05 / 05 / 2024

TürkTraktör’den yerli üretim atağı! Artık gerek kalmayacak

TürkTraktör’den yerli üretim atağı! Artık gerek kalmayacak

Piyasanın önemli isimlerinden TürkTraktör 20 ay önce başlayana hazırlıklar nihayet sona ermesiyle tamamen yerli üretim traktör kabini üretmeye başladı. Erenler Fabrikası’nda TR6 serisi kabinlerin üretimine başlandı.



TürkTraktör uzun süren çalışmaların ardından tamamen yerli kabin üretmeye başladı. 

Erenler Fabrikası’nda TR6 serisi için düzenlenen kabinlerin üretimi başladı. Konu hakkında TürkTraktör Genel Müdürü Aykut Özüner son gelişmeler hakkında önemli açıklamalar yaptı. 

TürkTraktör Genel Müdürü Özüner “Daha önce yurt dışından getirtmek zorunda kaldığımız TR6 serisi kabinlerini Erenler Fabrikamızda üretmenin mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz. Bundan böyle yerli pazara yönelik ürettiğimiz tüm TR6 serisi ürünlerimizde Erenler Fabrikamızda üretilmiş kabinler kullanılmaya başlanacak” değerlendirmesinde bulundu. 

TÜRKTRAKTÖR AYLAR SÜREN ÇALIŞMANIN SONUCUNDA YERLİ KABİN ÜRETİYOR

Fabrikada 20 ay önce başlayan tüm hazırlıklar nihayet sona erdi. Yerli traktör üreticisi yerli kabinlerini üretim hattına yetiştirmek için de canla başla çalıştı. Sonucunda ise TR6 serisi kabinlerini yerli olarak üretti. Böylece artık yurtdışından kabin tedarik etmeye gerek kalmayacağı açıklandı. 

Çünkü yerli kabinler çok yakında traktör pazardaki yerini alacak. Bu sayede yerli pazarda yerli ürünleri kullanmak tamamen mümkün olacak. Bu kabinlerin üretimi ise yerli traktör üreticisinin Erenler Fabrikasında gerçekleşecek. 


Geri Dön