 2023’teki ihaleyi kaçırmayın!

Aydın Valiliği Madran dağındaki su kaynaklarını 5 yıllığına kiraya veriyor. 17 Ocak 2023’teki ihalenin muhammen kira bedeli 2 milyon 161 bin 882 Türk Lirası.

Mardin Nusaybin Beyazsu Kaynağı koruma alanı ilan edildi!

DSİ Jeolojik Hizmetler ve Yeraltı Suları Dairesi Başkanlığının Resmi Gazete'de yer alan ilanına göre, Mardin Nusaybin Beyazsu Kaynağı, koruma alanı olarak ilan edildi.

Mahkemeden ilginç karar: Araziyi satan bilirkişi oldu!

Antalya Alakır Vadisi'nde, toprak evlerinin yanındaki arazi kazılıp, yeraltı su kaynağı HES şirketince kesilen Tuğba Günal ile Birhan Erkutlu'nun açtığı davada, Mahkeme heyeti, araziyi şirkete satan kişiyi, bilirkişi olarak atadı.

Veysel Eroğlu Niğde'de toplu açılışa katıldı!

Ulukışla ilçesine bağlı Çiftehan köyüneki Şekerpınar su kaynağında inceleme yapan Bakan Eroğlu, daha sonra bir otelde düzenlenen Orman ve Su İşleri Bakanlığı İl Koordinasyon Toplantısı'na katıldı.

Sivas Armutlu Göleti'nin sözleşmesi imzalandı!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğünce Sivas'ta inşa edilen Merkez Armutlu Göleti'nin sözleşmesi imzalandı. Kızılırmak Havzası'nda yer alan göletin su kaynağını ise Kurudere Deresi sağlıyor.

Terkos Gölü için önlem alınıyor mu?

3. Havalimanı dolgusu için açılacak deniz kum ocakları İstanbul’un su kaynağı Terkos Gölü istikametinde. İl Tarım Müdürlüğü uyarıyor: Terkos için önlem alın.

Antalya Kırkgöz su kaynağında çevre kirliliği!

Antalya'nın doğa harikası su kaynağı Kırkgöz, günübirlik ziyaretçilerin atıkları nedeniyle adeta çöplüğe dönüştü.Ali Özdemir geç kalınmadan bölgede temizlik çalışması yapılmasını istedi.

Aydın Bozdoğan'da 4 su kaynağı 3 yıl kiraya verilecek!

Aydın Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü Emlak ve İstimlak Daire Başkanlığı tarafından Aydın'ın Madran Dağı Etekleri'nde bulunan 4 su kaynağı 11 milyon 736 bin 690,05 TL'ye 3 yıl kiraya verilecek.

Aydın Osmanlı Ortakçı Hamamı restore edilecek!

Aydın’ın Buharkent İlçesine bağlı Ortakçı Mahallesinde bulunan tarihi Osmanlı Ortakçı Hamamı restore edilip, turizme kazandırılacak.Sıcak su kaynağının bulunduğu çeşmeye giden Uslu, sudan içip bu şifalı suyun hastalara şifa olacağını söyledi.

Adana'da alt geçidi su bastı!

Merkez Seyhan ilçesi Emek Mahallesi'nde Turhan Cemal Beriker Bulvarı'ndaki alt geçit, yeraltı suyunun tahliyesi için döşenen boruların zemindeki çökme sonucu zarar görmesi nedeniyle su doldu.

Trakya'nın ilk jeotermal su kaynağı Kırklareli'nde!

Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü ekipleri, Trakya'nın ilk jeotermal su kaynağını Kırklareli'nde buldu. Geçen yıl Asilbeyli köyünde Ferudun Çilli'ye ait arazide yürüttüğü çalışmalarda bin 500 metrede jeotermal bulguya ulaşıldı.

Yuvacık Barajı'ndan Sapanca Gölü'ne su takviyesi yapıldı!

Kocaeli'nin içme suyu kaynağı Yuvacık Barajı'ndan Sapanca Gölü'ne günlük 150 bin metreküp su verildiği bildirildi. Sapanca Terfi Merkezine gelen Yuvacık Barajı suyu, buralardan bırakılarak Sapanca Gölü'ne gönderiliyor.

Sakarya Nehri'nin kaynağını görüntülediler!

Sakarya Nehri'nin kaynağını görüntülediler. Su altı Fotoğrafçısı ve de Dalış Eğitmeni Recep Şen, 824 kilometre uzunluğundaki nehrin akmaya başladığı Sakaryabaşı mevkisinde bulunan kaynağa tüple daldı.

yeraltı su kaynağı nasıl kullanılır Haberi

yeraltı su kaynağı nasıl kullanılır


Son günlerde, Kocaelideki sanayi kuruluşlarında su problemleri  ile gündeme gelen su kaynaklarımız hakkında Jeoloji Mühendisi Volkan KARA ile görüş alışverişinde bulunduk.


Kocaeli'nin coğrafi olarak küçük bir bölge olmasına karşın, artan sanayi ve nüfus yoğunluğuna bağlı olarak yüzey ve yeraltı su kaynakları hızla azalan bir ilimiz olduğunu söyleyen Kara, en acil şekilde, yüzey ve yeraltı su kaynaklarımız ile ilgili etki ve uzun vadeli bir hidrolojik bütçe hesabının iligili kuruluşların öncülüğünde yaptırılması ve uzun vadeli önlemlerin alınması gerektiğini belirtti.

Esasen ülke olarak, su zengini bir ülke olmadıklarını belirten Jeoloji Mühendisi Volkan Kara, yüzey ve yeraltı su kaynaklarımızın birbirinden bağımsız düşünülemeyeceğini, yüzey su kaynakları hızla azalan bölgemizde, yer altı su kaynaklarımızın yüzey su kaynaklarına iyi bir alternatif olduğunu belirtti. Ancak yeraltısuyundan yararlanırken etkin ve...