19 / 07 / 2024

yerinde denetim

yerinde denetim

ANKARA İnşaat Sanatkarları Esnaf Odası Başkam Ali Hikmet Velioğlu, yaşanan iş kazalarına ilişkin sadece işverenin değil, işçilerin de kusurlarının olabileceğini söyledi..

Kadıköy'de inşaatlara yerinde denetim!

Aylık ortalama 700 - 1000 arasında inşaatın denetlendiği Kadıköy'de yapı denetim ekipleri Nisan ayında 700 inşaat denetledi. Kadıköy'de bir süre önce Yapı Denetim Ekibi oluşturulmuştu.

Yapı denetim kuruluşlarının görevleri yeniden düzenlendi!

Yapı denetim kuruluşları, iş yerinde iş sağlığı ve güvenliği mevzuatına göre düzenlenmesi gereken sağlık güvenlik planına uygun olarak çalışmaların yapıldığını kontrol etmek ve Çalışma ve İş Kurumu il müdürlüğüne bildirmekle görevlendirilecek.

İnşaat yerinde denetlenmeli!

Ankara İnşaat Sanatkârları Esnaf Odası Başkanı Ali Hikmet Velioğlu, inşaatlarda yaşanan ış kazalarında en önemli eksiğin "bizzat yerinde yapılmayan denetim" olduğunu dile getirdi.

İnşaatlarda en büyük eksiklik yerinde denetim!

ANKARA İnşaat Sanatkarları Esnaf Odası Başkam Ali Hikmet Velioğlu, yaşanan iş kazalarına ilişkin sadece işverenin değil, işçilerin de kusurlarının olabileceğini söyledi..

Ali Hikmet Velioğlu: İnşaatta en büyük eksik yerinde denetim!

Ankara İnşaat Sanatkarları Esnaf Odası Başkanı Ali Hikmet Velioğlu ile inşaat sektörünü enin boyuna konuştuk. Son Zamanlarda yaşanan iş kazalarına da değinen Velioğlu bu konuda sadece işveren değil, işçilerinde kusurlarının olabileceğini söyledi...

Çevre Bakanlığı İzmir'de yerinde denetim yaptı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Öztürk başkanlığındaki heyet geçtiğimiz günlerde İzmir’de bulunan bir fabrika arazisindeki radyoaktivite içeren tehlikeli atıklar hakkında yapılan temizleme çalışmalarını yerinde inceleyerek yetkililerden bilgi aldı

Vergi Denetim Kurulu Yönetmeliğinde Değişiklik Yapıldı!

Vergi Denetim Kurulu Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılması Hakkında Yönetmelik, 2 Ekim 2013 Çarşamba günü 28783 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte Vergi Denetim Kurulu Yönetmeliğinde yapılan değişiklikler...

Ömer Çelik, Magarsus Antik Kenti'ndeki kazı çalışmalarını yerinde inceledi!

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Adana ziyareti kapsamında, Magarsus Antik Kent'ndeki kazı çalışmalarını yerinde görmek üzere Karataş'a gitti. Çelik, Karataş ziyareti sırasında Doğankent'teki vatadandaşlarla da bir araya geldi..

Dönüşüm Yapı Denetim Limited Şirketi kuruldu!

Dönüşüm Yapı Denetim Limited Şirketi, Melik Özkan tarafından 10 bin TL'lik sermaye ile 25 Eylül'de Pendik, Yeşil Bağlar Mahallesi, Kaptan Sokak, Deval İş Hanı'nda kuruldu

Yapı Denetim'e Bursa Metropol de katıldı!

Üç kadın mühendis ortaklığında açılan Bursa Metropol Yapı Denetim, alanında uzman, mimar, mühendis ve teknik personeliyle müşterilerine hizmet vermeye başladı. Şirket, yapı alanında kontrolsüz yapılaşmayı önlemeye yönelik çalışacak..

Rekabet Kurumu'ndan, yapı denetim şirketlerine uyarı geldi!

Rekabet Kurumu, yapı denetim hizmetlerine ilişkin, firmalarının aralarında anlaşma yaptığı, sabit hizmet bedeli uygulandığı, bölgesel paylaşım yapıldığı şikayetleri üzerine ülke çapındaki bin 500'e yakın yapı denetim şirketini uyardı..

Şükrü Genç: Sarıyer'de yerinde dönüşümden yanayız!

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, “Bizim kentsel dönüşüm projemizin formülü yerinde dönüşüm. Binalar yenilenecek ama kimse şehir dışına gitmek zorunda kalmayacak. Mahalle hayatı aynen korunacak” dedi...

Vakıf GYO Yönetim ve Denetim Kurulu üyelerini yayınladı!

Vakıf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'na yapılan açıklamaya göre Vakıf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Yönetim ve Denetim Kurulu üyelerini yayınlayarak bilgi akışında bulundu...

yerinde denetim Haberi

yerinde denetim

ANKARA İnşaat Sanatkarları Esnaf Odası Başkam Ali Hikmet Velioğlu, yaşanan iş kazalarına ilişkin sadece işverenin değil, işçilerin de kusurlarının olabileceğini söyledi. "inşaat sektöründe yıllardır kazalar oluyor. Sadece işveren değil; işçilerde de sıkıntı var. Gerekli kurallara uyulmuyor. 

Bilinçli, deneyimli insan eksikliği var." diyen Velioğlu, "Bir firma ne kadar büyükse güvenilirliği de o kadar artmıyor. Her ismi bilinen büyük firmanın inşaatı iyi olacak, kesin güvenilir diye bir kural yok. 

Özellikle, toplu konut inşaatlarında kim, nereleri denetleyebilir. Ancak oturdukları yerden yönetebilirler. Kaldı ki oralarda binlerce insan ve dev alanlar var. İnşaatçılıkta güvenirlilik; kullanılan malzemeye ve işçinin tecrübesine bakıyor. Bir işçi önemli bir yapım aşamasındayken, demir bağlarken veya malzeme kullanırken inşaat tamamen onun inisiyatifine kalmıştır. Tek çözüm yerinde denetimdir." ifadelerini kullandı. 


Ankara Güçlü...