14 / 05 / 2024

yerli tramvay üretimi

yerli tramvay üretimi

Topkapı Tramvay İstasyonu'nda'ki törende konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş, "Tramvayları kendimiz üreterek sadece tasarruf etmiyoruz, hem teknolojik deneyim kazanıyoruz hem de geleceğin mühendislerini yetiştiriyoruz" dedi...

Türkiye Aşı ve Biyoteknoloji Üssü'nün ilk etabını YDA İnşaat yapacak!

Yerli aşı üretimi amacıyla hayata geçirilecek olan "Türkiye Aşı ve Biyoteknoloji Üssü"nün 1. etabının ihalesini, YDA İnşaat kazandı. Ankara'da Esenboğa'ya yakın konumda yükselecek merkezin inşasının 1 sene sürmesi planlanıyor. 

Mustafa Varank Türkiye'nin Otomobili'nin üretileceği fabrikanın temelinin atılacağı tarihi açıkladı!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank yaptığı açıklamada yerli otomobil üretimi için Bursa Gemlik'te tahsis edilen arazide inşaata başlama tarihinin 18 Temmuz olarak belirlendiğini söyledi.

Yerli otomobil fabrikası için ÇED süreci başladı!

Yerli otomobilin üretimi için Bursa Gemlik'te kurulacak fabrika için Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) süreci başladı. Duyuru ÇED internet sitesinden yapıldı...

Yerli otomobil üretimi Gemlik’te konut fiyatlarını artıracak!

Endeksa Kurucu Ortağı ve CEO‘su Görkem Öğüt, yerli otomobil üretim tesisinin kurulacağı Gemlik’te gayrimenkul piyasasını değerlendirdi...

Bursa Çamur Yakma Tesisi'nde sona gelindi!

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin yönlendirmesiyle yapılan yerli tramvay, metro ve yerli uçaktan sonra elektrik üreten yerli çamur yakma tesisi inşaatında son aşamaya gelindi.

Bursa'da akışkan yataklı atık çamur yakma tesisi kuruluyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, yerli tramvay, metro ve yerli uçaktan sonra elektrik üreten yerli çamur yakma tesisini de hızla hayata geçiriyor.

Ucuz konut üretmenin formülü enerji tasarrufundan geçer!

Adnan Polat, ucuz konut üretmenin formülünü açıkladı. Polat, “Enerjide yerli kaynak üretimi artarsa, yılda 15 milyar dolarlık tasarruf yapılabilir. Bu kaynak da dar gelirliye konut yapımında kullanılabilir” dedi

Bilim Makine yerli makine oranını yüzde 85'e çıkardı!

Yılda iki büyük ölçekli çimento fabrikasını anahtar teslimi kurma kapasitesine sahip olan Bilim Makine, çimento sanayiinin yerli makine üretimi oranını % 15’ten % 85’e çıkardı.

B Plas, Alman Uçak firması AQUILA’yı satın aldı!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin yönlendirme ve teşviki ile yerli tramvay üretimini gerçekleştiren Bursa sanayii, şimdi de uçak üretimine başlıyor.

Çinliler Türkiye'nin 'milli otomobil' parasıyla fabrika kuruyor!

Türkiye’nin yerli otomobil üretimi için ilk etapta ödediği 40 milyon dolar, batık durumdaki Çinli NEVS’a can suyu oldu. Şirket eylül ayında yayınladığı basın bülteni ile tüm borcunu ödediğini ve alacakları ile bir sıkıntısının kalmadığını açıkladı.

Siemens Türkiye'de tramvay üretimi için fabrika kuracak!

Alman sanayi şirketi Siemens, tramvay üretimi için yaklaşık 30 milyon Euro yatırımla Gebze'de yeni bir montaj fabrikası kuracak.

Yerli uçak üretimi için Esenboğa’da arazi tahsis edildi!

Yerli yolcu uçağı TRJET’i üretecek fabrikanın yatırımı başlıyor. Temelinin Kasım'a kadar atılması planlanan tesis için Esenboğa’da arazi tahsis edildi. Test uçuşlarına 2023 yılında başlanması hedefleniyor.

Bursa'da yerli tramvay vagonu saha testlerine başladı!

Yerli tramvay ’İpekböceği’nin ardından Bursa’da üretilen yerli hafif raylı sistem araçlarından 2’si Burulaş’ta saha testlerine başladı.

yerli tramvay üretimi Haberi

yerli tramvay üretimi


İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, tramvayları kendileri üreterek sadece tasarruf etmediklerini, hem teknolojik deneyim kazandıklarını hem de geleceğin mühendislerini yetiştirdiklerini söyledi. 


Topbaş, Topkapı Tramvay İstasyonu'nda düzenlenen "Yerli Tramvay Aracının Deneme Seferi ve Tanıtım Töreni"nde yaptığı konuşmada, İstanbul'da ulaşımla ilgili çeşitlendirme çalışmalarını başarıyla yürüttüklerini belirterek, deniz ulaşımında yeni teknelerin konforunu artırdıklarını, modern otobüsler aldıklarını söyledi.


Sorumluluklarının "sadece İstanbul'un sorunlarını çözmek değil, Türkiye'ye ağabeylik yapmak" olduğunu vurgulayan Topbaş, üretilen yerli tramvayın kolay bir şekilde son hale getirilmediğini ifade etti.


Topbaş, yerli tramvayda uçağa yakın bir teknolojinin kullanıldığını kaydederek, "İstanbul'da ilk defa 1995'te 'tutamaç' üretilmeye başlandı. Daha önce tutamaçın tanesi 250 dolara getiriliyordu. Hangi bütçe dayanır buna. Maaş ödeyemeyen belediye işte bu yüzden meydana geldi. Şu anda 1 doların altında maliyetle üretiyoruz" diye konuştu.


Başbakan...