19 / 07 / 2024

yerinde denetim nedir

yerinde denetim nedir

ANKARA İnşaat Sanatkarları Esnaf Odası Başkam Ali Hikmet Velioğlu, yaşanan iş kazalarına ilişkin sadece işverenin değil, işçilerin de kusurlarının olabileceğini söyledi..

Mücavir alan nedir? Mücavir alan sınırları nasıl belirlenir? 

Mücavir alan, belediye sınırları haricinde bulunan ancak imar mevzuatı gereği belediyelerin denetim ve sorumluluğu altında olan arazi parçalarını ifade eder. Bu durumda mücavir alan nedir, mücavir alan sınırları nedir ve mücavir alan sorgulama gibi sorular önem kazanıyor.

İmarda Bakanlığın denetim yetkisi nedir?

Yeni İmar Yönetmeliği, 2017 Ekim itibari ile yürürlükte olacak. Peki, Yeni İmar Yönetmeliğinde Bakanlığın denetim yetkisi nedir?

Site hizmet denetim turu nedir?

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için " sitelerde saha denetim turları " konusunu kaleme aldı. İşte, Nihat Dönmez'in yazısı....

Bahçe tapusu nedir?

Genellikle köy yerinde yer alan bağ ve bahçelerin tapularında cins kısmında "bahçe" yazıyor. Peki, bahçe tapusu nedir? Bahçe tapulu ev alınır mı? Bahçe tapulu ev alınırsa ne olur?

İşyeri tadilat kredisi nedir?

İşyerinde yapılacak tadilat işleri için bankalar "İşyeri tadilat kredisi" adı altında kredi veriyor. Peki, işyeri tadilat kredisi nedir? Bazı bankaların sunduğu bu kredide koşullar nelerdir?

Kooperatif denetim kurulu üyelerinin cezai sorumluluğu!

Kooperatif yönetimi denetçiler tarafından denetleniyor. Bunun için genel kurul, denetleme organı olarak en az bir yıl için bir veya daha çok denetçi seçer. Peki, kooperatif denetim kurulu üyelerinin cezai sorumluluğu nedir?

Kadıköy'de inşaatlara yerinde denetim!

Aylık ortalama 700 - 1000 arasında inşaatın denetlendiği Kadıköy'de yapı denetim ekipleri Nisan ayında 700 inşaat denetledi. Kadıköy'de bir süre önce Yapı Denetim Ekibi oluşturulmuştu.

Yapı denetim kuruluşlarının görevleri yeniden düzenlendi!

Yapı denetim kuruluşları, iş yerinde iş sağlığı ve güvenliği mevzuatına göre düzenlenmesi gereken sağlık güvenlik planına uygun olarak çalışmaların yapıldığını kontrol etmek ve Çalışma ve İş Kurumu il müdürlüğüne bildirmekle görevlendirilecek.

Kiracının apartman giderlerine katılma sorumluluğu nedir?

Apartman ve konut sitelerinde mesken veya işyerinde kiracı olması halinde, aylık giderler için toplanacak aidatlara kiracının katılması mı gerekiyor? Kiracının apartman giderlerine katılma sorumluluğu nedir?

İnşaat yerinde denetlenmeli!

Ankara İnşaat Sanatkârları Esnaf Odası Başkanı Ali Hikmet Velioğlu, inşaatlarda yaşanan ış kazalarında en önemli eksiğin "bizzat yerinde yapılmayan denetim" olduğunu dile getirdi.

İnşaatlarda en büyük eksiklik yerinde denetim!

ANKARA İnşaat Sanatkarları Esnaf Odası Başkam Ali Hikmet Velioğlu, yaşanan iş kazalarına ilişkin sadece işverenin değil, işçilerin de kusurlarının olabileceğini söyledi..

Ali Hikmet Velioğlu: İnşaatta en büyük eksik yerinde denetim!

Ankara İnşaat Sanatkarları Esnaf Odası Başkanı Ali Hikmet Velioğlu ile inşaat sektörünü enin boyuna konuştuk. Son Zamanlarda yaşanan iş kazalarına da değinen Velioğlu bu konuda sadece işveren değil, işçilerinde kusurlarının olabileceğini söyledi...

Yerinde kentsel dönüşüm nedir?

Kentsel dönüşüm, 6306 sayılı Kanun esaslarına göre uygulanıyor. Kentsel dönüşümün asıl amacı "yerinde kentsel dönüşüm" olarak açıklanıyor. Peki, yerinde kentsel dönüşüm nedir? Yerinde dönüşüm nasıl olur?

yerinde denetim nedir Haberi

yerinde denetim nedir

ANKARA İnşaat Sanatkarları Esnaf Odası Başkam Ali Hikmet Velioğlu, yaşanan iş kazalarına ilişkin sadece işverenin değil, işçilerin de kusurlarının olabileceğini söyledi. "inşaat sektöründe yıllardır kazalar oluyor. Sadece işveren değil; işçilerde de sıkıntı var. Gerekli kurallara uyulmuyor. 

Bilinçli, deneyimli insan eksikliği var." diyen Velioğlu, "Bir firma ne kadar büyükse güvenilirliği de o kadar artmıyor. Her ismi bilinen büyük firmanın inşaatı iyi olacak, kesin güvenilir diye bir kural yok. 

Özellikle, toplu konut inşaatlarında kim, nereleri denetleyebilir. Ancak oturdukları yerden yönetebilirler. Kaldı ki oralarda binlerce insan ve dev alanlar var. İnşaatçılıkta güvenirlilik; kullanılan malzemeye ve işçinin tecrübesine bakıyor. Bir işçi önemli bir yapım aşamasındayken, demir bağlarken veya malzeme kullanırken inşaat tamamen onun inisiyatifine kalmıştır. Tek çözüm yerinde denetimdir." ifadelerini kullandı. 


Ankara Güçlü...