19 / 07 / 2024

İnşaatlarda en büyük eksiklik yerinde denetim!

İnşaatlarda en büyük eksiklik yerinde denetim!

ANKARA İnşaat Sanatkarları Esnaf Odası Başkam Ali Hikmet Velioğlu, yaşanan iş kazalarına ilişkin sadece işverenin değil, işçilerin de kusurlarının olabileceğini söyledi..




ANKARA İnşaat Sanatkarları Esnaf Odası Başkam Ali Hikmet Velioğlu, yaşanan iş kazalarına ilişkin sadece işverenin değil, işçilerin de kusurlarının olabileceğini söyledi. "inşaat sektöründe yıllardır kazalar oluyor. Sadece işveren değil; işçilerde de sıkıntı var. Gerekli kurallara uyulmuyor. 

Bilinçli, deneyimli insan eksikliği var." diyen Velioğlu, "Bir firma ne kadar büyükse güvenilirliği de o kadar artmıyor. Her ismi bilinen büyük firmanın inşaatı iyi olacak, kesin güvenilir diye bir kural yok. 

Özellikle, toplu konut inşaatlarında kim, nereleri denetleyebilir. Ancak oturdukları yerden yönetebilirler. Kaldı ki oralarda binlerce insan ve dev alanlar var. İnşaatçılıkta güvenirlilik; kullanılan malzemeye ve işçinin tecrübesine bakıyor. Bir işçi önemli bir yapım aşamasındayken, demir bağlarken veya malzeme kullanırken inşaat tamamen onun inisiyatifine kalmıştır. Tek çözüm yerinde denetimdir." ifadelerini kullandı. 


Ankara Güçlü Anadolu


Geri Dön