03 / 05 / 2024

Yerli porselen fabrikası

Yerli porselen fabrikası

1963 yılında İsmet İnönü tarafından açılışı yapılan Tuzla Porselen Fabrikası, 1965 yılında kapanmak üzereymiş. Porselen ithalatı yüzünden 650 işçinin çalıştığı fabrikada, 10 milyon liralık mal birikmiş.

Yerli Sanayi devi Borusan Gemlik'teki fabrikasını satıyor!

Yerli sanayi devi Borusan Boru, Gemlik tesisinde bulunan büyük çaplı boru imalat tesislerini satışa çıkardı.

Honda’nın fabrikasını satın alan Habaş Holding’ten büyük bomba!

Gazeteci Emre Özpeynirci, Habaş Holding tarafından geçtiğimiz yıl satın alınan Honda Gebze fabrikasında yerli otobüs ve kamyon üretildiğini açıkladı. Özpeynirci’nin, paylaştığı fotoğraflarda Habas logolu otobüs ve kamyonlar görülüyor.

TürkTraktör’den yerli üretim atağı! Artık gerek kalmayacak

Piyasanın önemli isimlerinden TürkTraktör 20 ay önce başlayana hazırlıklar nihayet sona ermesiyle tamamen yerli üretim traktör kabini üretmeye başladı. Erenler Fabrikası’nda TR6 serisi kabinlerin üretimine başlandı.

TOGG o tarihte yolların tozunu attıracak! TOGG'un fiyatları belli oldu mu?

Yerli otomobil fabrikasının açılışının 29 Ekim’de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımı ile yapılacağını belirten TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu tarih verdi! TOGG o tarihte yolların tozunu attıracak!

Dikey tarım fabrikasında çalışmalar tam gaz!

Pimtaş'ın kuruluşu olan HGT Tarım tarafından hayata geçirilecek olan dikey tarım fabrikasında çalışmalar tam gaz devam ediyor. Fabrika, 1 milyon metrekare büyüklüğündeki alanda ve yüzde 100 yerli ve milli olanaklarla hayata geçirilecek.

Yerli otomobil fabrikasının inşaatında son durum ne?

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu’nun (TOGG) Gemlik Tesisi’nde başlayan inşaat çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Fabrikanın boyahane, enerji, gövde ve giriş binalarının altyapı çalışmaları tamamlandı. 

Yerli oto fabrikasının inşaatında 5 bin kişi çalışacak!

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) tarafından yerli otomobilin üretileceği fabrikanın bu ay başlayacak üst yapı inşaatında 5 bin kişinin istihdam edileceği açıklandı.

Yerli otomobil fabrikasının inşaatı 12 ayda bitecek!

TOGG’un sosyal medya hesabından fabrikanın inşaatında gelinen son nokta dron ile görüntülendi. Yerli otomobilin üretileceği fabrikanın bu ay başlayacak üst yapı inşaatında da 5 bin kişinin çalışacağı belirtildi. 

Yerli otomobil fabrikasının son hali görüntülendi!

Otomobili Girişim Grubu’nun Türkiye'de üreteceği yerli otomobilin fabrika inşaatında çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Kazı çalışmalarının devam ettiği inşaat alanının son hali görüntülendi.

Yerli otomobil fabrikasıyla ilgili dikkat çeken kamulaştırma!

2022'de üretime başlayacak olan yerli otomobil fabrikasında temel atma törenin ardından ulaşımın sağlanması için Cumhurbaşkanı Kararı ile acele kamulaştırma kararı alındı. 

Yerli otomobilin fabrikasının temeli Haziran'da atılacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Aralık ayında tanıtımı yapılan ve 2022'de yollara çıkması planlanan yerli otomobilin fabrikasında alt yapı işlemleri bitirildi, fabrikanın temelinin Haziran'da atılması planlanıyor...

Yerli otomobilin fabrikasının kurulması için süreç hızlandı!

Türkiye’ye yeni vizyon katacak olan Yerli Otomobil’in fabrikası ile ilgili süreç hızlandı. Fabrika arsasının resmiyete kavuşması ise önceki gün yapılan Bursa Büyükşehir Belediye Meclisinde atıldı.

Yerli otomobil fabrikası için ÇED süreci başladı!

Yerli otomobilin üretimi için Bursa Gemlik'te kurulacak fabrika için Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) süreci başladı. Duyuru ÇED internet sitesinden yapıldı...

Yerli porselen fabrikası Haberi

Yerli porselen fabrikası



Milli Sanayi ithalat yüzünden zor durumda 


50 milyonluk fabrika kapanıyor...


Porselen ithalatı yüzünden 650 işçinin çalıştığı fabrikada 10 milyon liralık mal birikti. 


  Yerli sermaye ile kurulan >>Tuzla Porselen Fabrikası'nın, ithalatçılar tarafından piyasaya devamlı şekilde ithal malı porselen eşya sürülmesi yüzünden kapanma tehlikesi ile karşı karşıya bulunmaktadır. 50 milyon lira sarfı ile kurulan modern Tuzla Porselen Fabrikası'nın mamulleri de çeşitli piyasa oyunları yüzünden satılmamaktadır. Bu yüzden fabrikanın depolarında  satılmadığından 10 milyon liralık porselen eşya durmaktadır.

  Tuzla Porselen Fabrikası idarecilerinin, Ticaret ve Maliye Bakanlığı'na yaptığı şikayetlerin de