04 / 10 / 2024

yeraltışehrinin üstündeki ev

yeraltışehrinin üstündeki ev

Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya bölgesindeki Derinkuyu ilçesinde, Veli ve Durmuş Ali Demir kardeşler, altında tarihi yer altı şehri bulunan 700 metrekare alana sahip evlerini 900 bin liraya satışa çıkarttı.

Bankalar muslukları kıstı! İşte konut kredisinde son durum!

İnşaat Mühendisi Alper Kutlu resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda konut kredisindeki son duruma değinerek, "Üzerinize ev varsa bankadan sadece 10 milyon ve üstündeki konutlarda yüzde 10 (max 1 milyon) kredi kullanabiliyorsunuz.” dedi.

Yüzde 25 kira artışı ev sahiplerini küstürdü! Ev sahipleri isyanda! Artık hiç kimse ev almak istemiyor!

Yüzde 25 kira artışı uygulaması milyonlarca ev sahibini mağdur etti. Bu uygulamadan dolayı artık hiç kimse ev sahibi olmak istemiyor.

Evine geçmek isteyen mağdur ev sahibine kiracısından darbe üstüne darbe! Bu zulme dur deyin! 

Kiracısını evinden çıkarmak isteyen ev sahibi darbe üstüne darbe aldı. Evden çıkmayan kiracı 'mahkemeye git' diyerek yanıt verdi.

Aile Bakanlığı resmen duyurdu! 18 yaş üstü gençlere para ödenecek

Aile Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen bir destek kampanyasıyla ilgili detaylar açıklandı... Bakanlık tarafından 18 yaşının üstündeki gençlere verilecek.

İstanbul-Bursa otobanı üzerindeki 'herkesten nefret ediyorum' evinin sahibi aranıyor! Sosyal medya ayağa kalktı!

Avukat Aykut Bayrakçı, İstanbul-Bursa otobanı üstündeki 'herkesten nefret ediyorum' evinin sahibini sosyal medyadan aradı, evin yüzlerce sahibi çıktı. Bakın ev kimlerin ve ne zaman yapılmış...

Ev sahibi kiracı arasındaki gerilimden sonra sıra üst geçide geldi! Ev sahibi üst geçitle davalık oldu!

Kocaeli’nin Körfez ilçesinde bir ev sahibi 'evin için görünüyor' gerekçesiyle yaya üst geçidiyle davalık oldu. Üst geçidin yıkımına başlandı.

Kiracıların son 12 gün korkusu! Yüzde 25 zam sınırı sona eriyor!

Hem ev sahiplerini hem de kiracıları yakından ilgilendiren kira bedellerine getirilmiş olan yüzde 25 sınırı 13 gün sonra sona eriyor. Mülk sahipleri çoğunlukla yüzde 25 sınırını uygulamasa da kağıt üstündeki yasağın kalkmasıyla fahiş kira artışlarının gündeme gelmesi bekleniyor.

Mağdur ev sahibi, 'Kiracım kıstığı kirayla estetik yaptırıyor, sizinki ne yaptırıyor' diye sordu, cevaplar şaşırttı!

Ev sahipleri ve kiracılar arasında sular durulmazken, mağdur ev sahibinden şaşırtan bir paylaşım geldi. Müzeyyen Mağdur ev sahibi sosyal medya hesabı üzerinden "Benim kiracım kıstığı kira ile estetik yaptırıyor, sizinki ne yaptırıyor?" diye sordu. Paylaşıma gelen yorumlar şaşırttı...

65 yaş üstü kişilerin ev satışında hangi belgeler istenir?

Gayrimenkul alım-satım işlemleri için bazı prosedürlerin yerine getirilmesi gerekiyor. 65 yaş üstü kişilerin ev satışında ise işlemler daha farklı ilerliyor. 

60 sene önce tesadüfen keşfedilen Derinkuyu Yeraltı Şehri 20 bin kişiye ev sahipliği yapmış!

Derinkuyu Yeraltı Şehri, Kapadokya bölgesinde bulunan, Nevşehir’e 30 km uzaklıkta bulunan Derinkuyu ilçesinde, Bizans döneminde yaklaşık 20 bin kişiye ev sahipliği yapmış. Görenleri büyüleyen şehrin ortaya çıkışı ise sadece bir tesadüften ibaret.

Düzce depreminin üzerinden 24 yıl geçti! 12 Kasım 1999'da 7.2 büyüklüğündeki depremde 16 bin 666 ev yıkıldı!

Türkiye'de 12 Kasım 1999'da Düzce'de meydana gelen depremin üstünden 24 yıl geçti. 782 kişi yaşamını yitirdiği depremde 16 bin 666 ev yıkıldı.

Ucuz ev almak isteyenler dev kampanya başladı! Prefabrik ev fiyatları dibi gördü! 2+1 ev 399 bin TL!

Son dönemlerde oldukça rağbet gören prefabrik ev fiyatları kampanyaya girdi. Kampanya kapsamında 2+1 50 metrekare büyüklüğündeki ev 399 bin 900 TL'ye düştü. İşte diğer prefabrik ev fiyatları...

EYT'lilere bir müjde daha! Hesaplara 2 bin TL daha yatacak

Emeklilikte yaşa takılanlar için (EYT) pozitif bir gelişme meydana geldi. Temmuz ayında yapılacak olan zam ile beraber, EYT başvurusu yapanlar bayram ikramiyesi elde edecekler. Mart ayından bu zamana EYT başvurusu yapan 1 milyonun üstündeki bireye sevindirici bir haber verildi.

yeraltışehrinin üstündeki ev Haberi

yeraltışehrinin üstündeki ev

İlçede çiftçilikle uğraşan Durmuş Ali Demir, Bayramlı Mahallesi'ndeki satmak istedikleri arsa ve evin dedelerinden miras kaldığını, paraya ihtiyaçları olduğu için satmaya karar verdiklerini söyledi. 


Satılığa çıkarttıkları evi alacak kişinin evle bağlantılı tarihi yer altı şehrinin de sahibi olacağını aktaran Demir, "Burası 30 metre derinliğinde 75 metre uzunluğunda bir yer altı şehri ve evin de bir parçası. Derinkuyıı yeraltı şehrine de bağlantısı var ancak zamanla yaşanan çökmeler nedeniyle bağlantı yolu kapalı. İçerisindeki kilisede sütunlar. mermerler ve işaretler mevcut" diye konuştu.


Bursa...