08 / 05 / 2024

Kayseri'de yeraltı şehri bulundu!

Kayseri'de yeraltı şehri bulundu!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Hisarcık yakınlarındaki Kırlangıç Vadisi'nde bulunan Yeraltı Şehri'ni gezdi. Yeraltı şehrinde incelemelerde bulunan Başkan Özhaseki, belirlenen alanların turizme açılacağını kaydetti.



Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Hisarcık yakınlarındaki Kırlangıç Vadisi'nde bulunan Yeraltı Şehri'ni gezdi. Mağara araştırmacıları tarafından tesphit edilen yeraltı şehrinde incelemelerde bulunan Başkan Özhaseki, belirlenen alanların turizme açılacağını kaydetti. 

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Çekül Vakfi ve Obruk Mağara Araştırma Grubu ile yapılan protokol çerçevesinde mağara araştırmacıları tarafından gerçekleştirilen çalışmalar Kayseri'nin sadece üzerinin değil altının da şehir olduğunu gösteriyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, tespit edilen yeraltı şehirlerinden biri olan Erciyes Yolu'ndaki yeraltı şehrinde incelemelerde bulundu. İnceleme gezisine Kocasinan Belediye Başkanı Mustafa Çelik de katıldı. Kayseri'de yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler veren Mağara Araştırmacısı Ali Ethem Keskin, Kayseri'nin yeraltı şehirlerini inceleyerek, haritalarını çıkarıp, envanter kayıdarını tutmaya başladıklarını söyledi. Yeraltı şehirlerini aynı zamanda fotoğraflayıp, görüntülediklerini dile getiren Keskin, "Bunlardan Erciyes'e yakın olan Kırlangıç Vadisi'ndeki yeraltı şehrini gezdik. Kayseri'de çok güzel yeraltı şehirleri var. Gesi, Belağası, Doğanlı, Güzelöz ve pek çok yerde. Kırlangıç Vadisi'ndeki yer altı şehrinin bir güzelliği de Erciyes yolu üzerinde olması. Erciyes'i ziyaret edenler de burayı gezip görebilirler" dedi. 


BirGün 


Geri Dön