02 / 05 / 2024

Yerkapı Konağı restorasyonu

Yerkapı Konağı restorasyonu

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Büyükşehir Belediyesi tarafından kamulaştırılan Yerkapı Konağı’nın restorasyonunun ardından sağlık ocağı olarak bölgeye hizmet vereceğini söyledi.

Tarihi Alanyalı Konağı, Kurtuluş Müzesi'ne dönüşecek!

Restorasyonu Konak Belediyesi tarafından yapılan tarihi Alanyalı Konağı'nın Kurtuluş Müzesi'ne dönüşmesi için çalışmalar başladı...

Bilecik Osmaneli'deki 150 konağın restorasyonu 2022'de bitecek!

Bilecik Osmaneli'ndeki tarihi konakların restorasyonla turizme kazandırılmasına yönelik çalışmalar, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) sürecinde de devam etti. Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, tescilli 150 konağın restorasyonunu 2022 yılında tamamlamayı planladıklarını dile getirdi.

Trabzon Tarihi Kundupoğlu Konağı'nın restorasyonu tamamlanıyor!

Trabzon'da sivil mimarinin en eski örneklerinden olan Kundupoğlu Konağı restorasyon çalışmalarında son aşamaya gelindi.

Maden Hükümet Konağı'nın restorasyonu TBMM'de!

Maden Hükümet Konağı'nın restorasyonu meclis gündemine taşındı. Saadet Parti'li İslam, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Elazığ'daki Ekrem İspir Konağı restore edilecek!

Elazığ'da 125 yıllık tarihe sahip Ekrem İspir Konağı, restore edilerek turizme kazandırılacak. Tarihi konağın restorasyonu için Kaymakamlık tarafından proje hazırlandı. 

Beş Divanlı Rıza Bey Konağı'nın restorasyonu tamamlanıyor!

Kentteki restorasyon çalışmalarına devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Beş Divanlı Rıza Bey Konağı'nın restorasyonunu tamamlıyor.

Kocaeli Demirciler Konağı'nın restorasyonu tamamlanıyor!

Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, restore çalışmaları tamamlanmak üzere olan Demirciler Konağı'nın tarihe ışık tutacağını söyledi.

Ordu Vali Konağı'nın restorasyon ihalesi Temmuz'da yapılacak!

Altınordu ilçesi Taşbaşı Mahallesi Sıtkıcan Caddesi’nin girişinde 19. yüzyılın Osmanlı mimarisiyle inşa edilen ve 3 yıldır ödenek bekleyen tarihi Vali Konağı’nın restorasyonu için Temmuz ayında ihaleye çıkılıyor.

Çorum'daki Bilaller Kültür Merkezi Konağı restore ediliyor!

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı Çorum'da tarihi kale ile 4 konağı restore edecek. İskilip Redif Kışlası Restorasyonu ve Osmancık Kandiber Kalesi restorasyonu da OTA tarafından desteklenecek.

Bursa Yerkapı Cami açılmaya bekliyor!

Kara Ali Vakfına ait Yerkapı Cami restorasyonu bitmesine rağmen elektrik ve bazı basit eksiklikleri tamamlanamadığı için ibadete açılamıyor.

Bursa Yerkapı Camii'nin restorasyonunda son durum!

Bursa Hisar içerisinde bulunan Yerkapı Camii restorasyonu bitmesine rağmen elektrik ve bazı basit eksiklikleri tamamlanamadığı için ibadete açılamıyor. Camiinin Ramazan ayında ibadete açılması için gayret göstermesini bekliyor.

Adıyaman Keleş Konağı hizmete açıldı!

Adıyaman evlerini gelecek nesillere taşımak için kolları sıvayan Adıyaman Belediyesi, 5 ay önce restorasyonu tamamlanarak kendilerine teslim edilen Keleş Konağı’nı Adıyamanlıların hizmetine sunuldu

Bursa Hisar'daki tarihi konağın restorasyonu tamamlanıyor!

Sivil mimarlık örneği yapıların kente kazandırılması için büyük çaba harcayan Bursa Büyükşehir Belediyesi, mülkiyetini üzerine aldığı Hisar bölgesindeki yaklaşık 200 yıllık konağı da ilk günkü ihtişamına kavuşturuyor.

Yerkapı Konağı restorasyonu Haberi

Yerkapı Konağı restorasyonu

Bursa’nın tarihi ve kültürel mirasını özgün değerleriyle geleceğe taşıyan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Büyükşehir Belediyesi bürokratlarıyla birlikte Yerkapı Konağı’nda devam eden restorasyon çalışmalarını yerinde inceledi.


Tarih başkenti Bursa’nın kültürel mirasını ayağa kaldırma çalışmalarının hızla sürdürüldüğünü anlatan Başkan Altepe, “Büyükşehir Belediyesi olarak bir yandan anıtsal yapılarımızı bir bir ayağa kaldırırken bir yandan da Bursa’nın tüm semtlerinde kenti süsleyen sivil mimarlık örneği yapılarını özgün kimlikleriyle buluşturuyoruz. Bu yapılar Bursa’nın en önemli ziynetlerinden…” dedi.


İKİ ASIRLIK TARİH CANLANIYOR

Başkan Altepe, zaman içinde çürüyüp yıkılmış olan eserlerin yeniden değerlendirildiğini anlatarak, “Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak bu sivil mimarlık örneği, eski ve ahşap yapılarımızın da ayağa kaldırılması, yeniden canlandırılması ve bulundukları bölgelere güzellik ve değer katması için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Onlardan biri de Sur İçi bölgesi...