02 / 05 / 2024

yeraltı tramvayı

yeraltı tramvayı

1942 yılında İstanbul'un imar planını hazırlayan Prost, şehirde kurulması düşünülen yeraltı tramvayı şebekesi üzerinde tetkikler yapmış. Prost, bu yeraltı yolunun hangi cadde ve sokakların altından geçeceğini tespit etmiş.

Zeytinburnu tramvayı yeraltına alınacak!

İBB Meclisi'nde Zeytinburnu’ndan geçen tramvay hattının, yaklaşık 2 kilometresinin yeraltına alınmasıyla ilgili imar planı değişikliği kabul edildi.

1942 yılında yeraltı tramvayı!

1942 yılında İstanbul'un imar planını hazırlayan Prost, şehirde kurulması düşünülen yeraltı tramvayı şebekesi üzerinde tetkikler yapmış. Prost, bu yeraltı yolunun hangi cadde ve sokakların altından geçeceğini tespit etmiş.

İsmail Arıcı: Develi'deki tramvay hattını yeraltına alacağız!

AK Parti 25. Dönem Kayseri Milletvekili Aday adayı İsmail Arıcı Develi'yi 82. vilayet yapacaklarını ve ismini de "Everek"olarak değiştireceklerini söyledi. Arıcı, ayrıca doğu ve batı garajını kaldıracağını, tramvay hattını da yeraltına alacağını ifade ett

Kocaeli tramvay projesi için çalışmalar başladı!

Tramvay ve teleferik projeleriyle ilgili bilgi veren Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Tahir Büyükakın, “2015 yılı bütçesinde yatırım bütçesinde yüzde 10 oranında arttı. Bu yatırım bütçesinin yüzde 50’si ulaşım ve toplu taşımaya ayrılıyor.

1964 yılında Karaköy Yeraltı Geçidi'nin inşasına başlanmış!

1964 yılında Karaköy'de trafiği rahatlatmak amacıyla Karaköy Yeraltı Geçidi'nin inşasına başlanmış. 4 giriş ve çıkış kapısı bulunacak geçitde 18 dükkanlı bir çarşı kurulacakmış ve bir milyon liraya mal olacakmış.

Çin'de yeraltı suyunu korumak için kuyu kapatılıyor!

Şinhua ajansının haberinde, dünyanın en kirli şehirlerinin bulunduğu Çin'de hükümetin Pekin'in yeraltı suyunun korunması ve içme suyu kalitesinin artırılması amacıyla beş yıl içinde 6 bin 900 kuyuyu aşamalı bir şekilde kapatacağı belirtildi.

Haliç Köprüsü'nün Halıcıoğlu ayağına yeraltı otoparkı geliyor! İmar planı askıda!

Beyoğlu Örnektepe'de yapılacak yeraltı otoparkının 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planları bugün askıya çıkarıldı. Haliç Köprüsü'ne giden E-5 Karayolu'nun kenarındaki alanda mezarlık ve Beyoğlu Belediyesi makine ikmal bölümü bulunuyor.

Kabataş tramvay istasyonu yenilenecek!

Bağcılar - Kabataş tramvay hattında, Kabataş istasyonu yenilenecek. 17 Kasım - 2 Aralık tarihleri arasında yapılacak yenilenme çalışmaları nedeniyle istasyona girişler füniküler alt geçidinden sağlanacak

Tramvayın Kabataş istasyonu yenilenecek!

Bağcılar-Kabataş tramvay hattında, Kabataş istasyonu yenilenecek. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım AŞ'den yapılan açıklamaya göre istasyona girişler 17 Kasım - 2 Aralık'ta, füniküler alt geçidinden yapılacak

1963 yılında 13.615 metre uzunluğundaki tramvay rayları sökülecekmiş!

1963 yılında Avrupa Yakası'nda bulunan ve kullanılmayan 13 bin 165 metre uzunluğundaki tramvay rayları sökülecekmiş. Sadece Beşiktaş - Arnavutköy arasında, 5 bin 300 metre uzunluğunda tramvay rayı bulunuyormuş.

1962 yılında İstiklal Caddesi'ndeki tramvay raylarını kaldırmışlar!

1962 yılında İstiklal Caddesi'nde bulunan rayları sökmüşler. Cadde asfaltlanacakmış ve kaldırımları da genişletilecekmiş. Ulaşım tramvayın yerine troleybüslerle sağlanacakmış. Ayrıca trafiğin tek istikamette işletilmesi etüt ediliyormuş.

Gülhane tramvay durağında ağaç devrildi: 3 yaralı

İstanbul Fatih'te Gülhane tramvay durağının yanında bulunan yaşlı bir çınar ağacı, kökünün çürümesi nedeniyle duraktaki turnikelerin bulunduğu yere devrildi. Ağacın altında kalan 3 kişi, yaralandı.

Yeraltı gölet projeleri başlıyor!

Yeraltı gölet projeleri başlıyor. Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, 2015 yılından itibaren Türkiye genelinde yeraltı göletleri projelerini başlatacaklarını ifade etti.

yeraltı tramvayı Haberi

yeraltı tramvayı



Yeraltı tramvayı


Mütehassıs nerelerden geçeceğini tespit etti


    Şehircilik mütehassısı B. Prost, şehirde büyük bir yeraltı tramvayı şebekesi kurmak üzere bir müddetten beri tetkikler yapmaktadır. Mütahassıs metropolitenin hangi cadde ve sokakların altından geçeceğini tespit etmiştir. Şimdi bu havalinin yeraltı vaziyetini anlamak için sondaj işine başlanacaktır.  

    Diğer taraftan şehrin yapılan umumi planı üzerinde bazı semtlerin tatbikat planlarını yapmak icap etmiştir. Bu arada sur içinde olmak üzere Ayvansaray ile Edirnekapı ve Şehzadebaşı'yla Süleymaniye - Unkapanı arasındaki cadde ve sokakların istikameti tespit edilmeye başlanmıştır. Bu iş yapılırken metrepolitenin geçeceği havali de göz önüne alınmaktadır. Bu sahaların sur harici...