15 / 05 / 2024

yerli telefon fabrikası

yerli telefon fabrikası

1960 yılında İstanbul'da telefon fabrikası kurulması kararlaştırılmış. Fabrika inşaatı Topkapı dışında, münasip bir arsada inşa edilecekmiş. Fabrika faaliyete geçince ürettiği ilk telefonları telefon idaresine verecekmiş.

Yerli Sanayi devi Borusan Gemlik'teki fabrikasını satıyor!

Yerli sanayi devi Borusan Boru, Gemlik tesisinde bulunan büyük çaplı boru imalat tesislerini satışa çıkardı.

Vivo'dan vergisiz telefon müjdesi!

Türkiye'de vergisiz telefon alma hakkının yerli üretim ve montajı teşvik etmek amacıyla verilmesi planı kapsamında vivo, Y Serisi modelleriyle gençlere uygun fiyatlı seçenekler sunmaya hazırlanıyor.

Nefes kesen hıza sahip Türk malı Reeder P13 Hepsi Burada da çok ucuza! Akıllara zarar kampanyayı kaçırmayın

Hepsi Burada bu sefer üretim yeri Samsun olan yerli telefon, 'Reeder P13 Blue Max Pro Lite'a kampanya yapıyor. Hepsi Burada'nın Web sitesinden alacağınız bu ürünün fiyatı sizi şaşırtacak. İşte detaylar.

Honda’nın fabrikasını satın alan Habaş Holding’ten büyük bomba!

Gazeteci Emre Özpeynirci, Habaş Holding tarafından geçtiğimiz yıl satın alınan Honda Gebze fabrikasında yerli otobüs ve kamyon üretildiğini açıkladı. Özpeynirci’nin, paylaştığı fotoğraflarda Habas logolu otobüs ve kamyonlar görülüyor.

Türkiye’den 28 ülkeye akıllı telefon! Tam 9,4 milyon dolar!

Dünyanın en ünlü firmalarının ülkemizdeki yatırımları yerli akıllı cep telefonu üretimlerinde hızlı bir şekilde artış sağlarken bu senenin ocak-temmuz döneminde 28 ülkeye 9,4 milyon dolarlık 62 bin 653 akıllı telefon ihraç edildi. İşte detaylar…

TürkTraktör’den yerli üretim atağı! Artık gerek kalmayacak

Piyasanın önemli isimlerinden TürkTraktör 20 ay önce başlayana hazırlıklar nihayet sona ermesiyle tamamen yerli üretim traktör kabini üretmeye başladı. Erenler Fabrikası’nda TR6 serisi kabinlerin üretimine başlandı.

TOGG o tarihte yolların tozunu attıracak! TOGG'un fiyatları belli oldu mu?

Yerli otomobil fabrikasının açılışının 29 Ekim’de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımı ile yapılacağını belirten TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu tarih verdi! TOGG o tarihte yolların tozunu attıracak!

Akıllı telefon alacaklara müjde! Şok’tan uygun fiyatlı cep telefonu fırsatı! 4 Ağustos 2022 fiyat listesi...

ŞOK, resmi internet sitesi üzerinden birbirinden eşsiz akıllı cep telefonlarını satışa sundu! Bu fırsat kaçmaz! Bu akıllı cihazlar arasında; One Plus, Oppo, HTC ve yerli telefon üretimleri ile dikkat çeken General Mobile bulunuyor. Peki, ŞOK'ta akıllı cep telefonları ne kadar? İşte 4 Ağustos 2022 fi

Dikey tarım fabrikasında çalışmalar tam gaz!

Pimtaş'ın kuruluşu olan HGT Tarım tarafından hayata geçirilecek olan dikey tarım fabrikasında çalışmalar tam gaz devam ediyor. Fabrika, 1 milyon metrekare büyüklüğündeki alanda ve yüzde 100 yerli ve milli olanaklarla hayata geçirilecek.

Yerli otomobil fabrikasının inşaatında son durum ne?

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu’nun (TOGG) Gemlik Tesisi’nde başlayan inşaat çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Fabrikanın boyahane, enerji, gövde ve giriş binalarının altyapı çalışmaları tamamlandı. 

Yerli oto fabrikasının inşaatında 5 bin kişi çalışacak!

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) tarafından yerli otomobilin üretileceği fabrikanın bu ay başlayacak üst yapı inşaatında 5 bin kişinin istihdam edileceği açıklandı.

Yerli otomobil fabrikasının inşaatı 12 ayda bitecek!

TOGG’un sosyal medya hesabından fabrikanın inşaatında gelinen son nokta dron ile görüntülendi. Yerli otomobilin üretileceği fabrikanın bu ay başlayacak üst yapı inşaatında da 5 bin kişinin çalışacağı belirtildi. 

Yerli otomobil fabrikasının son hali görüntülendi!

Otomobili Girişim Grubu’nun Türkiye'de üreteceği yerli otomobilin fabrika inşaatında çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Kazı çalışmalarının devam ettiği inşaat alanının son hali görüntülendi.

yerli telefon fabrikası Haberi

yerli telefon fabrikası

Şehrimizde bir yıla kadar telefon fabrikası kurulacak.


Yalnız, bununla ilgili istimla işi bitirilmedi.


  Şehrimizde kurulması kararlaştırılan telefon fabrikası ile alakalı hazırlıklar süratle ilerlemektedir. Bunun için, Topkapı dışında bir arsa münasip görülmüştür. 

  Alakalılar inşaata derhal başlamak için hazırlıklarını hazırlıklarını tamamlarken, fabrikanın inşa edileceği yere rastlayan bazı bina ve arsaların istimlak işi henüz tamamlanmamıştır. İstimlak işi ikmal edildikten sonra, hemen faaliyete geçilecek ve fabrika inşaatı, 1 sene içinde tamamlanmış olacaktır.

  İnşaat bittikten sonra, fabrika seri halinde imalata başlayacak ve ilk telefonları telefon idaresine verecektir. Böylece bugün abonelere, ahizesi ile makinesi birbirinden ayrı eski telefonlardan veren idare bunları değiştirmeye imkan bulacaktır.


Hürriyet Gazetesi 22 Şubat 1960



Abdullah Kutalmış...