29 / 04 / 2024

Yeraltı suyu

Yeraltı suyu

Yeraltında bulunan durgun veya hareket halindeki sular, yeraltı suyu olarak ifade ediliyor. Peki buna göre yer altı suyu işletme rezervi nedir? İşte yanıtı ve ayrıntıları...

İçme-Kullanma Suyu Havzalarının Korunması Yönetmeliği!

İçme-Kullanma Suyu Havzalarının Korunmasına dair yönetmelik yaymlandı ve yürürlüğe girdi. Yönetmelik, içme-kullanma suyu temin edilen veya edilmesi planlanan bütün yerüstü ve yeraltı suyu kaynaklarını kapsıyor...

Çin'de yeraltı suyunu korumak için kuyu kapatılıyor!

Şinhua ajansının haberinde, dünyanın en kirli şehirlerinin bulunduğu Çin'de hükümetin Pekin'in yeraltı suyunun korunması ve içme suyu kalitesinin artırılması amacıyla beş yıl içinde 6 bin 900 kuyuyu aşamalı bir şekilde kapatacağı belirtildi.

Siirt Belediyesi içme suyu şebeke hattı için açıklama yaptı!

Siirt Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SİSKİ), son günlerde kentteki ishal vakalarının içme suyu şebeke hattından kaynaklandığı yönünde basında çıkan haberlere ilişkin açıklama yapmak zorunda kaldı.

Kayseri'de miras kalan evden yeraltı şehri çıktı!

Kayseri’deki Merkez Melikgazi İlçesi’ndeki Ağırnas Mahallesi’nde ailesinden miras kalan evi temizleyen 50 yaşındaki Mustafa Bozdemir, evin 4 kat altına kadar uzanan bir yeraltı şehri buldu.

Ahırı temizlerken yeraltı şehri buldu!

Fransa'da kalan gurbetçi Mustafa Bozdemir (50), çocukluğunun geçtiği evin altındaki ahırı temizlerken 4 katlı yeraltı şehrine ulaştı. Mustafa Bozdemir 12 yaşına kadar bu evde yaşadığını ifade etti.

DSİ'den, İstanbul'un suyu için umutlu haber geldi!

DSİ'nin değişen iklim koşullarını dikkate alarak, ilk kez 2007'de hazırlamaya başladığı "81 şehir merkezinin İçme-Kullanma ve Sanayi Suyu Temini Eylem Planı"nı, 2014-2018 yıllarını kapsayacak şekilde geliştirdiği bildirildi.

Ünal Köken: Suyu dikkatli kullanın!

Kandıra Belediye Başkanı Ünal Köken İzmit Müftülüğü'nün, su bilincini artırmak ve çevre bilincini kazandırmak amacıyla düzenlediği sosyal proje kapsamında barajı ziyaret eden öğrencilerden suyu dikkatli kullanmalarını istedi..

Konya'nın 2050 yılına kadar olan içme suyu ihtiyacını karşılayacağız!

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek Mavi Tünel Konya İçme Suyu Hattı Projesi ile Konya il merkezi ve Çumra ilçe merkezinin 2050 yılına kadar olan içme ve kullanma suyu ihtiyacının karşılanacağını bildirdi.

Bodrum'da içme suyu isale hattı patladı!

Güvercinlik Mahallesi Kaynar mevkisinde bulunan DSİ'ye ait içme suyu ana isale hattı, henüz belirlenemeyen nedenle patladı. Borudan fışkıran suyun taşıdığı çamur birikintisi nedeniyle Bodrum-Milas karayolu araç geçişine kapandı.

Bodrum Gökçeler'deki içme suyu isale hattı 11'nci kez patladı!

Bodrum'un Gökçeler mevkiindeki içme suyu isale hattı 11'nci kez patladı. Tonlarca su beraberindeki taşlarla birlikte karayoluna akınca, Bodrum-İzmir yolu çift yönlü olarak saatlerce ulaşıma kapandı. Yolun kapanmasıyla yüzlerce araç ve tatilci yolda kaldı.

İzmir'de ziraat belgesi olmayana tarım suyu verilmeyecek!

Pancar’a program dışı bir ziyarette bulunarak vatandaşların sorun ve önerilerini dinleyen Başkan Kocaoğlu’na en çok “indirimli tarım suyu” konusu soruldu. Başkan, Ziraat Odası’ndan belgesi olmayanlara tarım suyu vermeyeceklerini açıkladı.

Saruhanlı Belediyesi içme suyu yatırımına 4 milyon TL harcayacak!

Saruhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Yaralı, ilçenin 2040 yılına kadar içme suyu ihtiyacını karşılayacak maliyeti 4 milyon 388 bin lira olan içme suyu yatırımı için düğmeye bastı.

Kayseri'de yeraltı şehri bulundu!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Hisarcık yakınlarındaki Kırlangıç Vadisi'nde bulunan Yeraltı Şehri'ni gezdi. Yeraltı şehrinde incelemelerde bulunan Başkan Özhaseki, belirlenen alanların turizme açılacağını kaydetti.

Yeraltı suyu Haberi

Yeraltı suyu

Yeraltı suyu işletme rezervi nedir?

Yeraltında bulunan durgun veya hareket halindeki sular olarak tanımlanıyor. Söz konusu sulardan su çekme işlemleri gerçekleştiriliyor. Peki yerlatı suyu işletme rezervi nedir, yeraltı suyu işletme tesisi nedir, diyorsanız hemen yanıtlayalım.


Yeraltı suyu işletme rezervi

Herhangi bir akiferden ekonomik şartlar, teknik imkanlar, su kalitesi, akifer kalınlığı ve yayılım alanı şartlarına bağlı olarak çekilen emniyetli su miktarına, yeraltı suyu işletme rezervi deniyor.


Yeraltı suyu işletme tesisi

Akiferden yeraltı suyu temini gayesi ile inşa edilen kuyu (sondaj kuyusu,  keson ve benzeri), kollektör kuyu, galeri, dren, kaptaj ve benzeri su alma yapısı, yeraltı suyu işletme tesisi olarak ifade ediliyor.



İçme Suyu Temin Edilen Akifer ve Kaynakların Koruma Alanları




Işıl Seren...